Matkailu Saksassa Saksa Saksan viinit

Syö, juo Frankfurt

5.2.2018

Frankfurt am Main, Saksan ainoa pilvenpiirtäjiä tarjoileva kaupunki tarjoaa silmänruuan lisäksi myös suunmukaisia paikallisia makuja. Blogitreffeillämme pääpaino on aina ollut seurustelun ohella hyvin syömisessä ja juomisessa ja niin oli asian laita tälläkin kertaa.

Frankfurtissa jano sammutetaan paikallisella omenaviinillä.

Lounaalle suuntasimme perinteiseen frankfurtilaiseen omenaviiniravintolaan. Koska Saksa mielletään olutmaaksi, niin huomautan jo heti alkuun, että tästä ravintolasta olutta ei saa lainkaan! Oluen sijaan tarjolla on paikallista herkkua, omenaviiniä, jota saa joko laseittain tai yleisemmin isoissa kannuissa (Bembel) tarjoiltuna. Omenaviiniä juodaan usein joko happamana (sauergespritzt) kuplaveteen sekoitettuna tai makeana (süß) Spriteen sekoitettuna. Omenaviinin omakin maku on yllättävän hapan. Itse olin kuvitellut sen muistuttavan enemmän makeahkoa omenasiideriä.

Ravintolan kotisivut: Apfelwein Wagner

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Makkaran sijaan suosittelen frankfurtilaista kasvisruokaa Grüne Soßea.

Ravintolan ruokavalikoimiiin kuuluivat hyvin perinteiset Schnitzelit eli porsaanleikkeet, erilaiset makkara-annokset tai salaatit. Itse valitsin paikallista erikoisuutta eli annoksen vihreää yrttikastiketta, joka tarjoillaan keitetyn kananmunan ja paistinperunoiden kera. Grüne Soße sisältää 7 yrttiä ja tarjoillaan kylmänä. Itse tykästyin tähän kastikkeeseen heti, se vei kielen mennessään! Muistutti ulkoisesti pinaattikastiketta, mutta oli paljon parempaa. Olisikohan sitä helppo valmistaa itse?

Pöytäseurueen lounasvaihtoehdot näyttivät jakaantuvan Grüne Soßen ja saksalaisen makkaran välille. Vierustoverin makkara-annosta kuvatessa (ja maistaessa) täytyy todeta, että ei se ulkonäkö vaan se maku. Kunnon saksalaista makkaraa maistaneet sen tietävät, saksassa raaka-aineissa ei pihistellä. Makkarat ovat lihaisia ja perunamuusissa ei voita säästetä! Tuhtia kelpo ruokaa, jolla lähtee nälkä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Frankfurtissa kannattaa maistaa myös kulttidrinkki Mispelcheniä.

Kuivin suin näissä tapaamisissa ei ole tapana ollut istua ja niinpä omenaviinin ja paikallisten saksalaisten valkoviinien lisäksi tilasimme vastapäätä minua istuvan Oilin ehdotuksesta kaikille jälkiruokadrinkit. Pienet jalkalasit, joissa oli sisällä kirkkaan keltainen hedelmä, olivat kiinnittäneeet huomiomme heti sisääntullessamme ovensuussa istuvan seurueen pöydässä. Tällaista täytyisi itsekin maistaa. Tarjoilija kertoi drinkin sisältävän Calvadosta, mutta hedelmän nimestä emme saaneet selvää. Maultaan se muistutti hieman aprikoosia tai mirabelle -luumua. Kotona googlen avulla selvisi, että hedelmä onkin espanjalainen mispeli. Drinkin nimi, Mispelchen viittaakin juuri tähän hedelmään, joka ei ollut meille kenellekään entuudestaan tuttu. Mutta hyvää juoma oli ja suosittelen maistamaan tätä, jos Frankfurtiin päädyt!

Prost! Lisää ihanien naisten treffeistä ja Frankfurtista voit lukea täältä: Blogitreffit Frankfurtissa.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katriina 5.2.2018 at 12:54

  Frankfurter Grüne Soße on helppo valmistaa itse: valkokastiketta + 7 yrttiä pieneksi pilkottuna . Frankfurtissa kuulemma saa ostaa torilta kiirastorstaista asti valmiita 300 g:n painoisia seitsemän yrtin nippuja. Minulta on sen teko tyssännyt aina siihen, että en jaksa haalia kokoon jostakin noita yrttejä eikä ole puutarhaa, että voisin itse kasvattaa. Huvitti, kun huomasin, että frankfurtilaiset ovat keksineet järjestää Grüne Soße- festivaalit, tänä vuonna 12. – 18. toukokuuta. Saksalaiset ovat hyviä keksimään juhlimisen aiheita.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 5.2.2018 at 13:29

   Onpa kätevä tuollainen valmis yrttinippu! Ja todellakin, saksalaiset osaavat juhlia 🙂

 • Reply Stina 5.2.2018 at 13:56

  Pakastealtaasta saa helpoiten yrtit valmiiksi silputtuina. Jogurttiin ja majoneesiin tehtynä pienellä tilkalla sitruunamehua se tekeytyy muutamassa tunnissa jääkaapin viileydessä. Pilkon aina myös keitettyjä kananmunia kastikkeeseen. Erittäin herkullista!
  Ebbelwoi, eli omenaviinin juon aina Spritellä.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 5.2.2018 at 18:46

   Hyvä vinkki, kiitos. Kastike sopisi varmasti loistavasti myös lohen tai muun kalan kaveriksi.

  Leave a Reply