Yleinen

Top 5 hitit, flopit ja hakusanat

2.1.2017

Vuosi 2016 on taakse jäänyttä elämää ja on aika tehdä tilinpäätös blogin 2016 hittien ja hutien suhteen.

Tässä tulee top 5 huonoimmat ja parhaimmat juttuni sekä top 5 suosituimmat hakusanat, joilla blogiini on tultu. Hakusanojen suhteen valitettavista käytettävissä on vain edelliset 3 kk, ei koko vuosi 2016.

Top 5 vähiten luetut postaukset 2016:
 1. Mainzin joulumarkkinat
 2. Aurinko paistaa
 3. Katutaiteen täyttämä Heerlen Hollannissa
 4. Silmäkarkkia kotikulmilta
 5. Arjen kauneutta

Näistä vähiten luetuista postauksista kaksi (Mainz ja Heerlen) on julkaistu vasta ihan loppu vuonna ja se osittain selittää niiden huonoa sijaintia lukijatilastoissa. Eivät ole vielä kerenneet kerätä lukukertoja kovin kauaa. Mutta sitten taas nuo kolme muuta ovat kaikki saman tyylisiä luonto- ja kukkakuvia tarjoilevia postauksia. Sellaisia juttuja on kiva minusta tehdä (kuvata), mutta ilmiselvästi lukijoiden mielestä eivät ole niin mielenkiintoisia.

Top 5 luetuimmat jutut 2016:
 1. Vinkkejä lasten suomen kielen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi
 2. Lentoyhtiökokemus: Qatar airways ja Airbus A350
 3. Ulkomaille muuttaminen lapsiperheenä
 4. Saksalaistunutta minussa
 5. Ikävintä ulkosuomalaisuudessa

Olen erittäin iloinen suosituimmasta postauksesta, koska se on omakin suosikkini siinä mielessä, että aihe on minulle erittäin tärkeä ja olen jutun kirjoittamiseen käyttänyt todella paljon aikaa. Päivittänytkin olen säännöllisesti, jotta postauksen vinkit pysyvät ajankohtaisena ja ajantasalla. Googlen kautta sitä tullaan lukemaan joka päivä eli tarvetta listaukselle selvästi on.

Top 5 hakusanat:
 1. joulu saksassa
 2. kölnin tuomiokirkko
 3. muutto espanjaan lasten kanssa
 4. köln joulumarkkinat
 5. saksalainen joulu

Hakusanoissa huomaa toki ajankohdan vaikutuksen. Täytyykin jatkossa ottaa muutaman kuukauden välein ylös sen hetken suosituimmat hakusanat. Muutamia hauskojakin yllätyksiä hakusanoista löytyi. Blogiini on esimerkiksi eksytty hakusanan ”kauniit naiset” avulla 🙂

Tilastot kertovat omaa karua, mutta rehellistä kieltänsä ja opiksi ajattelin ottaa. Vaikka kyllä minä edelleen kukkakuviakin aion teille tarjoilla, vaikka ne eivät blogini lukijoiden suosikkeja näytä olevankaan.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille blogini lukijoille!

Facebooktwitter

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Viherjuuria 4.1.2017 at 09:00

  Joskus tuntuu, että ei mitenkään voi ennakoida, mikä teksti menee läpi ja mikä ei. Itselleni suurin yllätys joulukuussa oli pientä Esseniin tehtyä retkeä käsittelevän jutun lukijamäärä. Ajattelin, että ei se kiinnosta ketään mutta laitan nyt kuitenkin 😀 Aina kannattaa tehdä myös niitä itselle tärkeitä postauksia vaikka lukijat eivät innostuisikaan 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 9.1.2017 at 11:17

   No näinhän se on, että tätä blogia kirjoitetaan paitsi lukijoille myös itselle. Oma ideani on tarjota lukijoille kertomuksia myös sellaisista paikoista Saksassa, joissa ei kovin moni (ainakaan Suomesta asti) tule matkustamaan. Toki nämä paikallisten nähtvävyyksien esittelyt palvelevat blogini Saksassa asuvia lukijoita. Ja ennen kaikkea ovat itsellenini matkapäiväkirjamaisena muistona tallessa.

  Leave a Reply