Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Pinaattia pitsassa ja pannukakussa

19.6.2016

Saksa ei ehkä ole maailman ruokamaa numero yksi tai edes lähelläkään huippua, mutta kyllä täältä myös hyvää ruokaa löytyy. Ja muutakin kuin makkaraa. Saksassa asutut vuodet näkyvät ehkä enemmän lasten ruokatottumuksissa päiväkodin ja koulun kautta. Esimerkiksi leivänpäälliset ovat usein makeita ja lasten lempiruokiin kuuluvat niin linssikeitto kuin pinaattimuhennoskin. Omaan ruokavalioonikin on hiipinyt vaivihkaa muutamia raaka-aineita, joita ei ole niin paljon Suomessa tullut hyödynnettyä. Torien ja markettien valikoimien kautta muutoksia ostoskorin sisältöön on tullut. Olen ennenkin kehunut, että täällä on mahtavat tuoreiden lähellä tuotettujen kasvisten ja hedelmien valikoimat ja meidänkin keittiössä tuoretuotteiden käyttö on lisääntynyt huomattavasti. Erona Suomeen esimerkiksi tuoreita herkkusieniä syömme viikoittain, ne käyvät ruokaan kuin ruokaan lisukkeeksi.

Uusin tulokas keittiössäni on tuore pinaatti. Sitä myydään täällä 500 g pusseissa hyvin edullisesti. Suomessa pinaattia tuli syötyä lähinnä eineslättyinä ja (pakaste)pinaattikeittona. Eikä niissä kummassakaan mitään vikaa ole, niitä ei vain täällä ole saatavilla, kuten ei eineksiä oikein muutenkaan. Pinaattia saa toki täältäkin pakasteena, mutta viime aikoina olemme käyttäneet erityisesti tuoretta pinaattia. Ajattelin jakaa tänne blogiinkin kaksi hyväksi kokemaani pinaattiruokavinkkiä eli pinaattipitsa ja pinaattipannukakku.

Pinaattipitsa on Saksassa tavallinen ja yleinen pitsatäyte, joka löytyy jokaisen pizzerian valikoimista. Ensin söin pinaattipitsaa vain ravintoloissa, mutta nyt olen muutaman kerran tehnyt sitä itse kotona. Pitsaa tulee tehtyä muutenkin melkein viikoittain. Pitsataikinaan laitan aina vehnäjauhon lisäksi joko ruisjauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja, jolloin pohjasta tulee maukkaampi ja terveellisempi. Pinaattipitsan teen tuoreesta pinaatista, mutta pitsaa varten se kannattaa esikypsentää. Paistan pinaatinlehdet pannulla valkosipulin kanssa ennen pitsan päälle laittamista. Valmiin pitsan päälle laitan vielä kasan tuoretta rucolaa, toinen uusi lempparini!

13495618_10154355865663324_7596878772459796544_o

13442467_10154355867643324_2825491739509010772_o

Pinaattipannukakku on superhelppo ja nopea arkiruoka ja teen sen tätä Pirkan ohjetta suurinpiirtein noudattaen. Ohjeessa käytetään pakastepinaattia, mutta teen sen usein myös tuoreeseen pinaattiin. Taikinaan laitan hiivaleipäjauhojen tilalta luomutäysjyväjauhoja (täällä ei myydä hiivaleipäjauhoja). Pesen ja pilkon pinaatinlehdet vähän pienemmäksi ja levitän uunipellille. Päälle kaadan pannukakkutaikinan ja sitten koko komeus vaan uuniin paistumaan. Lapset syövät pinaattipannukakun pelkiltään tai hillon tai sokerin kanssa. Itse tykkään laittaa päälle joko raejuustoa ja puolukkahilloa (jee, puolukkahilloa saa ostettua Lidlistä!) tai vaikkapa fetajuustoa. Nam.

13416788_10154355881633324_1192476964200274232_o

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply lena 19.6.2016 at 19:44

    Näyttääpä herkulliselta!! Pitäisköhän meidänkin opetella tekemään tuota pinaattipannaria… 🙂 Ja muutenkin pannareita, niistä saa tosi herkullisia ruokia aikaan kohtuullisen helposti.

    • Reply Jonna 20.6.2016 at 09:46

      Kyllä kannatgtaa ja on vieläpä niin helppoa, ettei sitä paljoa opetella tarvitse 😀 Ja vaihtelua saa lisäämällä päälle kinkkua, fetaa, kirsikkatomaatteja jne mielen mukaan.

    Leave a Reply