Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

Tampere korkeuksista eli miniloma tornihotellissa

31.1.2017

Ennen joululomaa silmiini osui vastustamattoman hyvä tarjous: Sokos hotel Black Friday tarjous, jolla hotellihuoneita sai vain 50€ hintaan! Tällä hinnalla varasin heti tammikuulle kaksi yötä Tampereen Solo Sokos Hotel Tornista ja pistin lisätietokenttään toiveen ylimmistä kerroksista. Niinpä Tammikuun alussa lapset pääsivät nauttimaan yökyläilystä mummun hoteissa ja me vanhemmat pääsimme nauttimaan kahden yön minilomasta Tampereen keskustassa.

tornihotelli Tampere

Upeista näköaloista huolimatta hotellikokemus jäi lieväksi pettymykseksi.

Toiveeni ylimmistä kerroksista toteutui ja saimme huoneen ylimmästä hotellikerroksesta eli 24. kerroksesta. Ja se olikin sitten parasta meidän hotellivierailussamme ja siinä huoneessa. Ne ylhäältä avautuvat maisemat meinaan. Harmi vain, että ikkuna oli niin kapea. Muutenkin Tornihotelli oli hieman pettymys. Odotukset olivat suuret, eivätkä kaikilta osin täyttyneet. Huone oli osittain kivasti ja modernisti sisustettu, mutta kyllä minua häiritsi likaiset vesivalumajäljet seinissä ja huonosti paikatut kolot. Olkoonkin muka muotia jättää pintoja viimeistelemättä. Mutta minusta sen voisi tehdä tyylikkäämminkin kuin jättämällä vesivalumat ja rakennusmerkkinnät näkyviin. Samaten en oikein ihastunut ideaan, että pesuallas oli keskellä huonetta. Olihan se erillinen suihkuhuone ihan kiva, mutta toisaalta sinne ei saanut edes pyyhettä (kastumatta) seinälle suihkun ajaksi ripustettua. Että olen kyllä isomman kylpyhuoneen kannattaja.

Ja olihan siinä huoneessa paljon hyvääkin. Ei vain upea maisema. Esimerkiksi tarjolla olleet kahvi- ja teevalikoimat ilahduttivat. Ja huone oli myös hiljainen. Mies testasi myös hotellin kuntosalin. Kävi siellä itse asiassa molempina päivinä ja tykkäsi kovasti. Harmiksemme Tornin saunaosastot olivat remontissa, joten niitä ei päässyt testaamaan. solo sokos hotel torni tampere huonesolo sokos hotel torni tampere huone 24 kerros

talvinen tampere maisema tornihotellista näköala tornista tampere talvi-iltana

Entäs hotellin aamupala?

Olen aina pitänyt suomalaisten hotellien aamupaloja arvossaan ja nytkin odotukseni olivat todella suuret. Ja jälleen kerran koin lievän pettymyksen. Valikoimat aamupalalla eivät olleet mitenkään ihmeelliset, osittain tuotteiden laadussakin olisi mielestäni ollut parantamisen varaa. Erityisen paljon odotin tamperelaista herkkuani mustaamakkaraa, mutta molempina aamuina tarjolla ollut mustamakkara oli kovaksi kuivahtanutta känttyrää. Höh. Olen aina ennen ajatellut, että hotelliaamupala olisi jopa sen 19€ arvoinen, mutta nyt kyllä mielipiteeni muuttui. Olen syönyt paljon parempia (ja halvempia) aamupalabrunsseja Saksassa!

solo sokos hotel torni tampere aamiainen mustamakkara solo sokos hotel torni tampere aamiainen

Menisinkö Solo Sokos Hotel Torni Tampereeseen uudestaan?

Menisin, jos saisin taas edullisen tarjouksen. Tai voisin maksaa vähän enemmänkin. Mutta en kyllä maksaisi täyttä hintaa. Upeita maisemia voi ihailla vaikka Moro sky barista käsin, siihen ei tarvitse huonetta tornihotellista. Olen aiemmin yöpynyt esimerkiksi Tammerissa ja sen tyyli viehätti minua enemmän. Tai sitten jossain uniikimmassa ei-ketjuhotellissa, joita myös Tampereelta löytyy. Esimerkiksi intialaisvaikutteinen Mango hotelli Hatanpäällä on oikein viihtyisä ja persoonallinen yöpaikka. Harmi vain, että sijainti on hieman syrjäinen.

tampere moro sky bar upea maisema pakkasella

Mutta se on varmaa, että Tampereelle menen aina vaan uudestaan, kyläilemään, mutta myös lomailemaan. Tampere on Suomen kaupungeista ehdoton suosikkini! Lue vinkkejäni ja mietteitäni Tampereesta:

Lempipaikkojani Tampereella

Tampere on ihana talvellakin

Facebooktwitter

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maarit Johanna 31.1.2017 at 17:38

  Mulla on Torni hotellin puolelta vielä testaamatta, mutta Moro Sky Barissa olen useammankin kerran päässyt käymään. Siitä tykkään kovasti! Olen kyllä kuullut noottia muiltakin noista kapeistä ikkunoista ja vähän sama ongelma oli Clarionin tornihotellissa Helsingissä. 50€ on kyllä soppeli hinta hotelliyöltä! Olispa useamminkin tuollaisia tarjouksia :p

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 1.2.2017 at 08:55

   Moro Sky Bar on kyllä mesta minun makuuni! Siellä tulen kyllä käymään aina Tampereella ollessani. Siellä näytti olevan myös aamupalaa tarjolla, sitä voisi myös kokeilla. Ajatella miten hienoa olisi syödä aamiaista ja samalla ihailla auringonnousua korkeuksista 🙂

 • Reply Sandra 1.2.2017 at 07:00

  5o euroa on loistohinta! Mutta kyllä näyttää aneemiselta tuo aamupala :/

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 1.2.2017 at 08:54

   No juu, 50€ on kyllä todella hyvä hinta ja enemmänkin oisin valmis maksamaan. Mutta olikohan tuon huoneen normihinta talvella arkena noin 138€ ja siinä ei kyllä laatu ja hinta kohtaa enää kovinkaan hyvin! Viime kesänä haaveilimme myös Tornissa yöpymisestä ja silloin halvin löytämämme huone oli 188€… Onneksi ei silloin menty. Olin kyllä yllättynyt tuon aamupalan ankeudesta. Tuo kuvan aneeminen sämpylä oli juuri niin mauton ja kuiva kuin kuvakin antaa ymmärtää!

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 1.2.2017 at 13:53

  Saunat remontissa? Eiks tää hotelli ole melko uusi? Melko pertsalta näyttää aamiainen. Luulin, että näissä sooloissa olis astetta parempi.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 2.2.2017 at 20:34

   Joo, uusihan tää on, mutta niin vaan saunaosasto remontissa. Olisi toki voinut käyttää toisen sokoshotellin saunoja. Todellakin ihan pertsa-aamiainen. Ei mitään erikoisuuksia. En tiedä onko taso laskenut vai oliko mulla vaan liian ruusuiset muistot ja odotukset.

  Leave a Reply