Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

2 ravintolavinkkiä Helsinkiin: HOKU ja VENN

5.4.2018

Millä perusteella valitset ravintolan? Seuraatko somea, blogeja vai luotatko mieluummin ystäviesi ja tuttaviesi suosituksiin? Tutkitko tarkkaan etukäteen ravintolavaihtoehtoja vai pistäydytkö usein ruokailemaan hetken mielijohteesta?

Itselleni tärkeitä ovat ravintolan tyyli, mutta myös sijainti ja hinta-laatusuhde vaikuttavat. On kiva kokeilla silloin tällöin uusia ravintoloita, vaikka pitää myöntää etten kovin usein ulkona syökään. Haluaisin kyllä useammin. Itse luotan ystävien suosituksiin, mutta en voi kieltää nykypäivänä somen vaikutustakaan päätöksiini. Jostainhan ne uudet ravintolat tietoisuuteen putkahtavat ja tässä asiassa markkinoinnilla on valtava merkitys. Halusi tai ei, mainonta vaikuttaa meihin.

Itse myönnän auliisti, että yhden ravintopäätöksen taustalla oli ravintolan oma mainonta Facebookissa. Viime kuukausina silmieni eteen ruudulle lävähti usein VENN (Helsingin) houkuttelevat kuvat eli toisin sanoen mainokset. Ravintola alkoi kiinnostaa ja olinhan syystä tai toisesta liittynyt sivun tykkääjiinkin. Pari viikkoa sitten pistäydyin ensimmäistä kertaa Helsingin reissun yhteydessä Venniin testaamaan tarjonnan. Olin oven takana samalla minuutilla, kun ravintola aukesi. Kello oli 15:00 ja lounasta en ollut  syönyt.

Tilasin kana-avokadolevyn ja lasillisen hinkki pinkkiä eli kuivaa roseeviiniä. Jos ravintola nimeää viinin hinkkipinkiksi, ei voi mennä pahasti metsään. Puree minun huumoriini tuo. Käyntini ravintolassa vahvisti mainoksista saamani vaikutelman. Paikka oli tyyliltään minua miellyttävä ja ruoka oli todella hyvää. Esillepano oli erittäin kaunis ja tätä arvostan kovasti. Hintakaan ei päätä huimannut. S-etukortilla tilaamani levyn sai reilulla kympillä eli ei todellakaan ole kallista laatuun nähden.

Tässä tapauksessa olin siis mainoksen uhri, mutta tyytyväinen sellainen. VENN Helsinki saa minusta asiakkaan toistekin ja mielelläni suosittelen paikkaa muillekin.

Koska en halua luokitella itseäni pelkästään mainoksen uhriksi, voin kertoa useammin valitsevani uuden ravintolan ystävän suosituksesta. Yksi suositeltu ja hyväksi havaittu ravintolakokemus on Kampin kauppakeskuksen viitoskerroksen ravintolamaailmassa oleva HOKU. Tämä hawaijilaista ruokaa tarjoava paikka valikoitui ensimmäistä kertaa Duunireissaajan ehdotuksesta, kun mietimme porukalla Matkamessujen jälkeistä ruokapaikkaa. Hanneli oli käynyt siellä aiemminkin ja saanut aina lautaselle maistuvaa ja hyvää ruokaa. Hintatasokin on suomalaisittain kohtuullinen. Ensimmäisellä käynnillä tilasin suositeltua Teriyaki-lohta vihersalaatilla enkä todellakaan pettynyt!

Kävin Hokussa tiistaina toisen kerran, kun mietin minne menisin lounastamaan ennen luentoja. Sijainti on kätevä, sillä saavun Helsinkiin juurikin Kampin bussiterminaalin kautta. Lounasaika on mielestäni muutenkin kätevä ajankohta testata erilaisia ja etenkin vähän parempia ravintoloita. Lounaalla hinnat ovat halvempia. Hokun lounasannos kara-age kanaa ja kimchiä maksoi 14€. Hieman tyyris lounashinnaksi, mutta kerrankos sitä. Ja kun maku on kohdillaan ja annos on todella reilun kokoinen, niin en valita. Kävin lounaalla klo 13 jäljestä ja tilaa oli hyvin. Pääsin itse asiassa näköalapöytään ikkunan ääreen.

 

Oletko sinä ruokaillut Vennissä tai Hokussa? Mitä muita ravintoloita Helsingissä suositttelisit? Etenkin lounasaikaan?

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 7.4.2018 at 08:51

    Kiitos vinkeistä 🙂 Ravintolasuositukset tuppaavat keskittymään pääosin tuonne hehkutettuihin fine-dining paikkoihin, mutta perustallaaja kaipaa näitä kohtuuhintaisia helposti lähestyttäviä ravintoloita. Toi Vennin lankkupizza näyttää niin hyvälle. Olen muuten kiinnittänyt itsekin huomiota Vennin hauskaan huumorilla höystettyyn mainontaan,. Monta kertaa se on saanut hymyn huulille.

    • Reply Jonna / Lempipaikkojani 10.4.2018 at 09:52

      Kiva kuulla, että vinkeistä oli iloa 🙂 Nimenomaan kohtuuhintaisten ravintoloiden vinkkejä kaipaisin itsekin enemmän. Vennin lankku oli todellakin hyvää ja oli muuten myös täyttävää. Suosittelen.

    Leave a Reply