Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu Saksassa Saksa

Aamukävelyllä Kölnissä: Kölnin turistinähtävyydet

13.5.2016

Keskiviikko valkeni kirkkaana ja aurinkoisena. Mieli oli iloinen, olinhan saanut edellisenä päivänä kutsun tulla Kölnin keskustaan aamupalatreffeille Johannan ja Lenan kanssa. Päätin ottaa aamusta kaiken irti ja kerrankin varata aikaa valokuvaamiselle Kölnin vanhassa kaupungissa ja Reinin rannalla. Jäin pois Deutzer Freiheit raitiovaunupysäkillä ja ylitin Deutzer Brücke -sillan jalkaisin.

Ihan aamu! Taustalla lempinäkymäni Reinin yli kölnin vanhaan kaupunkiin.

Ihana aamu! Taustalla lempinäkymäni Reinin yli Kölnin vanhaankaupunkiin.

Tämän Deutzer Brücke -sillan yli olen lukuisia kertoja mennyt raitiovaunun kyydissä ja ihaillut ikkunoiden läpi sillalta avautuvaa näkymää Reinin yli Kölnin keskustaan. Pitkään on ollut mietteissä ylittää siltä rauhassa kävellen, mutta en vain ollut saanut sitä aikaiseksi. Nyt sen tein ja mahtavia maisemakuvia sillalta käsin saikin napattua.

Kuvassa etuoikealta pääsee Reinin rantaan kävelemään. Joen yli katsottuna oikealla näkyy kuuluisa Hohenzollern -silta, jonka kaiteet ovat täynnä rakkauslukkoja. Keskellä tietysti itse Kölner Dom, Kölnin tuomiokirkko.

Kuvassa etuoikealta pääsee alas Reinin rantaan kävelemään. Joen yli katsottuna oikealla näkyy kuuluisa Hohenzollern -silta, jonka kaiteet ovat täynnä rakkauslukkoja. Keskellä tietysti itse Kölner Dom, Kölnin tuomiokirkko.

tämä kuva on otettu Deutzer Brucke -sillalta läheltä vastarantaa. Tässä kuvassa tuomikirkko jää jo vanhankaupungin kauniin Grosss Sankt Martin -kirkon taakse.

Tämä kuva on otettu Deutzer Brucke -sillalta. Tässä kuvassa Kölnin tuomikirkko jää jo vanhankaupungin kauniin Gross Sankt Martin -kirkon taakse. Reinin rannalta vanhankaupungin kohdalta lähtee useita erilaisia ja-pituisia risteilyitä.

Minulla oli tunnin verran aikaa, ennen kuin Lenan juna Dusseldorfista saapuisi Kölnin päärautatieasemalle (Köln Hbf). Kävelin siis kaikessa rauhassa Reinin rantaa pitkin, tutkailin risteilylaivojen tarjontaa ja vanhankaupungin terassien listoja siirtyen samalla kohti päärautatieasemaa.

Kölnin vanhankaupungin (Altstadt) ehkä kuvatuimmat talot! Ja söpöjähän ne ovat, ei voi muuta sanoa. Kyseessä on vanha kalatori, Fischmarkt.

Kölnin vanhankaupungin (Altstadt) ehkä kuvatuimmat talot! Ja söpöjähän ne ovat, ei voi muuta sanoa. Kyseessä on vanha kalatori, Fischmarkt.

Kalatorin talojen takaa kohoaa todella kaunis kirkko, Gross Sankt Martin.

Kalatorin talojen takaa kohoaa todella kaunis kirkko, Gross Sankt Martin.

Lopulta saavuin kuuluisalle lukkosillalle (Hohenzollernbrücke), jonka kaiteet ovat täynnä rakkauslukkoja (Liebesschlössern). Tätä lukkosiltaakin on tullut katseltua monet kerrat junan ikkunasta, mutta jostain syystä sinnekään ei ole tullut omin jaloin kiivettyä. Mutta nyt on sekin tehty. Kölnin ”pakollisista” turistinähtävyyksistä on nyt ruksittu yksi kohde pois. Mikähän siinä muuten on, että ”kotikaupungin” turistikohteet eivät niin houkuttele. Ovat jotenki liian lähellä.

Hohenzollern rakkauslukkosilta.

Hohenzollern rakkauslukkosilta.

Tuhannet rakkauslukot kimaltelivat aamuauringon säteiden osuessa niihin.

Tuhannet rakkauslukot kimaltelivat aamuauringon säteiden osuessa niihin.

13217124_10154258339833324_8406614204817500766_o

Nuorempana tykkäsin valtavasti näistä Rakkautta on… hahmoista. Olikin ihana bongata yksi sarjaan kuuluva rakkauslukko. Ihanan nostalgista!

Lukkosillalla kulkee vain rautatieliikenne ja kävelytiet sillan molemmin puolin. Kävin molemmilla puolilla kävelemässä. Ensimmäinen lukko on ripustettu vuonna 2008 ja nyt lukkoja arvioidaan olevan yli 40 000.  Alla olevissa kuvissa on ”vähemmän lukotettu puoli”. Siellä olisi siis hyvin tilaa vielä tuhansien uusien rakastavaisten rakkauden sineteille.

13116489_10154258340838324_3871298571240163941_o

Lukkosilta johtaa Kölnin päärautatieasemalle (Hauptbahnhof), joka näkyy kuvassa oikealla.

13198409_10154258343083324_8978370098286340336_oOli muuten aivan ihanaa viettää arkiaamupäivä Kölnissä. Siellähän oli väljää ja rauhallista. Siis ihanaa. En pidä ihmispaljouksien seassa ryysimisestä ja sellaista Kölnissä on, jos sinne erehtyy arki-iltapäivisin, alkuillasta tai lauantaina! Ei kiitos sitä minulle, vaan jatkossakin aion tutustua kaupunkiin rauhallisina aamuhetkinä.

Kölnin keskustakin on paikoin yllättävän vihreä. Tässä kuvassa näkymä Reinin varrelta ylös kohti Domia. Vasemmalla on Kölnin Filharmonia, Kölner Philharmonie.

Kölnin keskustakin on paikoin yllättävän vihreä. Tässä kuvassa näkymä Reinin varrelta ylös kohti Domia. Vasemmalla on Kölnin Filharmonia, Kölner Philharmonie.

Jos haluat lukea enemmän Kölnistä, kannattaa tutustua myös muihin Kölnistä kertoviin postauksiini:

Kaupunkiopas Kölniin

Näköalatasanne Panorama ja Reinin puisto

Kölnin satama, keskustan ostoskadut ja muut vinkit paikallisten Kölniin

Lempipaikkojani Kölnissä

Kasvitieteellinen puutarha

Kölniläistä ruokaa

Kölnin joulumarkkinat

Kölnin tuomiokirkko

Kölnin viiniviikot

Kölnin eläintarha

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Annika | Travellover 15.5.2016 at 18:36

  Nimi Köln alkaa aina soida päässäni Ultra Bran äänellä: ”Olen nähnyt Kölnin tuomiokirkon.” Vielä en voi itse samaa laulaa, mutta ehkä minäkin näen sen joskus. Hurja määrä rakkauslukkoja. Esim. Brooklynin sillalla ne poistetaan pari kertaa viikossa. Mietin, miten tuolla sillan rakenteet kestävät niden painon. Ehkä on vankkatekoisempi rakennelma. 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 17.5.2016 at 08:08

   Juuri mietin vähän samaa ja yritin etsiä asiasta tietoa. Luin, että lukkoja on ripustettu vuodesta 2008 lähtien ja niitä on yli 40 000 ja ilmeisesti niiden paino ei aiheuta mitään vaaraa sillalle. Rakenteet on kuitenkin tehty kestämään runsasta junaliikenettä, siltää pitkin kulkee useita kiskoja rinnakkain! Tervetuloa Kölniin visiitille!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 16.5.2016 at 11:23

  Kölnissä on parikin kertaa tullut piipahdettua, mutta Tonava on kyllä jäänyt vähemmälle. Yhdellä päiväreissulla siskontyttären kanssa vähän ”väkisin” häntä joen rannalle vein, kun minusta noin iso joki olisi kyllä näkemisen arvoinen, mutta jostain syystä ei niin nuorta vielä erityisesti säväyttänyt! Rakkauslukkojakaan ei tainnut vielä silloin olla. Taitaisi Kölnkin olla päivityksen arvoinen, mutta onneksi näkee edes kuvissa tämän päivititetyn version!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 17.5.2016 at 08:06

   Rakkauslukkoja on kiinnitetty sillalle vuodesta 2008. Köln varmaan nuoria kiinnostaa enempi shoppailukaupunkina 😀 Tervetuloa uudestaan Kölniin, täällä löytyy kyllä kaikenlaista nähtävää ja erilaisia tapahtumiakin täälläon. Joulumarkkinat ovat toki yksi kokemisen arvoinen ajankohta tai sitten karnevaalit.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 16.5.2016 at 11:42

  Siinä onkin aika kasas lukkoja! Tuntuu että rakkauslukkoja on ilmestynyt nykyään lähes jokaiseen siltaan. Eikä siinä mitään, ovathan ne ihan kivoja.
  Oman kotikaupungin nähtävyyksien osalta mulla on sama juttu, ei niissä tule käytyä kun niihin periaatteesa pääsee joka päivä. Nyt olisikin kesällä tavoitteena ottaa haltuun Turun nähtävyydet 🙂

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 17.5.2016 at 08:08

   Arvaa vaan kuinka vähän Suomessa on tullut nähtävyyksiä kierrettyä! Ja nykyään vielä vähemmän, kun vietän Suomessa noin 5 viikkoa vuodessa.

 • Reply Titta / IKILOMALLA 16.5.2016 at 12:27

  Mä olen tehnyt Kölniin pikavisiitin. Kirkossa tuli piipahdettua ja katukojuista ostettiin currywurstia ja niitä rinkeleitä. Oltiin päivämatkalla Bremenistä, jossa vietettiin viikonloppua Amsterdamin ystävien kanssa.

  Kauniilta kaupunki edelleen näyttää ja erityisen söpöt nuo värikkäät talot! ?

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 18.5.2016 at 23:12

   Kölnin vanha kaupunki on kyllä kuanis, harmi vaan, että se on pieni! Tuhoutunut sodassa lähes kokonaan.

 • Reply Liza 16.5.2016 at 12:34

  Kivan näköistä – mulle tuli vähän Frankfurtin vanha kaupunki mieleen, varmaan joki, sillat ja nuo kapeat talot :). Näytti tosiaan aika rauhalliselta!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 17.5.2016 at 07:51

   Enpä oo ikinä näin tyhjässä kölnissä ollutkaan! Viikonloppuisin ja iltaisin ei oikeasti meinaa sekaan mahtua! Luulen, että aika moni saksalainen iso kaupunki muistuttaa vähän toisiaan, etenkin, kun ne tuppaavat olemaan aina juuri jonkun ison joen rantaan perustettuja.

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi 16.5.2016 at 16:21

  Heh, oltiin Kölnissä muutama viikko sitten. Kierrettiin kirkko ja loppuajan keskityin tiukasti shoppailuun. Hyviä paikkoja. Kahdet ihanat kengät aivan pilkkahinnalla. Voisin mennä takaisin…

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 17.5.2016 at 07:50

   Kölnissä on tosiaan hyvät shoppailumahdollisuudet 🙂 Itse vanhakapunki on melko pieni ja Domi ja nuo perusnähtävyydet on helposti päivässä kierretty.

 • Reply Martta / Martan Matkassa 18.5.2016 at 00:58

  Noi on kyllä ihan huikeat talo ja muutenkin ihanat aurinkoiset kuvat! Minulle iskee taas aina Suomessa ihan mahoton turistimoodi ja pakko kiertää kaikki pahimmat turistirysät, että varmasti tietää olevansa Suomessa. Toki yritän keksiä aina jotakin muuta, viime kesänä kävin piitkästä aikaa Suomenlinnassa ja Porvoossa, molemmat päivät oli oikein mukavia. Mitäpä sitä keksisi ensi kesäksi??

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 18.5.2016 at 23:13

   Me emme taas kerkeä Suomessa oikeastaan mihinkään turistikohteisiin, lomat menevät niin tiiviisti sukuloimassa ja ystäviä tavaten. Joka on tietysti tärkeää.

 • Reply laura / to travel is to live 20.5.2016 at 10:19

  Se on kyllä totta, että ne oman kaupungin turistikohteet jää helposti näkemättä! Kun asuin Dublinissa, ajattelin, että käyn katsomassa niitä tunnetuimpia kohteita sitten lopuksi, ennen kuin lähden kotiin, mutta aika kuluikin niin nopsaan että niitä nähtävyyksiä tuli katseltua enemmän vasta seuraavilla reissuilla. Saksassa olisi minulle vielä paljon nähtävää, ja Köln kyllä kiinnostaisi, varmasti viihtyisin tuollaisissa maisemissa 🙂

 • Reply Simo 20.5.2016 at 17:38

  Pidin Kölniä ennen aika mitäänsanomattomana mut sehän on näköjään arkkitehtuuriltaan tosi kaunis kaupunki! 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 22.5.2016 at 11:50

  Köln oli tämän kevään reissulistalla kun poikaystävän sisko oli siellä au pairina, mutta niin vaan jäi reissu tekemättä. 🙁 Harmittaa, vaikuttaa kivalta kaupungilta!

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 22.5.2016 at 14:10

  Kiitos kommenteista Laura, Simo ja Meri 🙂 Tosiaan Köln ei ole kovin tunnettu matkakohde Suomesta katsottuna, mutta oikein mukava viikonloppulomakohde se on ja vanha kaupunki on kaunis ja tekemistä ja nähtävää löytyy joka lähtöön.

 • Leave a Reply