Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaksikielisyys / kielitaito

Hauska sovellusvinkki (ilmaiseen) kieltenoppimiseen!

15.9.2017

Saimme taannoin puheterapeutilta vinkin hyvästä ja toimivasta sovelluksesta kielen oppimisen tueksi. Sovellus oli niin kiva ja kätevä, että haluan jakaa vinkin teillekin!

Fun Easy Learning eli lyhyesti FEL -sovelluksessa voit opiskella useita eri kieliä. Se on ilmainen (paitsi, jos haluaa eroon mainoksista, pitää maksaa) ja helppokäyttöinen. Kuten nimikin lupaa.

FEL-sovellus sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.

Asensimme sovelluksen lapsen puhelimeen ja kieleksi saksan opettelun suomeksi. Peliä testatessa hoksasin heti, miten loistavasti tämä sovellus sopii myös kaksikielisille lapsille. Tässähän ei vain opetella yhtä uutta kieltä vaan samalla kaksikielinen lapsi voi vahvistaa sitä toistakin. Tai kuten meillä lapsen kohdalla saksan kieli lienee jo hieman vahvempi, joten hän joutuu myös miettimään sanojen suomennoksia. Samalla tulee harjoiteltua sanojen lukemista – molemmilla kielillä. Myös sanojen kirjoittamista (tosin vain saksaksi) tulee harjoiteltua pelin yhteydessä.

Itselleni asensin sovelluksen myös, koska edelleen koen saksan kielen sanavarastoni olevan liian suppea. Tällainen helppo pelinomainen sovellus on mukava tapa harjoittaa saksan kieltä. Sovelluksesta löytyykin mielestäni sanastoa hyvin laajalta alueelta ja mikä tärkeintä – arkielämässä tarpeellisista aloista. Sovelluksessa käytiin esimerkiksi erittäin monipuolisesti läpi kehoon, sairauksiin, lääkäri- ja apteekkikäynteihin liittyvää sanastoa. Tämä oli esimerkiksi yksi valittelemani puute testaamassani WordDive -sovelluksessa.

Eihän näillä tällaisilla sovelluksia uutta kieltä voi kokonaan oppia, mutta sanavaraston parantamiseen tämä on loistava. Sovelluksessa myös harjoitellaan sanojen kirjoittamista ja kuulee miten ne lausutaan. Oikein passeli lisä kielenoppimiseen. Suosittelen!

Onko sinulla käytössä FEL? Tai joku muu sovellus? Kerro kokemuksesi ja vinkkisi hyödyksi muillekin!

Facebooktwitter

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Paula - Viinilaakson viemää 16.9.2017 at 11:22

    Meillä on käytössä suomalainen Ekapeli. Se on huippu!

    • Reply Jonna / Lempipaikkojani 19.9.2017 at 08:17

      Niin on, Ekapeli on ihan huippu sovellus suomen äänteiden opetteluun. Meillä se oli ahkerassa käytössä aiemmin, hetkeen ei olekaan kokeiltu.

    Leave a Reply