Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

Lempipaikkojani Tampereella

4.8.2016

Tampere on yksi ehdoton lempikaupunkini Suomessa. Taannoin Tampere on palvellut minua myös kotikaupunkina, mutta nykyään tie sinne vie sukua ja ystäviä tapaamaan. Tampere kuuluu ehdottomasti ohjelmaan jokaisella Suomen-lomallamme. Ja sukuloinnin ja ystävien tapaamisen ohella tavoitteena on joka kerta myös tutustua Tampereeseen jossain määrin matkailumielessä. Tässä postauksessa esittelen teille omia lempipaikkojani Tampereella #IGTT -tempauksen merkeissä.

Aloitetaan ulkosuomalaisen valinnalla. Eli fazerina- ja salmiakkijäätelöllä, joka nautittiin Pyynikin upeissa maisemissa. Pyynikin näkötorniin emme tällä kertaa kiivenneet, mutta mieheni kävi hakemassa kahviosta kuuluisan näkötornin munkin. Ja hyvää se (kuulemma) oli. Itse tyydyin tuohon valtavaan jäätelötötterööni. Hmm, jostain syystä jäätelö muodossa tai toisessa esiintyy todella monissa postauksissani…

Salmiakkia ja fazerinaa. Ulkosuomalaisen jäätelövalinta. #salmiakkijäätelö #fazerina #pyynikki #pyynikinnäkötorni #jäätelökesä #ulkosuomalaisenonni #ulkosuomalainen #suomiretki #Tampere #suomiloma #onlyinfinland #icecream

Salmiakkia ja fazerinaa. Ulkosuomalaisen jäätelövalinta. #pyynikinnäkötorni

Lapset olivat jäätelöä enemmän innoissaan pyynikin harjulta löytyvistä mustikoista. Onhan se oikeastikin aika mahtavaa, että näin lähellä kaupungin keskustaa löytyy marjapaikka. Ja hyvät lenkkeilymaastot. Ja maisemat ovat todella upeat.

Lapset viihtyvät metsässä, kun saa syödä parasta herkkua suoraan #Blueberries #Blaubeere #mustikoita #thisisfinland #finnishsummer #finnishnature #fromnature #naturelovers #forest #forestberries #Natur #Wald #heidelbeere #vitamins #suomiretki #parastasuomessa #metsä

Mustikassa pyynikin harjulla. #parastasuomessa

Pyynikinharjun ohella metsää ja luontoa löytyy Tampereelta muualtakin. Teimme myös aamupäiväretken Viikinsaareen. Sinne pääsee nopeasti laivalla Laukontorilta Tampereen keskustan kupeesta. Laivaliput Hopealinjalle ostetaan satamasta ja iloitsen edullisesta perhelipusta, jolla saa kahden aikuisen lisäksi matkustaa jopa 3 lasta! Tämä ei ole aina itsestään selvää (nimim kolmilapsista perheenäitiä ärsyttää perhelipputarjoukset, jotka ovat yleensä vain kahdelle lapselle!). Aurinkoisena päivänä pääsee todellakin nauttimaan niin raikkaasta järvi-ilmasta laivamatkalla kuin Viikinsaaren luontopolusta, uimarannoista ja grillipaikoista. Omat eväät kannattaa ottaa mukaan, sillä saaressa on useita grillauspaikkoja (puut löytyvät) pöytineen ja penkkeineen. Luontopolku on mukavan lyhyt pieniäkin lapsia ajatellen ja rattaillakin pääsee kulkemaan. Lisäksi saaressa on leikkipuisto. Tokihan siellä on myös ravintola, jos ei halua omien eväiden kanssa retkeillä.

Viikinsaari on juuri sopiva päiväretkikohde Tampereella. #Tampere #viikinsaari #suomiretki #kotimaassa #hopealinja #päiväretki #kaupunkiloma #visittampere #laiva #satama #kotimaassa #suomiloma #pyhäjärvi #cruise #daytrip #lake

Viikinsaari on juuri sopiva päiväretkikohde Tampereella.  #viikinsaari

Day trip to Viikinsaari, little island in lake Pyhäjärvi, Tampere #viikinsaari #island #tampere #city #lake #pyhäjärvi #ourfinland #hopealinja #daycruise #visittampere #Kotimaanmatkailu #kotimaassa #suomiloma #suomiretki #matkablogi #lempipaikkojani #clouds #sky #wolke #blue sky #finnishsummer #Lakeview

Paluumatkalla ihailimme Pyhäjärveä laivan sisältä käsin. #hopealinja

Luontopainotteisena koen muutenkin lomani olevan parhaimmillaan. Hatanpäällä sijaitseva Arboretum onkin oiva valinta kauniin järvimaiseman ihailuun, päiväkävelyyn tai lenkkeilyyn. Arboretumin ruusutarha ja kasvitieteellinen puutarha tarjoavat silmänruokaa kukista pitävälle. Ja vieläpä aivan ilmaiseksi. Tässä siis oiva budjettimatkailuvinkki samalla.

One of my favorite place in Tampere, Arboretum and lake Pyhäjärvi. #sunset #summernight #finnishsummer #pyhäjärvi #lake #arboretum #tampere #hatanpää #lempipaikkojani #matkablogi #nature #Lakeview #kotimaassa #kaupunkiloma #suomiretki #iltahetki #myfinland #ourfinland #laituri #auringonlasku #kesäyö #minuntampereeni #bestoftampere #parastasuomea #suomiloma #finlandinsummer #finnland

Arboretum ja komea auringonlasku #pyhäjärvi

Pieni määrä luontoa löytyy toki myös Tampereen keskustasta. Jos ei muuten, niin istutettujen kesäkukkien muodossa. Ne tuovat kivasti väriä kaupungin ilmeeseen. Keskustassa omat suosikkialueeni ovat Tammerkosken partaalla oleva Koskipuisto ja Kehräsaaren tehdasmiljöö käsityöläisputiikkeineen.

Tampere #suomenkesä #kotimaassa #Tampere #mytampere #tammerkoski #kesä #mehiläinen #visittampere #natureincity #finnishsummer #sunnyday #bee #summerflowers #bridge #brücke #Finnland #Sommer #bluesky #suomiloma #kaupunkiloma #kotimaanmatkailu

Mehiläinen hoitaa tehtäviään #tammerkoski

Tampere City Hall, Rathaus, raatihuone. #tampere #cityhall #rathaus #raatihuone #thisistampere #tampereistschön #thisisfinland #kaupunkiloma #matkablogi #lempipaikkojani #tampereenkeskusta #kotimaassa #suomiloma #suomiretki #igTravelThursday

Tampereen raatihuone.

Eipä Tampereen keskusta muutenkaan enää juuri häviä muille isohkoille kaupungeille. Niin paljon muutoksia on parempaan tullut. Ulkosuomalaisena iloitsen siitä, miten hyvin Tamperetta on alettu kehittää ja tiivistää. Entisöity raatihuonekin on todella vaikuttava näky! Ja ehdoton uusi lempipaikkani on hulppean Solo Sokos Hotelli Tornin kattobaari eli Moro Sky Bar! En voi moittia näköaloja mitkä sieltä avautuivat. Saati sitä maiseman käymää muutosta illan edetessä! Näihin kuviin ja maisemiin, kippis ja prost!

Moro Sky Bar, Tampere. City view from 25th floor. #moroskybar #sky at #hoteltorni #torni #tampere #citybreak #cityview #visittampere #kotimaassa #suomiloma #matkablogi

Moro Sky Bar, Tampere. Näköala Tampereen keskustaan 25stä kerroksesta on hulppea. #moroskybar

Sparkling wine in Moro Sky bar. #girlsnightout #moroskybar #tampere #torni #hoteltorni #sky at #sparklingwine #sekt #näsinneula #finnishsummer #summer night #eveningout #kotimaassa #kaupunkiloma #sunset #iltaaurinko

Kippis! #moroskybar  Ja Näsinneulakin näkyy.

Can't complain. #skybar #moroskybar #hoteltorni #tampere #citybreak #girlsnightout #sunset #visitfinland #summernight #finnishsummer #Finnland #Sonnenuntergang #nacht #matkablogi #lempipaikkojani

Ei valittamista. Kyllä kelpaa iltaa istua.#moroskybar  #sunset

Mitkä ovat sinun lempipaikkasi Tampereella?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Postauksen kuvat ovat tempauksen luonteen mukaisesti kaikki Instagram-tililläni julkaistuja. Minut löytää Instagrammista nimellä @jonnajujukas.

instagram-travel-thursday-FIN

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 4.8.2016 at 12:35

  Tässä olikin paljon hyvin vinkkejä mulle. Oon muuttamassa Orivedelle yhdeksäksi kuukaudeksi ja Tampereesta tuleekin siis lähin iso kaupunki. Paljon hyviä syitä reissailla Mansesterissa viikonloppuisin. 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 4.8.2016 at 12:45

   Hyvää muuttoa Orivedelle Sonja! Orivesi oli itsellä se lähin ”iso kaupunki” lapsena ? Orivedeltä pääseekin kätevästi Tampereelle vaikka junalla.

 • Reply Terhi / Muru Mou 4.8.2016 at 14:05

  Tuo raatihuone todellakin näyttää upealta! Samoin maisemat Moro Sky Barista – sinne siis jos/kun Tampereelle menen! 🙂

  • Reply Jonna 4.8.2016 at 21:24

   Tampereen keskustaa on todellakin ehostettu kiitettävästi 🙂

 • Reply Sandra 4.8.2016 at 18:38

  No joo, ite Juupajoelta kotoisin, joten Orivesi oli iso siti joskus ja Tampere sitten suurin kaupunki, mitä pysyi kuvittelemaan. Tallipiha ja Finlaysonin alue on mahtavaa, Tampella on kiva, Pispala myös.

  • Reply Jonna 4.8.2016 at 21:24

   Katos katos, niinhän se minäkin olen 😀

   • Reply Sandra 4.8.2016 at 21:48

    Eikä! Juupis maailmankartalle!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 4.8.2016 at 19:22

  Pyynikki ja Hatanpää on ihan parhaita lenkkeilypaikkoja. Onneksi asun kummankin läheisyydessä 🙂 Ja muutenkin niissä on kivaa viettää aikaa. Niistä tykkään ihan valtavasti, samoin Näsinpuistosta ja Pispalasta. Ja järvistä. Oon vähän huono tamperelainen siinä mielessä, että oon täällä asunut jo reilu kymmenen vuotta, mutta Viikinsaaressa en oo vieläkään käynyt… Ehkä sitten ensi kesänä.

  • Reply Jonna 4.8.2016 at 21:23

   Mä oon asunut vuoden verran Pispalassa, ihan haulitornin lähellä. Oli kyllä kivaa aluetta 🙂

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 5.8.2016 at 08:57

  Tampere on kiva kaupunki. Hyvin samoissa maisemissa viihdyn minäkin siellä käydessäni. Moro sky baari on vieläkin testaamassa. Seuraavalla reissulla siis se.

 • Reply Hanna/Ranskatar reissaa 5.8.2016 at 13:21

  Mun lempipaikka Tampereella on Kaupin metsät ja Näsijärven rannat siellä. Pyynikki on toki myös kiva, mutta sinne harvoin tulee lähdettyä, kun asuu toisella puolella kaupunkia.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 5.8.2016 at 14:08

   Unohdinkin ihan Kaupin metsät! Itse niissä on tullut lenkkeiltyä kerran jos toisenkin, koska niillä main tuli asuttua vuosia!

 • Reply Henna /suurin onni 5.8.2016 at 18:17

  Ihania vinkkejä Tampereelle! 🙂 Onkin taas monta vuotta vierähtänyt siitä, kun olen viimeksi siellä käynyt. Pitää kaivaa nämä vinkit esiin seuraavan kerran, kun sinne suuntaan. Haaveilen myös piipahduksesta Rajaportin saunan löylyihin!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 6.8.2016 at 23:39

   Rajaportin saunaa en olekaan käynyt kokeilemassa, vaikka lähellä asuinkin hetken aikaa. Tampere on kyllä monipuolinen kaupunki. Ehkäpä asun siellä taas joskus 🙂

 • Reply säppä 7.8.2016 at 22:52

  Mä oon viettäny Tampereella tosi vähän aikaa, mutta usein ohi ajaessa tulee pysähdettyä Pyynikillä munkeilla, on ne niin hyviä. 😀 Eikä maisemissakaan oo valittamista. 🙂

  • Reply Jonna 8.8.2016 at 11:30

   Mua jäi vähän harmittamaan, etten edes maistanut palasta miehen munkista. Noh, ensi kesänä uusi tilaisuus 😛

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 8.8.2016 at 10:08

  Ensiksi, otin sinut seurantaan Instagramissa. Ja minuthan löytää sieltä https://www.instagram.com/tamamatka/

  Tampere on aina ollut vähän joko liian kaukana tai sitten liian lähellä. Monena kesänä on ollut tarkoitus lähteä sinne pyörimään, mutta aina se jää.

  • Reply Jonna 8.8.2016 at 11:33

   Monesti paikkojen upeuden näkee paremmin, kun eivät ole liian lähellä. Itselle Tampere on toisaalta lapsuuden ”suurkaupunki”, kuin vuosien kotikaupunki, mutta nykyään ulkosuomalaisen yksi ”lomakohde”. Yhtäkaikki Tampere on kiva ja monipuolinen kaupunki, jossa voisin hyvin kuvitella asuvani uudestaan vielä joskus. Niin, ja kiitos seuraamisesta. Minäkin klikkasin itseni sinun seuraajiin, upeita kuvia sinulla 🙂

 • Reply Annika | Travellover 9.8.2016 at 17:48

  Kävin vuosi sitten muutaman kerran aika lyhyen ajan sisään Tampereella ja vasta silloin sain jonkinlaisen tuntuman kaupunkiin. Sitä ennen olin piipahtanut vain Eppujen konsertissa Ratinalla kerran. Oli kiva kävellä Pyynikillä, nousta torniin ja todellakin syödä aivan taivaallinen munkki. Viimeisin kerta oli jo myöhään keväällä, mutta ilma oli turhan viileä piknik-meininkiin, josta olin haaveillut. Silloin kävelin Pispalassa, johon ihastuin. Tampere on kyllä kiva!

  • Reply Jonna 15.8.2016 at 16:20

   Näin on, Tampere on kiva! Jouluna pääsenkin sinne seuraavan kerran!

 • Reply Tyyne 15.8.2016 at 13:44

  Saunominen Rajaportilla, avantouinti Rauhaniemessä, makkaranpaisto Siilinkarilla, aamulenkit Kaupissa, Pyynikillä ja arboretumissa. Pispala. Pispalan portaiden porrasjuoksutreenit. Laukontorin vohvelikahvila, Tallipiha ja Vatruska. Skumppaa Torni-hotellissa. Näsijärvellä melominen. Hiihtoretki Harvassalon kummelille.

  ”Maailmassa on paljon kummallista, sen tietää jokainen. Mutta se on meidän mielestämme kummallisinta, että suomalaiset matkustavat ulkomaille katsomaan kummallisuuksia, vaikka omassa maassakin niitä olisi. Ja niitä on. Maailman kummallisin paikka on mielestämme Pispala. Emme tahdo väitellä, vaan sanomme: meidän mielestämme. Jos avaamme silmämme ja rupeamme katselemaan Pispalaa, niin huomaamme siinä paljon yhtäläisyyttä suuren maailman kanssa. Ruotsiin emme vertaa, sillä se hävisi maaottelun. Norjassa on salapoliisi Asbjörn Krag, Pispalassa etsiväpoliisi Ahola, Yhdysvalloissa on kuuluisa Long Island, Pispalassa Pyhäjärven rannassa sijaitseva hiekkaranta, Kiinassa on pitkä rajamuuri, Pispalassa kaupungin rajalla kivimuuri, Ranskassa on Eiffel-torni, Pispalassa haulitorni, Ranskassa on Notre Dame, Pispalassa on rukoushuone, Hollannissa on kanavat, Pispalassa uittotunneli. Venäjään emme vertaa, sillä Kosola on sanonut, että se kohta kuuluu Suomelle. Ja sanoista tekoihin. Emme vertaa enempää, sillä kohta Pispalaan tulisi kansainvaellus, emmekä me ole valmistaneet pelipankkeja, emmekä alistaneet rakkauskauppoja kunnan silmälläpidon alaisiksi. Nojautuen edellä olevaan voimme huudahtaa: Pispala, koko maailma!”

  Lauri Viita 14 v., Pispalassa 1931

  • Reply Jonna 15.8.2016 at 16:21

   Kiitos hauskasta lainauksesta. En mä nyt ihan usko, että Pispala noissa vertauksissa voittaisi, mutta ei se taitaisi kaukana olla. 😀 Pispala on hiano paikka!

 • Reply Tyyne 15.8.2016 at 20:01

  Tampere on hieno paikka. Tampere on Koti. <3

  En ole täältä kotoisin, mutta olen asunut kaupungissa jo vuosia ja rakastan tätä pikkukylämäisyyttä. 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 17.8.2016 at 21:55

  Onhan tässä tullut monelta jo samansuuntaista, mitkä ovat omiakin suosikkipaikkoja Tampereella. Kyllä käytännössä Pispala&Pyynikki: http://kohteenamaailma.fi/kotimaa/tampere-paikallisten-tapaan-pyynikki-pispala/ ja Tammerkosken alue: http://kohteenamaailma.fi/kotimaa/talvinen-tampere/ on sellaista, missä tunnen olevani kuin kala vedessä 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 19.8.2016 at 14:09

   Kiitos hyvistä linkeistä Rami, etenkin tuo pyynikki ja pispalan paikalliskierros oli ihan mahtava! Taidanpa ottaa ohjelmaan ensi kesälle, kun Tampereelle taas tulen.

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi 30.8.2016 at 20:47

  Arboretum ei ollutkaan tuttu entuudestaan, kiitos vinkistä! Tosi upea tuo auringonlaskukuva. Ja nam, mitkä jätskimaut!! 😛

  • Reply Jonna 30.8.2016 at 21:11

   Siskoni on asunut jo vuosia Arboretumin vieressä, niin on tullut tutuksi uto kaunis paikka. Suosittelen kyllä lämpimästi. Ja kiito kuvakehusta 🙂

  Leave a Reply