Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kirjojen siivin muihin maisemiin

Tänäkään vuonna emme päässeet viettämään pidennettyä pääsiäisviikonloppua jossakin kivassa Euroopan kaupungissa, mutta voimme matkata pihakeinusta käsin ihan muihin maisemiin kirjojen muodossa! Tässä siis omat, hiljattain lukemani, koronavapaat kirjasuositukseni kevääseen 2021!

Kai Myrberg- Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia

Tämä on paras kirja mitä olen lukenut Pohjois-Koreasta. Se kertoo kattavasti maan hallituksesta, Kimien sukuhistoriasta, ideologiasta sekä turisteille esitettävästä show’sta. Vaikka et olisi pätkääkään kiinnostunut Pohjois-Koreasta politiikan tai matkailun näkökulmasta, tämä kirja kannattaa lukea yleissivistyksen vuoksi.

Tara Westover- Opintiellä

Kirja kertoo 90-luvun Idahosta kirjailijan omasta elämästä. Millaista on asua perheessä joka ei päästä lapsiaan ollenkaan kouluun, ei usko moderniin lääketieteeseen eikä nykyteknologiaan, odottaa jatkuvasti maailmanloppua ja uskoo tiukkaan mormonioppiin. Erittäin mielenkiintoinen kirja joka avaa ihan uusia näkökulmia. Sillä on vähän väliä, minkälaiseen perheeseen sattuu syntymään…

Lotta Backlund- Sano kyllä!

Lotta Backlundin esikoisteos on ensimmäinen ns self-help kirja josta todella pidin. Hyvin konkreettinen ja käytännönläheinen kirja ilman nykypäivän trendisanoja ja itsestäänselvyyksiä. Tähän kirjaan olen jopa palannut useamman kerran.

Terho Miettinen ja Taija Pelli- Harhaanjohtajat

Jos olet sitä mieltä, että vain tietyissä uskonnoissa on sairaita lahkoja, suosittelen lukemaan tämän kirjan. Harhaanjohtajat kertovat Suomessa sekä maailmalla olevista kristinuskon lahkoista ja niiden sairaista piirteistä. Erittäin mielenkiintoinen kirja, joka jokaisen uskontokiihkoilijan pitäisi lukea.

Rebecca Serle- Viisi vuotta myöhemmin

Miltä tuntuisi herätä yhtäkkiä viiden vuoden kuluttua tästä hetkestä ja todeta, että mitkään suunnitelmasi eivät pitäneet paikkaansa ja elämä näyttäisi ihan toisenlaiselta? Tämä pistää miettimään elämän yllätyksellisyyttä ja sattumien merkitystä suunnitelmiemme rinnalla.

Max Manner- Kadotettujen kahvila

Kyseessä on suomalaisen Max Mannerin teos, joka sijoittuu 1930-luvun Wieniin, Schultzin perheen kahvilaan. Perheen elämä muuttuu kertaheitosta, kun natsit pääsevät valtaan. Tämä on hyvä lisä lukemattomiin juutalaisvainoista kertoviin kirjoihin. Äänikirjan lukija Seela Sella ei ainakaan vähennä teoksen koskettavuutta.

Jari Lindström- Syvään päähän: Muistelmani

Perussuomalaisten Jari Lindström, entinen paperimies ja työministeri avaa henkilökohtaista elämäänsä ja poliittista uraansa. On poliittinen katsantokantasi mikä tahansa, tämä kirja kertoo hyvin miten Suomessa pelataan politiikkaa, niin kuntatasolla kuin valtakunnallsesti, eikä kaikki ole aina siltä miltä näyttää.

Lucinda Riley -kaikki teokset

Lucinda Riley on tämän hetken lempikirjailijani. Suureen suosioon nousseesta Seitsemän sisarta -sarjasta on käännetty suomeksi ensimmäiset kuusi ja viimeisin julkaistaan toukokuun lopussa. Tuorein suomeksi käännetty Lucinda Rileyn teos ”Vaarallinen kirje” on minulla vielä kesken, mutta kirja vaikuttaa olevan taattua Lucinda-laatua. Kirjat vievät maailman eri kolkkiin ja fiktiiviset tarinat nivoutuvat maantieteellisesti sekä historiallisesti todellisuuteen.

Unna Lehtipuu ja Merja Mähkä- Sijoittajaksi 7 päivässä

Oletko harkinnut sijoittamista tai kuukausisäästämista rahastoon, mutta et tiedä mistä alottaa? Sijoittajaksi 7 Päivässä on erittäin hyvä teos sijoittamisen polun alussa oleville. Unna ja Merja käyvät läpi hyvin perusteellisesti mitä sijoittaminen tarkoittaa ja miten markkinat toimivat. Lukemistani sijoituskirjoista suosittelen tätä teosta aloittelijoille.

Löysitkö sinulle tuttuja kirjoja, mitä pidit? Jätä kommenttisi!

Mukavaa pääsiäistä!

-Laura

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply