Osa leluista säilyttää ja jopa kasvattaa arvoaan ajan myötä

Nykypäivänä monet lelut ovat niin sanottuja ”yhden hitin ihmeitä” eli leluilla leikitään hetki, jonka jälkeen ne unohtuvat lelukopan pohjalle. Näitä leluja ei voi edes myydä eteenpäin, sillä harva lapsi haluaa vanhaa lelua jolla ei leiki kukaan. Tällaisia leluja voisi luetella kymmeniä, ellei jopa satoja, aina 80 -luvulta lähtien. On kuitenkin olemassa paljon sellaisia leluja, jotka säilyttävät arvonsa tai jopa kasvattavat arvoaan vuosien saatossa. Näihin leluihin sijoittaminen on järkevä päätös, sillä niille on aina kysyntää, ja ne voi tarvittaessa myydä vuosien päästä eteenpäin melkeinpä samalla hintaa, kuin mitä itse niistä maksoi.

Lego -rakennussarjat

Legot keksittiin jo 1960 luvulla ja siitä lähtien ne ovat olleet yksiä suosituimmista lasten leluista. Legoista on ehkä toisaalta väärin käyttää nimitystä lelu, sillä lego -rakennussarjat voivat olla todella upeita taideteoksia. Tästä syystä legoilla rakentamista harrastaakin myös moni aikuinen. Vanhat ja uudet legot sopivat edelleen keskenään yhteen ja legoilla rakentaessa mielikuvitus on vain rajana. Legot todellakin säilyttävät arvonsa ja voivat joskus myös lisätä arvoaan huomattavasti. Innokkaimpien lego-harrastajien tiedetään maksaneen harvinaisimmista lego -rakennussarjoista jopa kymmeniä tuhansia dollareita. Tällä hetkellä esimerkiksi Lego Star Wars Millennium Falconista maksetaan reilut 9000 dollaria. Legoihin sijoittaminen voi siis poikia tulevaisuudessa mukavan potin, kunhan alkuperäiset laatikot ja ohjeet pitää tallessa.

kasa legoja

Star Wars lelut

Star Wars elokuvat ovat monen mielestä maailman parhaita. Star Warsilla onkin oma vankkumaton kannattajakuntansa, jotka maksavat melkein mitä tahansa erilaisista Star Wars tuotteista. Tästä hyvänä esimerkkinä juurikin mainitsemamme Lego Star wars Millennium Falcon. Star Wars on myös monen lapsen suosiossa, sillä elokuvasarja on poikinut myös lukuisia lapsille suunnattuja animaatiosarjoja. Star Wars leluilla on hauska leikkiä ja ne säilyttävät arvonsa ikuisesti. Myös Star Wars tuotteet nostavat arvoaan iän myötä. Vuonna 1978 tehty Star Wars figuuri myytiin taannoin 3000 dollarin hintaan eBayssa.

My Little Pony

My Little Pony on varmasti jokaiselle lukijalle yhtä tuttu kuin Lego sekä Star Wars. Hasbro aloitti tämän lelun valmistamisen jo vuonna 1981. Leluja seurasi myös My Little Pony tv-sarja, joka julkaistiin vuonna 1986. Viimeistään televisiosarjan myötä My Little Pony lelusta tuli jokaisen tytön toivelahja. My Little Pony tuotteita ja televisiosarjaa onkin tehty aina tähän päivään asti ja vanhat tuotteet ja etenkin lelut ovat nykyisin keräilijöiden himoitsemia. Harvinaisimmista My Little Pony tuotteista voi nykyään saada nettihuutokaupoissa 1000 – 1500 dollaria. Vaikka lelu ei harvinaisimmasta päästä olisikaan, niin My Little Pony leluista säilyttävät silti arvonsa, joten ne voi myydä eteenpäin melkeinpä samalla hinnalla, kuin ne aikoinaan osti.

Barbie lelut

Kukaan ei nykypäivänä voi olla tuntematta Barbie nukkeja. Barbie on yhdysvaltalaisen leluliikkeen Mattelin tuote ja se lanseerattiin vuonna 1959(wikipedia artikkeli). Barbie ei jäänyt ainoastaan sesonkituotteeksi, vaan lapset leikkivät Barbie nukeilla vielä tänäkin päivänä. Barbie nuken arvo ei laske oikeastaan koskaan, mikäli nukke vain pysyy ehjänä. Itse asiassa Barbienkin arvo vain nousee vuosien myötä ja esimerkiksi vuonna 1992 valmistettu Totally Hair Barbie maksaa tänä päivänä noin parisataa dollaria. Ihan ensimmäisestä hyväkuntoisesta vuonna 1959 valmistetusta Barbie nukesta saa noin 27,000 dollaria.barbie nukkeja

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply