Matkailu Saksassa Saksa

Koblenz – kaupunki kahden joen välissä

30.5.2016
Moseliin tutustuminen kannattaa aloittaa Koblenzin kaupungista, Moselin ja Reinin jokien yhtymiskohdasta.

Koblenz on pienehkö reilun 110 000 asukkaan kaupunki, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet, kaunis vanha keskusta ja paljon ravintolatarjontaa. Koblenz on sopivan kokoinen kaupunki viettää vaikkapa viikonloppuloma.

Koblenz2 Koblenz1

Kaupungin historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse ja näin ollen Koblenz lukeutuu Saksan vanhimpien kaupunkien joukkoon.

Vanhan kaupungin koristeelliset talot viehättävät silmää ja kapeilla kujilla on mukava ihmetellä putiikkien tarjontaa, ihailla arkkitehtuuria ja pistäytyä vaikkapa lounaalla yhdellä lukuisista ravintoloista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Italiailaisen ravintolan terassilla maistui ruoka herkulliselta. Kyytipoikana Sektiä, saksalaista kuohuviiniä, kuinkas muuten!

Italialaisen ravintolan terassilla maistui ruoka herkulliselta. Kyytipoikana Sektiä, saksalaista kuohuviiniä, kuinkas muuten!

Yksi kaupungin kuuluisimpia nähtävävyyksiä on Moselin ja Reinin yhtymäkohdassa sijaitseva Deutsches Eck.

Deutsche Eckissä on myös Saksan keisari Wilhelm I muistopatsas. Alkuperäinen patsas pystytettiin vuonna 1897. Patsas vahingoittui toisessa maailmansodassa ja poistettiin sodan jälkeen. Kolme vuotta Saksojen yhdistymisen jälkeen, vuonna 1993, patsaasta valmistettiin pronssinen kopio ja se pystytettiin uudelleen.

WP_20150521_016

Keisari Wilhelm I muistomonumentti

WP_20150521_014

Deutsches Eck. Vasemmalta virtaa Mosel -joki yhtyen Reiniin tässä kulmassa.

Koblenzissa kannattaa nousta gondolihissin kyytiin ja nousta Reinin yli Ehrenbreitsteinin linnoitukselle.

Matka gondolihissillä (saksaksi Seilbahn) Reinin yli ylös linnoitukselle kestää sen verran, että ehtii hyvin ihailla maisemia ja ottaa lukuisia valokuvia. Kyyti ei ole kovin kallista lystiä. Meno-paluulippu kustantaa aikuiselta 9€. Jos haluaa vierailla samalla kertaa linnoituksessa, niin yhteislippu aikuiselta maksaa 11,80€. Hissit liikennöivät päivittäin 9:3-19:oo kesäkaudella ja talvikaudella 9:30-17:30 välisenä aikana. Lisätietoja voit lukea täältä Koblenzin kaupungin turistisivuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WP_20150521_039

WP_20150521_036

Linnoitukselta on mahtavat näkymät kaupunkiin. Rhein ja Mosel –jokien yhtymäkohdassa on yksi Koblenzin nähtävyys, Deutsches Eck.

WP_20150521_032

Ehrenbreitsteinin linnoitus (Festung Ehrenbreitstein) sijaitsee 118 metriä Reinin yläpuolella, joten sieltä on mahtavat näkymät alas kaupunkiin.

Linnoituksen historia ulottuu 1000 vuoden päähän. Linnoitus on avoinna päivittäin, tarkemmat aukioloajat voit katsoa täältä. Perille pääsee niin autolla, paikallisliikenteen busseilla kuin edellä mainitulla Seilbahnilla joen yli. Pääsylippu pelkkään linnoitukseen maksaa 6€, mutta yhteislippu gondolihissikyydin kanssa kannattaa, jos haluaa kokea molemmat. Ehrenbreitsteinin linnoitus huokuu historiaa ja mielenkiintoinen käyntikohde. Lisäksi siellä on kahvila-ravintola näköalaterassilla ja erilaisia vaihtuvia näyttelyitä.

Linnoituksella oli Playmobil-näyttely meidän siellä vieraillessamme.

Linnoituksella oli Playmobil-näyttely meidän siellä vieraillessamme.

Linnoituksen lisäksi linnaromantiikan ystävien kannattaa suunnata matkansa Koblenzin lähellä sijaitsevaan Stolzenfelsin linnalle. Linnalta on huimat näköalat Reinille ja upea puutarha. Linnasta voit lukea lisää omasta postauksestaan täältä.

Aurinkoisina päivinä Koblenzissa aika kuluu Moselin tai Reinin rantaa pitkin kävellessä, mutta sadesäällä voi mennä ostoksille esimerkiksi suureen Löhr Center -ostoskeskukseen.

Ostoskeskus sijaitsee kätevästi Koblenz Stadtmitte -juna-aseman vieressä. Ja suomalaisia ilahdutti kovasti ostoskeskuksen ilmainen Wifi! Ilmainen langaton nettiyhteys ei ole mitenkään itsestään selvää Saksassa! Löhr Centerin ostoskeskuksen liikkeisiin voit tutustua paremmin keskuksen omilla sivuilla täällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WP_20150524_016

Kaupunki on sopivan kokoinen lastenkin kanssa liikkuessa ja sieltä löytyy kivoja leikkipuistoja.

Olen käynyt Koblenzissa useamman kerran niin kaveriporukalla kuin perheen kanssa. Kaupunki on sopivan kokoinen kävellen tutustumiseen ja siellä on tarjontaa niin historiasta kuin shoppailusta, hyvästä ruuasta tai vaikkapa museoista kiinnostuneille. Lisäksi voi tehdä lyhyempiä tai pidempia jokiristeilyitä niin Moselille kuin Reinillekin. Valinnanvaraa siis on!

Koblenzista löytyi myös ehkä suurin puun latvusto! Vai mitä sanotte alla olevista kuvista, jossa tyttöni seisoo puun latvuston keskellä?

WP_20150524_017

Lue lisää Moselista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Linnakierros Moselilla

Moselin Top3 suosikkikylääni

Viinikeskus Traben-Trarbach

Trier, Saksan vanhin kaupunki

Tai tutki paremmin Reinin rantoja:

Reinin varren söpöt ristikkotalokylät

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise 30.5.2016 at 15:12

  Aaah Koblenz <3 Tästä tuli kertaheitolla mun suosikkikaupunki, vaikka vain lyhyen ajan kaupungissa olin. Ehdin periaatteessa näkemään vain Deutsches Ecken. Harmittaa, jos en ehdi uudestaan kaupungissa käymään, mutta saa nyt nähdä. Onneksi vaihtoa on vielä pari kuukautta jäljellä!

  • Reply Jonna 30.5.2016 at 15:20

   Mä olen käynyt Koblenzissa nyt 4 kertaa, päiväreissuilla muuten paitsi kerran yhden yön yli. On kyllä kiva kaupunki. Kölnistä pääsee sinne tunnissa jnalla, niin helppo käväistä. Saksassa on kyllä lukuisia kivoja kaupunkeja. Joka viikonlopulle riittäisi tutkittavaa. Nyt on tullut itselläkin aktivoiduttua lähiseutujen koluamisen suhteen. Viime aikoina olemme reissanneet Ahrin laaksossa ja Eifelissa. Tämä alkukesä on parasta aikaa täällä Saksassa reissaamiseen.

 • Reply Ritva 13.9.2021 at 15:53

  Saksassa ystävättäreni luona, Mannheimissa 2 viikkoa. Tällä kertaa tutustuttu erinäisiin paikkoihin pyöräillen: Ladenburg, Schwetzingen, junalla Wormsiin ja usein pyöräilimme Reinin rantoja pitkin. Ilmat olleet mitä parhaimmat.
  Huomenna koti Suomeen.

 • Leave a Reply