Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu Saksassa Saksa

Lomalle Saksaan

2.6.2016

Nyt on jo kesäkuun ensimmäinen torstai ja Instagram Travel Thursday -tempauksen vuoro! Lyhyesti ideana on laittaa instagrammin matkailuaiheiset kuvaan jakoon myös blogissa. Tällä kertaa keskityn yhteen lempiaiheistani eli Saksan kehumiseen lomakohteena 😀 Olen itse yhä vain yllättynyt siitä, miten monipuolinen maa Saksa on. Ja haluan jakaa tätä sanomaa kaikille muillekin!

Oili Ajatuksia Saksasta -blogista lanseerasi keväällä #lomallesaksaan -tempauksen ja lähdin heti innolla siihen mukaan. Miten mainio kamppanja ja miten mainio hashtag! Oilin aloituspostauksen tempauksesta voit lukea täältä. Yhdyn Oilin mietteisiin siitä, että Saksalla tuntuu yhä vaan olevan tylsän maan maine Suomessa. Jos nyt jotain Saksasta tiedetään, niin autobaanat, harmaat teollisuukaupungit ja olut. Itselleni Saksa on osoittautunut joksikin aivan muuksi. Saksa on esimerkiksi vehreä luontomatkailukohde. Saksa on myös historiallisten kylien ja linnojen satumaa. Yhtä lailla minulle Saksa tarkoittaa kauniita maisemia ja viinitiloja eli Saksa on myös loistava viinimatkailumaa. Saksa on toki myös miljoonakaupunkeja ja kulttuuria. Ja onhan se Saksa myös automaa ja oluttakin täällä osataan panna. Mutta antaa kuvien puhua puolestaan! Esittelen tässä suosituimmat #lomallesaksaan tempaukseni kuvat, jotka löytyvät instagram-tililtäni @jonnajujukas.

Wandern im Wald, im Kall, Eifel. #kall #eifel #Natur #nature #Wald #imwald #forest #wandering #Wanderung #Wanderweg #germannature #naturelovers #voimaaluonnosta #metsä #lomallesaksaan #matkablogi #luontoretki

Vaeltamassa metsässä. Paikka Kall, Eifel.

Saksassa luontoa arvostetaan ja sitä löytyy joka paikasta. Oodini saksalaismetsille voit lukea täältä. Luontomatkailun saralla yksi tunnettu alue on Eifelin luonnonpuistot. Eifelin alueella löytyy isompia metsiä ja luonnonrauhaa ja siellä mekin olemme muutamia kertoja käyneet ulkoilemassa. Eifelissä luonto muistuttaa hieman Suomea, koska alue on korkealla. Viime viikonlopun reissulla olimme välillä jopa yli 600 metriä merenpinnan yläpuolella! Vinkkejäni Eifelin alueelle löytyy täältä.

Eifelistä, ihan Aachenin läheltä löytyy myös upea historiallinen kaupunki, Monschau. Monschaun kaupunki on rakennettu Rur-joen kovertamaan kapeaan laaksoon. Kaupungin ympärillä on myös loistavat vaellusmaastot. Postaukseni Monschausta löytyy täältä.

Moschau, Germany. #eifel #rur #monschau #travelingwithkids #panorama #ausblick #Kinder #family #lomallesaksaan #historicaltown #historischestadtkern

Monschaun historiallinen keskusta ja Monschaun linna näyttivät upealta näköalapaikalta katsottuna.

Historian havinaan pääsee Saksassa tutustumaan myös lukuisissa linnoissa. Yksi suosituimmista postauksistani kertoi mielenkiintoisen tositarinan suomalaisesta tytöstä, joka muutti asumaan Braunfelsin linnaan prinsessaksi tultuaan. Lisää linnasta ja prinsessatarinasta voit lukea aiemmasta postauksestani.

InstagramCapture_bad2c5e0-1165-4a08-bf31-759c75aee625

Braunfelsin linnan romanttinen sisäpiha.

InstagramCapture_7edce9db-24cf-4b70-8352-effa0c29ab06

Bonnin vanhakaupunki suorastaan kylpi vaaleanpunaisissa kirsikankukissa huhtikuussa.

Historiaan pääsee tutustumaan myös kaupunkilomilla. Bonnin kaupunki on sekä ostosmatkojen kohde, kulttuurikaupunki että todella kaunis vanha kaupunki. Bonnista voit lukea lisää täältä.

Kaupunkilomien lisäksi Saksaan voi tehdä myös viinimatkoja. Saksan viinit ovat tutustumisen arvoisia ja Saksalla on pitkät perinteet viinin tuottajamaana. Olen viime aikoina vieraillut useammalla viinitilalla Ahrin alueella. Heimersheimin kylässä sijaitseva viinitila Nelles järjesti viime viikonloppuna perinteisen maistelutilaisuuden viinikellarissaan. Tilaisuudessa oli mahtava tunnelma, viinitila oli todellakin panostanut tilaisuuteen! Maistelutilaisuudesta ja viinitilasta voit lukea lisää täältä.

Frühlingsweinprobe im Weingut Nelles. Wine tasting in vineyard Nelles, Heimersheim, Germany. #weingut #winesofgermany #saksanviinit #belles #weingutnelles #heimersheim #visitheimersheim #ourgermany #Weinprobe #weinkeller #winecellar #winetasting #travelblog #travelblogger #lempipaikkojani #ahr #ahrtal

Viinikellarissa maistelutilaisuudessa. Weingut Nelles, Heimersheim.

Ahrin alueelta on otettu myös kaikkein suosituimmat instagram -kuvani. Voisi siis ajatella, että saksalainen luonto ja viinimatkailu kiinnostavat muitakin. Saksalaista punaviiniä kannattaa etsiä juuri Ahrin viinialueelta ja siitä voit lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Uusi satokausi aluillaan. #rieslingviikot2016 #saksanviinit #lomallesaksaan #ahrweiler #Spätburgunder #weingut #viinitila #rotwein #visitgermany #ahrtal

Uusi satokausi aluillaan. Punaviiniköynnökset kasvamassa toukokuun alussa viinitila Försterhofissa, Ahrweilerissa.

Today we visited Dernau, famous red wine area in Germany. #ahrtal #ahr #redwine #dernau #visitdernau #vineyard #visitgermany #travelblog #lempipaikkojani #rotwein #beautifulview #lomallesaksaan #saksanviinit

Näköalapaikka Dernaun kylän yläpuolella.

Vaikka saksalaiset viinit eivät varsinaisesti kiinnostaisi, kannattaa Ahrin alueeseen tutustua siitä huolimatta. Tarjolla on toinen toistaan upeampia maisemia, kauniimpia kyliä ja luontoa.

Tähän mennessä toiseksi suosituin instagram kuva on tämä oheinen Altenahrin punaviinivaellusreitin varrelta otettu kuva. Tällaiseksi Saksa on nyt minunkin silmissäni muodostunut. Vihreä, kukkulainen ja kaunis.

Lovely hot day exploring german nature. #visitgermany #ourgermany #altenahr #nature #wanderlust #ahr #burgare #wanderweg #rotweinwanderweg #ahrtal #lomallesaksaan

Kauniiseen saksalaiseen luontoon tutustumassa. Rotweinwanderweg, Burg Are, Altenahr.

Ja viimeiseksi se kaikkein suosituin kuvani. Kuva Ahrin punaviinivaellusreittiltä huimissa maisemissa. Noihin maisemiin voisin palata vaikka heti uudestaan. Onneksi minulla on sinne kotoa matkaa vain alle 70 km!

#Rotweinwanderweg Wandering in vineyards #thisisgermany #saksanviinit #vineyard #landscape #redwine #rotwein #matkablogi #lempipaikkojani #ahrtal #ahr #wander #wanderlust #reimsheim #lomallesaksaan #winetravel #germannature

Viininviljelyalueella vaeltamassa. Rotweinwanderweg, Reimsheim.

Miten on, muuttuiko käsityksesi Saksasta lomakohteena edes vähäsen? Mikä kuvista ihastutti eniten tai mikä paikoista olisi sinulle eniten mieleen? Oletko itse osallistunut #lomallesaksaan -tempaukseen? Mitä muita kauniita ja kokemisen arvoisia kohteita Saksassa mielestäsi on? Tiedän, etten ole todellakaan nähnyt vielä kaikkea ja innolla odotan kuinka mahtaviin paikkoihin vielä pääsen tutustumaan! Kaikki suositukset ja vinkit otetaan ilolla vastaan.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. 

instagram-travel-thursday-FIN

Facebooktwitter

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Laura/My post-University life 2.6.2016 at 10:08

  Joo, myönnetään. Olen yksi niistä jotka ei ihan heti näe Saksaa potentiaalisena lomakohteena vaikka tiedän että isona maana se osaa varmaan tarjota vaikka mitä upeata – kuten nämä sun kuvat todisti! Ja ihan loistava tuo kamppisidea, olen itse yrittänyt pitää pystyssä yhden naisen kamppista blogissani siitä kuinka ihmisten pitäisi matkustaa myös muualle Britteihin kuin vain Lontooseen 😀 Briteissä kun on niin paljon upeita paikkoja tarjottavana! Joten mä ehdottomasti kannatan samantyyppisiä kamppiksia muissa ulkosuomalaisblogeissa 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 2.6.2016 at 10:21

   Mä itse kuuluin aivan samaan kategoriaan ennen kuin muutimme Saksaan. Silmäni ovat kummasti avautuneet 😀 Nämä kamppikset ovat kyllä kivoja, kiitos tästä #lomallesaksaan ideasta tosiaan kuuluu bloggaajakollegalleni Oilille 🙂 Ja ai vitsit, täytyykin tulla sun blogiin kuikuilemaan hyviä vinkkejä Britteihin 🙂 En tosin ole Lontoossakaan vielä käynyt, mutta joku päivä, joku päivä… Ja oiekastaan juuri myös se mu Britannia kiinnostaisi kovasti. En ylipäätään ole mikään miljoonakaupunkien ystävä, pienemmät paikat ja luonto kiehtovat enemmän.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.6.2016 at 13:08

  Mä en koskaan ole ollut kovin innoissani Saksasta, vaikka parin vuoden sisällä olen käynyt siellä kaksi kertaa. Olen kuitenkin pikku hiljaa alkanut lämmetä Saksalle, onhan se monipuolinen matkailumaa. Erityisesti olisi kiva päästä käymään Nürbergissä ja Dresdenissä, sekä Rügenin saarella. Mun mielestä Saksassa parasta on joulutorit, ne on ihania 🙂

  • Reply Jonna 2.6.2016 at 17:49

   Joulutorit ovat kyllä ihania. Ensi jouluna haluan mennä jonnekin viinilaakson viehättävään kylään joulumarkkinoille 😀 Meidän läheiset Kölnin markkinat ovat aina niin tupaten täynnä, ettei sekaan meinaa mahtua. Vuodenajalla on myös paljon merkitystä siihen, millaisen kuvan Saksasta saa. Eikös ainakin sun edellisin reissu ollut alkukeväästä eli silloin luonto/sää ei ole parhaimmillaan. Meillä on vielä kokonaan käymättä Etelä-Saksa ja sinne kyllä olisi vielä päästävä. Alpitkin kiehtoisivat.

 • Reply Leena 2.6.2016 at 16:36

  Olen todella ihmetellyt varsinkin nuorten aikuisten käsitystä Saksan tylsyydestä ”eihän siellä ole mitään näkemistä eikä tekemistä”. Jokunen vuosi sitten sisaren tytär (silloin hieman 20+) oli tulossa meille Müncheniin ja sitten jatkoi matkaa Berliiniin kavereita tapaamaan. Olivat oikein joukolla työpaikalla ihmetelleet hänen matkaansa tylsimpään maahan ylipäätään (ei ollut tosin kukaan joukosta käynyt…). Itse luin koulussa lyhyen saksan, mutta kieli kiehtoi ja vei mukanaan ja täällä ollaan.

  • Reply Jonna 2.6.2016 at 17:51

   Minua siis itseäni ei ollut koskaan Saksa mitenkään kiehtonut, koulussa luin ranskaa 😉 Että toisaalta ymmärrän oikein hyvin ne käsitykset, ettei Saksassa ole mitään kiinnostavaa ja se kielikin on niin ruman kuuloista… Myönnän auliisti, että minulla oli paljon ennakkoluuloja ja vääriä käsityksiä 🙂 Minut tänne toi oikeastaan aika sattuma, miehelle tarjoutui mahdollisuus lähteä tänne töihin ja eihän nyt sellaisesta tarjouksesta kannattanut kieltäytyä. Ja onneksi lähdettiin!

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 2.6.2016 at 18:42

  Minulla on myös ollut aina aika negatiivinen kuva Saksasta matkailumaana. Luin kuitenkin saksaa yläasteella pari vuotta, kun pikkukoulussa ei paljon ollut valinnaisaineisiin vaihtoehtoja ; ) Olen jo varmaan aiemminkin sanonut että maa on alkanut kiehtoa viimeaikoina matkailumaana. Sinun blogisi lisäksi mm. Curious feet-blogi on ollut Saksan suhteen toinen innoittajani. Aluksi ajattelin tekeväni reissun johonkin kaupunkiin, mutta nyt on ajatuksissa alkanut itää ensi vuonna pieni junareissu Saksassa käyden isommissa ja etenkin pienemmissä paikoissa. Tätä on onneksi aikaa visioida ensi talvi, mutta kyllä Saksan suhteen blogisi ja Instagram on tehnyt kohdallani tehtävänsä : )

  • Reply Jonna 2.6.2016 at 19:41

   Hauska kuulla, että blogini ansiosta on alkanut Saksa kiinnostaa. Suosittelen etenkin pieniä paikkoja! Tai ainakin itselleni parhaimmat elämykset ovat löytyneet juuri noista pienemmistä idyllisistä kylistä. Omia suosikkejani ovat Moselin kaakso ja nyt uutena Ahrin laakso. Ahrin alueelta on blogiin tulossa vaikka mitä juttuja, kunhan kerkiää. Olen vieraillut siellä viinitiloilla ja punaviinivaellusreittiä on tullut tutkailtua myös.

 • Reply Lotta | Watia.fi 3.6.2016 at 14:27

  Ihania noi kaupunkikuvat ja kirsikankukat. <3 Vaikka viinitilakin näyttää ihanalta. Tuo eka kuva vois ihan hyvin olla Suomesta. 🙂

  • Reply Jonna 3.6.2016 at 15:36

   Eifelin alueella paikoin näyttää ihan Suomelta. Tai ainakin melkein. Siellä oltiin niin korkealla, että vaikutti kasvillisuuteen jo selkeästi. Olihan se hauska kävellä metsässä, jossa kukkivat mustikat, oli noita koiranputkia ja pihlajat kukkivat. Jokseenkin kotoisa olo 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami 3.6.2016 at 22:25

  Saksahan on tosi upea maa, mutta se ei ole mediaseksikäs. Jotenkin Saksa unohtuu aina lomasuunnitelmia tehdessä, vaikka siellä olisi vaikka mitä! Bonn tuli noista kuvista ekana mieleen, että siellä olisi syytä jo historiallisestikin käydä. Itse olen Saksassa ollut aika monessakin kaupungissa, mutta kyllä Saksa silti on aika vieras vielä. Maa on niin laaja, että sinne pitäisi tehdä vielä monta reissua. Ja varmasti tuleekin tehtyä, sillä nimenomaan Saksa on parhaimmillaan pienissä kylissä viinilaaksoissa tai Alppien läheisyydessä.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 4.6.2016 at 20:35

   Juu ei ole mediaseksikäs ei. Minunkin mielestäni Saksa on parhaimmillaan pienissä kylissä viinilaaksoissa! Ja alppien läheisyydessä on varmasti myös ja oikein harmittaa, ettemme ole vielä sinne(kään) ehtineet.

 • Reply Terhi / Muru Mou 4.6.2016 at 20:16

  No joo, en mäkään Saksaa miellä kaikkein kiinnostavimmaksi maaksi. Olen käynyt kylläkin vain kerran ja silloin kyllä tykkäsin maaseudusta ja linnoista, mutta siltikään en sen jälkeen (kymmeneen vuoteen) ole maahan palannut. MUTTA nyt jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ajattelin käydä vihdoin Berliinissä tänä kesänä 🙂
  Tuo kuva linnasta ja lapsista on aivan ihana!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 4.6.2016 at 20:33

   Mä en ole käynyt Berliinissä vielä, aina lähempänä olevat kohteet voittavat. Mutta kaikkihan sitä kehuvat, joten varmasti mahtava reissu tulee!

 • Reply Nina Hannele 6.6.2016 at 09:29

  Tosi kiva postaus Saksan matkailupotentiaalista, mä olen myös pitänyt Saksaa vähän tylsänä kohteena, mutta viime vuosina olen kuullut paljon just ihastuttavista saksalaisista pikkukylistä ja luonnosta… Itse vierailin pari viikkoa sitten Kölnissä, ja ihastuin 🙂 Tosi kivan näköinen paikka tuo Monschau!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 6.6.2016 at 09:36

   Monschau oli todella viehättävä paikka! Siitä tulossa kyllä postausta ihan erikseen, kunhan kerkiän. Oli todellakin maineensa veroinen paikka.

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta 6.6.2016 at 10:14

  Te olette kyllä ihailtavan ahkeria lähiseutumatkailijoita! Mä matkailin vaihtovuonna täällä paljonkin ympäriinsä, mutta heti kun asetuin Saksaan pysyvästi, ei jaksakaan viikonloppuisin suunnata oikein mihinkään. Ehtiihän sitä… Mutta nyt uuden asuinpaikan myötä tullee nähtyä taas vähän uusia paikkoja! Odotan jo aika innolla. Täällähän tosiaan on vaikka mitä.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 6.6.2016 at 10:55

   Ei mekään talvella viitsitä mihinkään, mutta joka kevät/alkukesä iskee päälle oikea innostus ja joka viikonloppu ajellaan johonkin lähiseudulle tutkailemaan paikkoja. Kivaa kyllä, kun päiväseltään pääsee käymään monissa paikoissa ja yhä vaan meilläkin riittää uusia paikkoja. Joskus tuntuu, että mitä enemmän kiertelee, niin sitä enempi vaan uusia käymättömiä paikkoja listalle kertyy. Täällä on tosiaan vaikka mitä!.

 • Reply Annika | Travellover 6.7.2016 at 19:59

  Pelkästään jo rieslingit olisivat mainio syy viipyä Saksassa pitkiäkin aikoja… Myönnän, että olen ollut vähän skeptikko Saksan suhteen enkä kovin paljon siellä ole ollutkaan. Taas se tänäkin kesänä oli suunnitelmissa, lähinnä Etelä-Saksan pikkukylät, mutta niiden koluamiseen melkein pitäisi olla auto, ja loppukesän menopeliksi tuli juna, joten Saksa jää odottelemaan vuoroaan.

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 6.7.2016 at 23:52

  Voi Saksa! Se jakaa jotenkin mun tunteita tosi paljon. Toisaalta rakastan Berliiniä ja etenkin Etelä-Saksan jylhyyttä, mutta toisaalta koen tosi ”tylsänä” lähteä lomalle Saksaan. Kuitenkin siellä tulee melkein joka vuosi ainakin jossain kohtaa käytä osana rakastamiamme roadtrippejä. Tänäkin vuonna 🙂

 • Reply Jonna 7.7.2016 at 10:45

  Kiitoa Annika ja Rimma kommenteistanne! Tosiaan Saksa on vähän sellainen kahtiajakoinen maa, toisaalta aivan mieletön lomailupaikka etenkin Road tripeille, mutta toisaalta ei tarjoa kuitenkaan sellaista eksotiikkaa. Mutta monta hyvää syytä kyllä on viettää lomansa Saksassa ja etenkin maan läheisyys on yksi valtti. Ja lyhyet välimatkat maan sisällä. Ehtii nähdä vaikka mitä lyhyessäkin ajassa 🙂

 • Leave a Reply