Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ikea – ulkosuomalaisen ilahduttaja!

9.6.2017

Ikea, tuo ruotsalaisten lahja pitkin maailmaa asuville ulkosuomalaisille. Pala tuttua ja turvallista, pala suomalaisenkin kaipaamia tuotteita ja makuja. Käsi ylös kuka muu ulkosuomalainen piipahtaa silloin tällöin Ikeassa hakemassa tuttuja makuja, esimerkiksi näkkileipää tai ihan vaan herkuttelemassa lihapullilla? Myös joulun alla Ikeasta löytää helpotusta piparkakku- ja glögikaipuuseen. Itse ostin kokeeksi jopa yhden paketin valmista piparkakkutaikinaa Hollannista Heerlenin Ikean pakastealtaasta.

Ikeaan on myös helppo mennä. Aina tietää mistä mikin tuote löytyy. Joskus tuttuus tuo turvaa tai ainakin nopeuttaa asiointia.

Joulukuinen maa on kyllä aika harmaa, mutta onneksi Ikean sinikeltainen väritys piristää maisemaa 😀 Heerlen, Hollanti.

Löytyykö kodistasi Ikean kalusteita?

Meiltä löytyy Ikean kalusteita joka huoneesta. Vanhimmat Ikean huonekalut, yksi iso kirjahylly, pieni ruokapöytä ja siihen 4 tuolia, on ostettu Lyonin Ikeasta Ranskasta vuosina 2004 ja 2005. Nämä kalusteet muutettiin Ranskasta Suomeen, Suomen sisällä pari kertaa ja sitten vielä Saksaan. Kalusteet ovat kestänet siis jo lukuisia purkamisia ja uudelleenkokoamisia. Ihan kertakäyttöisiksi en siis tuomitsisi.

Näiden jälkeen on ollut tapana ostaa hiljalleen perhekoon kasvaessa lisää huonekaluja. Useimmiten Ikeasta. Isompaa ruokapöytää, lipastoja, sängyt lapsille. Saksaan muutettua tuli tarve kerrossängylle. Mikäs sen helpompaa kuin suunnata auto Kölnin Ikeaan. Ensin toki vierailimme toiveikkaana saksalaisessa huonekaluliikkeessä, mutta Ikea oli tyyliltään ja hinnaltaan sopivampi vaihtoehto.

Ikeasta löytyy myös matot, verhokankaat, kylpyhuoneen pikkutavarat, lamput, vuodevaatteet jne. Yllätys oli kyllä se, että eri maiden Ikeoissa on kuitenkin vuodevaatteet mitoitettu ko maan mittoihin sopiviksi. Esimerkiksi Saksassa tyynyt ovat kokoa 80×80 cm ja myös Ikean pussilakanasettien mukana tulevat tyynyliinat ovat näitä jättimäisiä.

Onko nykyisessä asuinmaassasi Ikea?

Kyllä. Saksasta löytyy Ikea ja tarkemmin ottaen Kölnistä löytyy Ikeoita vallan 2 kappaletta. Molemmissa on käyty. Minulla on myös Ikea Family -jäsenkortti.

Monessako eri maassa olet käynyt Ikeassa?

5 eli Suomi, Ranska, Saksa, Hollanti ja Australia

Mikä on kaukaisin Ikea, jossa olet käynyt?

Australian Adelaidessa kävimme viimeisenä matkapäivänä paluulentoa odotellessa Ikeassa, koska se sijaitsi ihan lentokentän lähellä. Kävimme syömässä Ikean ravintolassa. Aikuisten lautasille päätyi lohta (joka on ulkosuomalaiselle aina herkkua), lapsilla oli lihapullia ja pastaa. Mieleen jäi naapuripöydän intialaisperhe, jotka olivat syömässä Ikean kasvispyöryköitä. Adelaiden Ikeassa taisi olla myös halvin ikinä ostamamme pehmis. Lasten pehmikset maksoivat vain 0,25AUD.

Mitä yleensä ostat Ikeasta?

Useimmiten Ikeaan mennään joku huonekalutarve mielessä. Esim kaikille kolmelle lapselle on ostettu Ikeasta koulupöydät ja työtuolit. Mutta joskus Ikeaan mennään myös jonkun pienemmän tarpeen perässä. Useimmiten Ikeasta mukaan taitaa kuitenkin tarttua pehmisjäätelö 😀

Adelaiden Ikeassa, Australiassa lasten pehmis maksoi vain 0,25 AUD!

Olisi kiva kuulla teidän Ikea-kokemuksistanne?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä 9.6.2017 at 20:11

  Ikeassa on aina niin kotoisaa käydä. Tosin ruokapuolta en ole koskaan kokeillut enkä ole pipareitakaan ostanut. Hot dogit aulassa on vakio. Käyn Ikeassa lähinnä sisutusjuttuja hankkimassa ja haaveilemassa uusista huonekalusteista (meillä on valmiiksi kalustettu asunto = ei voi vaihtaa kalusteita).
  Kirjoitin Ikean reissusta joskus postauksen vanhaan blogiini. Katsotaan, jos postaan sen uudelleen. 😉

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 10.6.2017 at 10:15

   Me olemme itse asiassa syöneet melko usein Ikeassa, tai siis melkein aina kun siellä käymme. Eli keran pari vuodessa. Mun mielestä niillä on hyvä hinta-laatusuhde, etenkin lastenaterioissa. Ruokapuolelta me ostamme yleensä näkkileipää ja puolukkahilloa. Josku mätitahnaa ja daimeja. Postaa ihmeessä uudestaan Ikeajuttusi!

 • Reply Sandra 10.6.2017 at 05:13

  Toi teidän lohi näyttää niin paljon ihanammalta kuin mulla oli Melbournessa. Kuiva kökkö, tosi pettymys.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 10.6.2017 at 10:17

   Höh, harmillista. Meillä oli kyllä Adelaidessa maukas lohi ja etenkin nuo uunikasvikset oli hyviä. Musta on mahtavaa, että Ikeassa on helppo syödä myös terveellisemmin ja paljon on myös luomua noissa ruuissa.

 • Reply Martta / Martan Matkassa 12.6.2017 at 08:58

  I <3 Ikea!
  Kuullostaapa tutulle, Ikeassa käydään usein! Jos ei muuta niin tosiaan lihapullilla tai hodarilla, tai ainakin ostamassa irttareita 😉 Madridissa Ikea oli ihan must ruokakauppna, sillä sieltä sai paljon sellaisia elintarvikkeita, mitä ei muualta löytänyt. Täältä Sveitsistä kaupoista löytyy kyllä tosi paljon korvaavia tuotteita, mutta jouluisin olen kinkut, piparit ja gögit hakenut sieltä. Siirderiäkään ei tarvitse enää kiskurihinnalla kantaa kun löysin Coopista Sommersbytä! Tein muutamia vuosia sitte postauksen "Suomituotteet Sveitsissä" ja keräsin siihen listausta miten olen onnistunut korvaamaan tuotteita tai millä nimellä niitä myydään paikallisessa kaupassa. (ohessa linkki, poista mikäli ei suotavaa 😉 )
  http://martanmatkassa.blogspot.com/2015/05/suomi-tuotteet-sveitsissa.html

  Meillä kanssa huonekalut enemmän ja vähämmän Ikeaa, muutaman kerran purettu ja kasattu, nyt mietin että viittinkö niitä enää seuraavassa muutossa siirrellä, täytyy vähän verrata muuttoliikkeiden sekä Ikeoiden hintoja…

  Tykkään sisustamisesta joten käyn useasti Ikeassa poimimassa hyviä ideoita…

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 12.6.2017 at 12:52

   Meillä myös pienenä taka-ajatuksena se, että Ikean kalusteista raaskin helpommin luopua, jos emme saakaan työnantajan maksamaa muuttoa täältä takaisin. Toisaalta puerettuna menevät kyllä hyvin pieneen tilaan ja ovat kevyehköjä. Meillä päin saa onnekseni kaupoistakin hyvin esim lakritsia, Maraboun suklaata, puolukkahilloa ja näkkäriä ja jopa turkinpippureita, joten niiden takia ei Ikeaan tarvitse lähteä. Mutta monissa maissa Ikea on varmaan helpoin (ehkä ainoa) paikka ostaa näitä tuotteita.

 • Reply Terhi / Muru Mou 13.6.2017 at 14:23

  Kyllä, tämäkin ulkosuomalainen on käynyt monissa maailman eri Ikeoissa! Malesiassa formuloiden jälkeen juhlittiin palkintopallin kahta suomalaista lihapullilla, molemmilla kerroilla Mallorcalla asuessa kämpän sisustus viimeisteltiin Ikealla (kuten myös Kreikassa), Melbournessa haettiin Marabouta ja korvapuusteja, ja nyt Tanskassa tehdään lähes kaikki sisustusostokset Ikeassa 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 14.6.2017 at 10:08

   Hyvin olet ehtinyt maailman Ikeoissa kiertämään! Kuinkahan monessa maassa Ikea kaikkiaan on? Se oli kyllä yllättävää, että Virossa ei Ikeaa ole.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 14.6.2017 at 20:57

  Viime keväänä kun ajettiin Suomesta Espanjaan ja takaisin, varsinkin paluumatkalla ruvettiin aina hihkumaan kun tien varressa nähtiin Ikeoita ? Jossain kohtaa Ranskassa, paluumatkalla noin 25 vrk ravintoloissa syömisen jälkeen, sanoin että nyt tekee jo niin kotiruokaa mieli, että mites olisi lihapullat. No ravintola oli mennyt kiinni jo ennen seitsemää, joten seuraavana päivänä kun oltiin yöpymässä Hampurissa, etsittiin oikein varta vasten kaupungin Ikeaa ja niitähän oli peräti kolme, ja sitten saatiin lihapullat ja ai että oli hyvää ?

  Tampereen naapurikaupungissa asuvina Ikea on ihan liki, joten siellä tulee käytyä pari kertaa vuodessa. Ikean huonekaluja meillä ei silti ole, kaksi lamppua löytyy. Yleensä sieltä haetaan pehmoleluja, meillä kun on 8 koiraa ja pari pentuetta vuodessa niin råttia kuluu ?

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 19.6.2017 at 09:28

   Katsoin juuri huvinkseni Ikean Saksan sivuilta, että Saksassa on kaikkiaan 52 Ikean myymälää ja lisäksi kaksi tilaus- ja noutopistettä! Täytyy saksalaistenkin arvostaa skandinaavista designia 😀

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 17.6.2017 at 23:26

  Olen aina miettinyt ovatko ruokatuotteet samat ympäri maailman, hauskaa, että näin on! Ulkomailla IKEAn ruokapuoli lienee eksoottinen kokemus skandinaavista ruokakulttuuria tuntemattomalle. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä ulkomailla ajatellaan ruotsalaisista elintarvikkeista!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 18.6.2017 at 10:41

   Täällä Saksassa ruotsalaisten ruuat ovat kyllä tykättyjä ja ihmisten tiedossa suomalaisia paremmin. Mieheni työpaikallakin lounasravintolassa on tarjolla annos ”ruotsalaiset lihapullat”. Korvapuustitkin ovat ruotsalaista alkuperää monensaksalaisen mielestä. Täällä toki Pågenin puusteja myydään muuallakin kuin Ikeassa.

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi 18.6.2017 at 08:22

  Ah, sitä onnea kun Lontoossa asuessani löysin paikallisen Iken ja MÄTITAHNAA <3 Ensimmäinen tuubi meni suoraan suuhun jo parkkipaikalla 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 18.6.2017 at 10:47

   Mätitahna on kyllä harvinaista herkkua ja se eksyy ostoskoriin hyvin helposti Ikeassa käydessä 😀

  Leave a Reply