Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Vinkkejä Adelaiden matkalle

2.2.2016

Olemme varanneet ensi syksyksi lennot Adelaideen, Australiaan. Matkasuunnitelmat ovat jo käynnissä, mutta hyviä vinkkejä otetaan erityisen mielellään vastaan! Suomeksi tuntuu olevan hyvin vähän tarjolla matkailukokemuksia Adelaidesta tai blogeja siellä asuvilta en ainakaan ole löytänyt. Ei taida olla suomalaisten parissa kovin tunnettu matkakohde/asuinpaikka. Englanniksi toki luettavaa löytyy ja kaupungin nettisivuja ja matkaopasta on tullut jo luettua. On silti kiva saada ”oikeita” kokemuksia ja näkemyksiä. Nyt saa mieluusti jättää vinkkiä tai ilmiantaa bloginsa!

Kuinkahan moni enää tänä päivänä lukee perinteisiä matkaopaskirjoja? Me saimme ostettua artikkelikuvassa näkyvän Lonely planet -oppaan tosi edullisesti käytettynä ja olen itse kyllä tykännyt sitä lukea. Meillä on kotona myös Saksaa koskevia oppaita ja niistä on aina välillä löytynyt hyviä vinkkejä.

Kokoan tähän listaan itse löytämiämme ja muilta (kommenteissa tai facebookissa) saamiamme vinkkejä tutustumisen arvoisista paikoista Adelaidessa ja lähiympäristössä. Listaan on sitten kiva palata lähempänä matkaa ja ehkäpä tästä on hyötyä myös muille Adelaideen matkaa suunnitteleville 🙂

Lista PÄIVITETTY 2.10.2016:

Adelaiden kaupungissa:

Kaupungin ulkopuolella:

Viinitiloja:

 • Adelaide Hills: Petaluma, Chain of Ponds, Bird in Hand ja Pike & Joyce
 • Barossa Valley: Seppeltsfield, Chateau Yaldara, Peter Lehmann ja McLaren

Barossa Valley – Tanunda (noin tunnin ajomatkan päässä Adelaidesta):

Victor Harbor:

Muita paikkoja:

Facebooktwitter

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.2.2016 at 11:00

  Mulla ei paljoa ole kokemusta Adelaidesta, olen ollut siellä vain yhden päivän heinäkuussa 2014. Tykkäsin kaupungista kovin, ja risteily joella on sellainen mistä tykkäsin paljon. Jos Adelaidessa olisi ollut enemmän aikaa, olisin lähtenyt käymään Kangaroo Islandilla.
  Mä tykkään lukea vieläkin perinteisiä matkaoppaita, aika usein mulla on joku opas mukana matkoilla, eriyisesti jos matka kestää pitkään.
  Mulla on blogissa pieni juttu Adelaidesta: https://www.rantapallo.fi/curious0girl/2014/09/25/adelaide/

  • Reply jujukas 2.2.2016 at 11:07

   Kiitos linkistä! Tuonne Kangaroo Islandille meidän olisi tarkoitus mennä, se kiinnostaa kovasti. Muuten ainakin alkumatkasta ollaan ihan Adelaiden kaupungissa ja siellä uskoakseni riittää nähtävää. Ainakin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha ovat listalla. Tuollainen jokiristeily voisi olla kiva!

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta 2.2.2016 at 11:13

  Oi oi oi! Matka Australiaan on meilläkin ehdottomasti haavelistan kärjessä. Saas nähdä saadaanko joskus toteutettua 🙂 Viime vuoden Brasilian matkaa varten hankittiin myös Lonely Planet, ja siitä kyllä tykättiin. Mulla oli vaihtovuonna sellainen myös Saksaa ja Sveitsiä varten. On kiva, että on joku kirja ihan painetussa muodossa, ja Lonely Planetissa tykkään siitä, että pääosassa on teksti eikä kuvat. Mahtuu sitten enemmän infoa ja myös erilaisia vaihtoehtoja esille.

 • Reply jujukas 2.2.2016 at 11:40

  Oi, Brasiliaankin haluaisin joskus! Ja Japaniin. Ja no, kaikkialle 😀

 • Reply Riitta Schmid 3.2.2016 at 07:40

  Hei, liity FB-ryhmään ”suomalaiset matkailijat maailmalla”. Sieltä aivan varmasti löydät neuvoja!!!
  Seurailen blogiasi mielenkiinnolla, asun itse Stuttgartin lähellä jo vuosikymmeniä ja on niin kiva lukea jonkun ”uuden” mielenpitoja tästä kotimaasta!

  • Reply jujukas 3.2.2016 at 08:55

   Kiitos viestistäsi, mukava kuulla, että olet tykännyt seurata blogiani 🙂 Kuulunkin jo tuohon ryhmään, mutta en ole vielä sieltä kysynyt. Toki tässä on reissuummekin vielä aikaa, mutta noin hienolle matkalle valmistautumiseen haluammekin antaa paljon aikaa!

 • Reply sim 3.2.2016 at 22:19

  Kauhean hyvin en Adelaidea tunne, mutta pari kertaa on sielläkin tullut käytyä. Pari vinkkiä:

  Sikäli kun ketään kiinnostavat junat, Adelaidessa on hieno junamuseo joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen: http://www.natrailmuseum.org.au/

  Keskustassa mukava paikka napata purtavaa yms on Adelaide Central Market, http://www.adelaidecentralmarket.com.au/

  • Reply jujukas 4.2.2016 at 11:50

   Kiitos vinkeistä. Tuo Central Market on ollut monessa paikassa suositeltuna, joten sinne ihan varmasti suuntaamme 🙂 Junamuseokin on varmasti kiva.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 7.2.2016 at 09:20

  Meidän Adelaiden kokemus on jo neljän vuoden takaa, mutta linkkaan tähän kuitenkin: http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/2011/12/20/aavikolta-asfalttiviidakkoon-adelaide-9-13-12-2011/

  Ilmaiset kaupunkipyörät olivat todella kätevä tapa tutustua kaupunkiin ja sen lähiöihin. Central Marketista tykkäsin kovasti myös. Joskus kun uudestaan Adelaideen pääsen, niin tekisin ainakin retkiä rannoille ja viinitiloille. Ehkä myös Kengurusaarelle.

  Kengurusaaresta on muuten kirjoittanut ainakin Vaihda vapaalle -blogi http://www.vaihdavapaalle.fi/2015/09/merileijonia-kengurusaarella.html

  • Reply jujukas 7.2.2016 at 13:53

   Kiitos linkeistä 🙂 Viinitilat on meilläkin suunnitelmissa ja tosiaan myös rannat. Kengurusaari on tällä hetkellä yhtenä vaihtoehtona, mutta voi olla, että kallistumme kuitenkin menemään sisämaahan päin. Kengurusaari on melko kallis (viidelle hengelle) ja meillä on rajallisesti aikaa. Valitettavasti.

 • Reply Allu 25.2.2016 at 12:31

  Glenelgin rannalle kannattaa ajella ratikalla, se kannattaa katsoa.
  Me kävimme myös täällä http://www.aca.sa.gov.au/Our-Cemeteries/West-Terrace-Cemetery ja se oli meille mielenkiintoinen paikka.
  Kengurusaaren lauttamatka oli mielestämme vähän turhan kallis, mutta kivahan siellä oli käydä. Voin lämpimästi suositella kämppäämme http://www.aduneescape.com/. Saaren infrastruktuuri on kehno ja on paras tuoda mantereelta ruokia mukana, kauppoja ei juuri löydy. Marron-rapuja kannattaa kokeilla täällä http://www.andermel.com/cafe.aspx. Me näimme mantereella enemmän eläimiä kuin Kengurusaarella, se oli vähän pettymys.
  Adelaide hillsin viinikylät eivät myöskään ylty söpöjen moselilaisten tai elsassilaisten viinikylien charmiin.

  • Reply jujukas 3.3.2016 at 09:40

   Kiitos vinkeistä. Olemme tosiaan tutkailleet kengurusaaren lauttahintoja ja se kyllä tulee todella kalliiksi viidelle hengelle auton kanssa. Olemme ehkä jättämässä sitä pois ja sen sijaan suuntaamme muihin luontokohteisiin. Luultavasti suuntaamme Victor Harbourin alueella ja siellä pitäisi olla mahdollisuus nähdä valaita juurikin tuolloin lokakuussa, jos onni suosii! Niin, me asumme täällä reilun tunnin ajomatkan päässä noista ylisöpöistä Moselin viinikylistä 😀 Mutta toisaalta Australian luonto tarjoaa varmasti paljon ihmeteltävää, vaikka arkkitehtuuri ei olisi yhtä pittoreskia.

 • Reply Pirita L / Omatoiminen pakettimatkailija 7.5.2016 at 16:41

  Aika lailla samoja vinkkejä kuin edellisillä on minullakin. Majoitusvinkkinä mainitsen Mansions on Pulteneyn, todella keskeisellä paikalla (siis ihan keskustassa) tilavia huoneistoja: http://www.mansionsonpulteney.com.au/

  Rundle Mall, keskustan kävelykatu, on mukava kulkea ja sen varrelta löytyy monia taideteoksia, joista luulisin lastenkin tykkäävän.

  Pulteney Streetilla ja Chinatownissa kauppahallin vieressä on todella hyvät aasialaiset food courtit, joista löytyy vaikka mitä ruokia.

  Ja jos suuntaatte Barossaan jollain muulla kuin omalla autolla, Wine Lovers Toursin Steve on rautainen ammattilainen: http://www.wineloverstours.com.au/

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 8.5.2016 at 11:29

   Kiitos vinkeistä 🙂 Majoitukset olemmekin jo varanneet, ihan aluksi yövymme ihan Adelaiden keskustassa, sitten lähdemme Viktor Harboriin ja Barossa Valleyhin ja lopuksi palaamme Adelaideen rantamökkiin 🙂 Odotan jo niin innolla reissua! Meidän on tarkoitus vuokrata auto ja juurikin kierrellä viinitiloilla. Blogissasi olikin siihen hyviä vinkkejä, kiitos 🙂

 • Reply anne j 30.4.2017 at 14:40

  Myöhässä tulee tämä kommentti. Olin viikon Adelaidessa kokouksessa työmatkalla. Minusta se oli melko pieni mukava kaupunki. Muistan kirjavia papukaijoja puissa ja pulloharjapuut. Kaupungin ulkopuolella on suuria viinitiloja. Perustajat olivat paenneet uskonnollisista syistä Saksasta js tuoneet viininviljelyn..

 • Leave a Reply