Matkailu Saksassa Saksa

Nähtävää Kölnin lähellä: Altenbergin satupuisto ja Krewelshof

18.1.2016

Kölnin lähialueilta löytyy vaikka mitä nähtävää ja koettavaa. Esittelen tässä muutaman meidän perheen suosikkin. Näistä kohteista kaksi on erityisesti lapsiperheille sopivia, mutta uskoisin näiden kiinnostavan myös ilman lapsia matkustaviakin. Näihin on kätevintä kulkea autolla, mutta kyllä julkisillakin pääsee.

kartta

Leverkusenin ja Bergisch Gladbachin välimaastossa sijaitsee pienempi paikka, Odenthal, josta Altenbergin kylästä löytyy kaksi käymisen arvoista kohdetta. Ensimmäinen on upea Altenberger Dom. Kirkon historia ulottuu aina 1100-luvulle asti.

Altenbergin kirkko on tunnettu mahtavista uruistaan ja siellä järjestetään säännöllisesti urkukonsertteja. Me olemme olleet kerran siellä kuuntelemassa lapsille suunnattua konserttia, jonka piti esikoisen koulukaverin isä. Hän toimii urkurina Altenberger Domissa. Samalla pääsimme vierailemaan urkuhuoneessa ja olihan se vaikuttava näky, yhteensä yli 6000 pilliä, joista pienin vain 7 mm kokoinen ja pisin 12 m.

WP_20150823_010

WP_20150823_011

Altenbergin Domin vieressä on Grimmin veljesten satuihin perustuva satupuisto, Märchenwald Altenberg. Sisäänpääsy satupuistoon on hyvin edullinen, 4,50€ aikuisilta ja 3€ lapsilta ja puistossa on 18 satutalon lisäksi nähtävillä kotieläimiä, esimerkiksi vuohia. Satupuisto on rakennettu  rinteeseen metsän keskelle ja samalla saa mukavasti kävelylenkin luonnon helmassa. Puisto on muuten avattu jo vuonna 1931!

WP_20140501_008

Lisätietoja (saksaksi) löytyy paikan kotisivuilta

Piparkakkutalo sadusta Hannu ja Kerttu

Piparkakkutalo sadusta Hannu ja Kerttu

Kun Kölnistä lähtee Siegburgin suuntaan, pääsee Lohmariin, jossa on Krewellshofin elämysmaatila ja maatilamyymälä (Erlebnisbauernhof Krewelshof). Siellä on paikallisia tuotteita myytävänä ja erilaisia vuodenaikaan liittyviä näyttelyitä ja tapahtumia. Jo pelkästään myymälän takia kannattaa paikalla käydä. Oma suosikkiajankohtani on syys-lokakuu, jolloin myymälän pihalla on mahtava kurpitsanäyttely.

kurpitsanäyttely_krewelshof

WP_20141011_027

Lokakuussa 2014 tilalla oli myös NRW:n suurimpien kurpitsoiden kilpailut. Tässä lapsen takana 350kg kurpitsa ja tuo taaempana näkyvä painoi hurjat 460kg!

WP_20140907_008

Myymälästä voi ostaa erilaisia itsetehtyjä paikallisia herkkuja, vaikkapa kurpitsasta tehtyä kuplajuomaa.

WP_20140907_009

Aika värikkäitä munia Krewelshofin kanat munivat 😀

Pientä sisäänpääsymaksua vastaan pääsee lisäksi ihastelemaan kotieläimiä (vuohia, hanhia, pupuja ja aaseja) ja leikkimään isoon leikkipuistoon polkuautoineen ja vesiliukumäkineen. Tilalta löytyy myös valtava maissilabyrintti maissin satokauden lopulla!

Jos asuu lähiseudulla tai on kiertelemässä Saksaa ajan kanssa, niin suosittelen ehdottomasti poikkemaan tällaisissa pienemmissä paikoissa. Olen aiemmin lyhyesti esitellyt Leverkusenin japanilaisen puutarhan ja Siegburgin. Lisäksi meidän perhe tykkää käydä villieläinpuistoissa, joista yhden olen jo esitellyt. Saksa on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja ja jatkossa tulen esittelemään niitä lisää!

Facebooktwitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply