Suomen suurin matkablogiyhteisö
Saksa Saksassa asuminen

Julistan kevään alkaneeksi

3.2.2016

En voi väittää, että talvi täällä olisi mitenkään ihanaa pimeänä ja vesisateisena aikana. Tai no, oikeastaan täällä ei talvea ole mielestäni lainkaan, vaan se mitä talveksi kutsutaan vastaa Suomen syksyä. Täällä on ihan tavallista, että jouluaattona paistaa aurinko lämpimästi ja lämpömittari on pitkälti toisella kymmenellä. Tänä talvena lunta ei ole satanut kertaakaan, eikä pakkastakaan ole ollut kuin vajaan viikon ajan. Nyt on menossa neljäs talvi täällä ja tähän astisen kokemukseni mukaan lumisimpana talvena oli lumi maassa vallan kaksi viikkoa! Se on kuulemma harvinaista. Muina talvina lunta on satanut ehkä kerran-kaksi ja se saattaa parhaimmillaan pysyä maassa seuraavaan päivään. Tai sitten kuten tänä talvena, lunta ei tule lainkaan.

Tai mistä sen tietää, vaikka vielä luntakin tulisi, mutta toistaiseksi uskallan väittää kevään jo saapuneen. Kaksi viikkoa sitten huomasin ensimmäiset krookuksen nuput ja viikko sitten ne kukkivat jo kauniisti.

krookus

Nyt helmikuun alussa kukkivat jo muutkin kevätkukat, esimerkiksi lumikellot. Narsissitkin ovat jo nupuilla ja ensimmäiset helmililjatkin jo bongasin puutarhasta.

lumikello

Ja eilen huomasin ekan kerran kukkivan puun! Tämä on varmaan kirsikka? En malta odottaa, että jonkun ajan päästä ihailemani magnoliat aukeavat. Kevät on luonnon puolesta aivan mahtavaa aikaa. Joka puolelle vuorollaan aukeaa erilaisia kevätkukkia, kukkivia pensaita ja puita. Valon määräkin lisääntyy päivä päivältä. Nyt on valoisaa jo kahdeksalta ja eiköhän kohta aamuihin herääminen valon myötä helpota. Kevät on ehdoton lempivuodenaikani Saksassa.

Facebooktwitter

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise 3.2.2016 at 10:23

  Kevät on mun lempivuodenaika kaikkialla. Jee, hyvältä näyttää! 😉 Baijerissa kevät tulee varmaankin vielä aikaisemmin?

  • Reply jujukas 3.2.2016 at 11:52

   Me asumme niin lähellä merta, että täällä on siksi leudot talvet ja aikainen kevät. Baijerissa on ”oikeampi” talvi.

 • Reply Saara 3.2.2016 at 10:41

  Moi! Teillä on kevät paljon pidemmällä vaikka me asutaan etelämpänä. 🙂 Johtuukohan Alppien läheisyydestä, mutta meillä (Baijerin ja Baden-Württembergin rajalla) on ollut joka vuosi kunnon talvi, lunta ja purevat pakkaset, lyhyempi vaan kuin Suomessa. Paitsi tosiaan tänä vuonna on ollut poikkeuksellisen lyhyt ja lämmin talvi täälläkin. Tervetuloa käymään! 🙂

  • Reply jujukas 3.2.2016 at 11:56

   Voi että meidän pitäisi ihan tosissaan päästä sinne teille käymään! Kiinnostaa kyllä kovasti. Harmi, että koulupakko haittaa vähän kulkemista, mutta toisaalta nyt keväällä olisi monta pitkää viikonloppua ? Joo, me olemme niin lähellä merta, että se tekee täällä säästä leudomman kuin teillä siellä. Ja varmasti Alpitkin siellä vaikuttavat säähän.

 • Reply Anna 3.2.2016 at 12:18

  Vautsi! Täällä Genevessäkin kukkii jo krookukset, voikukat, ruusupensaat, mitkälie pähkinäpuut… Ihan hullua, kun puolen tunnin ajomatkan päässä vielä lasketellaan! Tuskin kovin kauaa tosin, aurinko paistaa rinteille niin, että Arve ja Rhone on jo pullollaan sulamisvesiä. Lämpöä on joka päivä kymmenisen astetta tai jopa yli, vaikka taivas olisi pilvessä.

  • Reply jujukas 3.2.2016 at 12:24

   Täällä ovat jotkut ruusut kukkineet läpi talven ja itselläkin parvekekukiksi ostamani orvokit ja alppiruusut ovat edelleen hengissä ja kukassa 🙂 On kyllä tavanomaista vähän lämpimämpi talvi ollut. Olen asunut myös alppien läheisyydessä (Ranskassa) ja silloin oli kyllä mahtavaa, kun halutessaan saattoi vain ajaa puoli tuntia ylös vuorelle ja kas, oli täyden talven keskellä 😀

 • Reply Terhi 3.2.2016 at 12:25

  Vau! Mulla alkoi täällä Hampurissa nenää kutittaa jo viikonloppuna, joten jotain kevään oireita on jo ilmassa. Noin pitkällä ei kuitenkaan vielä olla.

  • Reply jujukas 3.2.2016 at 12:36

   Saas muuten nähdä joko täällä pian allergiset alkavat kärsiä. Meidän parvekkeen alla on jo pähkinäpuu täynnä norkoja!

  Leave a Reply