Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

Helpotusta Saksa-ikävään: flammkuchenilla Helsingissä

27.4.2018

Tällä viikolla blogia Facebookissa seuraavat ovat huomanneet lisääntynyttä ikävää Saksaan. Onneksi Saksa-ikävään voi saada helpotusta lähempänäkin, ettei nyt heti tarvitse Saksaan asti matkustaa. Saksalaisia kahviloita ja ravintoloita löytyy onneksi myös Suomesta. Kävin helpottamassa kaipuutani Saksaan Helsingin saksalaisessa kahvilassa. Kiitos tämän kahvilan tiedostamisesta kuuluu ReiseReise -blogin Tiialle, joka kävi siellä synttärikakulla.

Kahvila Loven edustalla oleva pieni potkupyörä ilahdutti. Saksassa kaikki (pikku)lapset kulkivat joko potkupyörällä tai potkulaudalla.

Cafe Lov tarjoaa päivittäin aamupalaa, arkisin lounasta ja toinen toistaan herkullisempia kahvileipiä ja sämpylöitä. Itseni kahvilaan houkutteli nimenomaan Flammkuchen, tuo elsassista lähtöisin oleva suolainen piirakka, valkoiseksi pitsaksikin nimitetty herkku.

Valitsin flammkuchenista kasvisversion, jonka lounashinta on 12€. Lounas on tarjolla arkisin ilahduttavan pitkään eli klo 11-16. Lounasvaihtoehtoihin kuului päivän keitto (10€), Flamkuchenit ja salaattiannoksia. Lounaaseen sisältyy alkusalaatti ja tarjolla oli myös tuoretta leipää ja sämpylää. Lounaaseen kuuluu myös kahvi tai tee. Asia, jonka itse autuaasti olen unohtanut. Kahvilan ystävällinen tarjoilija tuli mainitsemaan minulle kahvista, jos sellaista haluaisin. Ilahduin suuresti tästä huomaavaisuudesta, sillä kahvihan kelpaa aina. Saksassa kahvi (tai mikään ruokajuoma, edes vesi) ei kuulunut lounastarjouksiin. Ilmeisesti tällä viikolla olen  ajatellut liikaa Saksaa ja suomalaiset käytännöt eivät ole oikein muistissa.

Pidin kahvilan tunnelmasta ja sisutuksesta. Ilahduttavasti siellä oli myös saksankielisiä lehtiä ja kirjoja luettavaksi ja lapsiasiakkaitakin oli huomioitu pienellä leluhyllyllä. Ovensuussa oli myytävänä myös saksalaista omena- ja omena-kirsikkamehua isoissa päniköissä. Pala saksalaista ruokakulttuuria keskellä Helsinkiä.

Kahvila Lov sijaitsee Mariankadulla, Kruununhaassa lähellä Tuomiokirkkoa. Kruununhaassa kierrellessäni huomasin myös toisen saksalaista ruokaa tarjoavan paikan, ravintola Zinnkellerin. Siellä listalla näytti olevan perinteisempiä saksalaisia ruokia, kuten bratwurstia, hapankaalia, Leberkäseä ja spätzleä keitettyjen tai paistettujen perunoiden kanssa. Ja juuri nyt näytti olevan menossa parsaviikot. Ehkä jonakin päivänä poikkean siellä, jos saksalaisen makkaran himo yltyy liian suureksi.

Perinteistä saksalaista ruokaa tarjoileva Zinnkeller löytyy Meritullinkadulta.

P.S. Flammkuchenin ystävien ja/tai sellaista maistaa haluavien ei kannata myöskään unohtaa Mäntässä sijaitsevaa Viinitupa Vuorenmajaa. Sieltä saa niin Flammkuchenit, Brezelit kuin kattavan valikoiman saksalaisia viinejä. Suosittelen!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 27.4.2018 at 11:41

  Flammkuchen on kyllä ihan parasta! Pakko käydä joskus testaamassa tuo kahvila.

 • Reply Margit 27.4.2018 at 14:21

  Zinnkeller on mun ja ukon ’se’ paikka, johon aina palataan – jo yli 30 v ajan 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 2.5.2018 at 10:17

   Oi! Itse kurkin tosiaan vain ikkunasta ja kotona katselin myös nettisivuilta zinnkellerin listoja. Kuvista päätellen paikka on muuten todella autenttisen perinteisen saksalaisen ravintolan näköinen. Juuri tuollaisia vähän vanhemmat, perinteiset saksalaisravintolat olivat sisustukseltaan 🙂

 • Reply Ananas2go 27.4.2018 at 19:09

  Hei, olen kurkistellut ikkunaan, kun olen ollut menossa Qulmaan lounaalle samalla kadulla. Kiitos suosituksesta, pakko saada Flammkuchenia pian pian pian!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 2.5.2018 at 10:16

   Ehdottomasti kannattaa poiketa maistamaan. Itseäni jäi myös houkuttelemaan keittolounaat, sellaistakin voisi jossain vaiheessa kokeilla. Harmi, etten asu Helsingissä!

 • Reply Tiia/ReiseReise 21.5.2018 at 14:07

  Näyttää kyllä superhyvältä! Pakko käydä pian maistamassa. Taisin muuten istua samassa pöydässä 😀 Niin ja kiitti linkkauksesta!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 31.5.2018 at 12:11

   Kannattaa kyllä käydä Flammkuchenilla. Kiitos itsellesi hyvän paikan suosittelusta 🙂

  Leave a Reply