Telttailuelämys ilmassa- Kommee Kurki

Terveiset puumajasta!

Kaupallinen yhteistyö Kommee Kurki -puumajoitus kanssa.
Viime kesänä innostuin puiden väliin viritetystä Tentsile telttamajoituksesta Nooran Seikkailumiellelä-blogipostauksen jälkeen. Tota määkin haluan kokeilla! Viime kausi oli syyskuun viimeistä viikonloppua myöden bookattu, joten yöpyminen siirtyisi vuodelle 2021. Kevään kolkutellessa ovelle, avasin Sastamalassa sijaitsevan Kommee Kurki -puumajoituksen varauskalanterin, soitin yllytyshullulle serkulleni Eevikselle ja pistimme varaten puumajoituksen kesäkuun toiselle viikonlopulle.

Seikkailumme piti alkaa lauantaina 12.06. Kaikista tavoistani poiketen, en ollut pakannut tavaroitani viikkoa ennen lähtöä, mutta olin onneksi tehnyt pakkauslistaa ja kerännyt tavaroita kasaan pikku hiljaa. Perjantaina aamupäivästä luin puhelimestani meilin, jossa Kommeen Kurjen emäntä Anja ehdotti yöpymisen aikaistamista jo pe-la yölle, viikonlopulle luvatun taukoamattoman sateen vuoksi. Perjantaille oli kyllä sovittu jo muita suunnitelmia, mutta vuorokausi taukoamattomassa sateessa metsässä ei houkutellut…. Pari puhelua sinne ja tänne, näin toimittaisiin. Kotiin, pikapakkaus, Eevis kävi kaupassa ja starttasimme kotoani Tampereelta klo 17 kohti Sastamalaa. Tampereelta ajaa vajaassa tunnissa noin 60 kilometrin matkan ja Google Maps löysi perille ihan pihalle asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Emäntä Anja tuli meitä pihaan vastaan ja johdatti parin sadan metrin päähän pelipaikalle. Hän esitteli meille paikat, antoi vinkit telttojen ja sadesuojien käytössä, sovimme iltasaunan ja aamupalan ajankohdan ja pääsimme asettumaan ”taloksi” alkushottien siivittämänä.

Yks metsän peikko ehti kuvaan photobomberiksi 🤣

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pihapiirissä oli mietitty kaikki loppuun asti.

Tavaroita varten oli oma katettu suojansa, roskia varten tavallinen ja bioroskis, sekä klapit ja makkaranpaistotarvikkeet. Pihapiirin perällä oli huussi.

Katoksessa oli kaksi tarvikelaatikkoa talon puolesta, näillä avuilla pitäisi jokaisen kaupunkilaisenkin pysyä hengissä yksi yö!

Asetuimme taloksi ja ihmettelimme miten ihmeessä olimme taas saaneet moisen kuningasidean. Olimme vain 200 metrin päässä autosta ja isäntäperheen kodista, mutta täysin omassa rauhassa keskellä metsää. Pihapiirissä oli edellä mainittujen lisäksi pöydät ja tuolit ja katselimme rehevöityneellä, entisellä järvellä patsastelevia kurkia ja joutsenia. Vain kiikarit jäivät kotiin, niitä emme hoksanneet ottaa mukaan.

The teltta. Teltta oli viritetty kolmen puun väliin noin 2 metrin korkeuteen. Sisään kiivettiin pohjassa olevasta kolmionmuotoisesta aukosta narutikkaita pitkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Täällä ollaan!

Teltta nro 2. Tämä teltta on uusi ja ollut käytössä vain tämän kevään. Alueelle otetaan vain yksi porukka kerrallaan eikä tarvitse miettiä onko toisessa teltassa tuiki tuntemattomia retkeilijöitä.

Pakollinen ”Kato mää oon puumajassa” -kuva 🤣

 

Kylän kuumimmat muijat ja Thermacell. Molemmat ihan ehdottomat tarvikkeet, crocsit tai muut helposti jalkaan työnnettävät ja pestävät sandaalit metikössä kävelyyn.

Metsäpalovaroituksen vuoksi emme voineet paistaa makkaraa nuotiolla, mutta isäntäperhe lainasi meille pallogrilliään ja muita tykötarpeita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hävettää myöntää, mutta kumpikaan meistä ei ollut koskaan käyttänyt hiiligrilliä. Onneksi meillä on Youtube! 🤣

Onneksi isän opeista on jäänyt mieleen miten sytytysnestettä käytetään oikein ja pienen painimatsin jälkeen saimme kypsää makkaraa ja molempien kulmakarvat ja hiukset olivat edelleen tallella. Vaihtoehto B, noutopizza Vammalan keskustasta jäi siis käyttämättä.

Varsinainen grillimaisteri! Taustalla B&B Kommeen kurjen talomajoitus, joka on rempattu täysin vuonna 2006.

 

Retkeilijöilen iltapala eikä maisemissakaan ole valittamista!

Iltapalan jälkeen olikin aika mennä saunaan. Pihasauna on käytettävissä 1,5h ajan 20e lisämaksusta ja se lämmitetään valmiiksi. Tämä kannattaa ehdottomasti ottaa majoituksen lisäksi!

Saunassa oli myös kunnon suihku ja pyyhkeet ja kylmät novellet odottamassa.

Saunan jälkeen kaksi kanaa istui orrella keskikesän valoisuudessa, kylmien Somersbyiden kanssa ja mietti, kuinka mahtavaa olla juuri tässä ja tänään.

Palasimme ”leiriin” ja pakollisen maailman parantamisen jälkeen tulimme siihen lopputulemaan, että nukumme molemmat omissa teltoissa, kun sellaset kerran oli tarjolla. Yöksi oli luvattu noin 15-16c lämpöä ja saunan jälkeen puin päälleni pitkät sukat, merinovillakerraston, kollarihousut ja korkeakauluksisen urheilupaidan. Hyttysiä oli ******* ja Thermacellistä huolimatta vedin niitä puoleeni magneetin lailla. Teltassa niitä ei onneksi ollut.

Matalaan, eli minun telttaani pääsi sisään sivuovesta. Ilman sadesuojaa teltassa on vain hyttysverkko ja ilta-auringosta tai auringonnoususta pääsee nauttimaan makuuasennossa. Teltassa oli valmiina ilmapatjat, ne kannattaa muuten muistaa täyttää ennen nukkumaanmenoa! Lisäksi mukanani oli kunnon makuupussi ja oma tyyny.

 

Freesi look suihkun jälkeen

 

Pessimisti ei pety ja Eevis kävi nukkumaan sadesuoja teltan päällä. Ilman äänikirjaa ei mennä nukkumaan edes metsässä ja puhelimen sininen valo kuultaa komeesti läpi kirkkaan vihreästä pohjasta hämärän laskeuduttua. 😁

 

Lähellä keskikesää valoisuutta riitti tosi pitkään, mutta varsinkin syksyä kohti mentäessä otsalamppu on ihan must mm. yölliselle vessareissulle. Tai jos nyt muutenkin tykkää nähdä jotain illan pimentyessä!

Heräsin omasta teltastani lauantaiaamuna klo 7.50 valoisuuteen. Uhkaavista sääennusteista huolimatta yöllä ei ollut satanut tippaakaan.  Minulla oli juuri sopivasti vaatetta, ja vedin makuupussin päälleni peiton lailla. Tykkään nukkua viileässä ja tämä prinsessa ei ole tehnyt minkäänlaisia havaintoja yöllä kukkuvista linnuista.  Yläteltassa oli ollut liian ohkanen makuupussi ja kerrasto ja siellä oli paleltu yöllä.

Olimme tilanneet aamupalan (8e/hlö) yhdeksäksi ja aamupalakori odottikin telttapolulla jo ennen yhdeksää.

Aamupalan jälkeen alkoi tihuttamaan ja keräsimme tavarat nopeasti kasaan ja suojasimme myös talon tavarat sateelta. Ikuistimme vierailumme vieraskirjaan ja hipsimme kohti autoa. Talon väki käy viimeistelemässä paikat ja tyhjentämässä roskikset yms ennen seuraavien vierailijoiden saapumista.

Where ever I go, reissireppua ei jätetä!

Oli kyllä kertakaikkisen mahtava luksus-eräily!
Kahteen telttaan mahtuu nukkumaan yhteensä 6 aikuista, jos haluaa hieman enemmän omaa tilaa, 2/teltta on mukavampaa. Erittäin helppoa myös lasten kanssa, teltoissa riittää ihmeteltävää ja vanhemmat voivat nukkua omassa teltassaan ja lapset toisessa.

-HUOM, instagramissa Lauran tarakalla -matkablogi paljon lisämateriaalia ja videoita!

BB Kommeen Kurjen puumajoitustoiminta on alkanut vuonna 2018 ja nyt ensimmäistä kesää käytössä on kaksi telttaa. Mietimme kovasti, mitä kehitysideoita antaisimme talon väelle, emmekä keksineet mitään muuta kuin kertakäyttöastioiden lisäämisen tarvikelaatikkoon.

Nykyisten talon varusteiden perusteella nämä tarvikkeet kannattaa ottaa mukaan Tentsile- telttamajoitukseen!

-Tavanomaiset alusvaatteet, vaihtosukat

-Kollarit, toppi, pitkähihainen paita, softshell-takki

-Merinovillakerrasto

-Villapaita ja villasukat

-Pipo jos palelet herkästi

-Crocsit/ muut helposti jalkaan työnnettävät sandaalit joilla voi kävellä metikössä. Ei fläbäreitä…

-LÄMMIN makuupussi ja oma tyyny

-Thermacell- hyttyskarkotin ja hyttysmyrkkyä

-Nuotiolla/grillissä valmistettavat eväät ja kertakäyttöastiat. Meillä oli mukana makkaraa, croissantteja ja karjalanpiirakoita.

-Nämä meiltä puuttuivat: Kiikarit.

No, joko reppu on pakattu? 😉

-Laura

Previous Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 04/07/2021 at 18:35

    Heh, vaikka tykkäänkin liikkua luonnossa, on toistaiseksi lähes aina ollut jonkinlainen hotelli teltan sijaan. Mutta katsotaan nyt, jos sitä itsekin tuota lähiaikoina taas kokeilisi!

  • Leave a Reply