Kirpparikierros Hämeenlinnassa -romua vai aarteita?

Heipähei, pitkästä aikaa!

Ja ihanaa uutta vuotta! Olen nauttinut pitkästä, jopa 2 viikon joululomasta. Runosuoni matkablogin suhteen ei ole juurikaan sykkinyt, mutta nyt olisi taas uutta tarinaa tarjolla, pitkästä aikaa.

Olen metsästänyt jo jonkin aikaa Iittalan Festivo- kynttilänjalkoja. Jokunen minulla on perintönä tulleita, mutta niitä mahtuisi kokoelmiin vielä useampikin. Olen katsellut kovasti Facebookin kirppiksiä ja tori.fi:tä, joissa Festivoista pyydetään törkeitä hintoja. Serkkuni on vähintään yhtä kajahtanut sisustaja kuin minä, mutta sisustustyylimme on pääsääntöisesti täysin erilainen. Keksimme siis lähteä yhdessä viime viikon maanantaina  kirpputorikierrokselle mm Festivoiden ja muidenkin sisustustuotteiden metsästykseen. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

En ole käynyt kirppareilla koskaan. Kirppari tuo mieleeni ensimmäisenä lasten vaatteet, epämääräisiä romukasoja ummehtuneelta haisevissa halleissa. Tiesin, että käsitykseni on ainakin osittain vanhentunut. Saimme vinkkiä, että Hämeenlinnassa on yllättävän monipuolisia ja tasokkaita kirpputoreja kaupungin kokoon nähden. Me, kaksi alle kolmekymppistä sinkkunaista lähdimme kirpparikierrokselle sisustusmielessä ja minä ainakin yllätyin positiivisesti!

1. Aarreaitta

(Larin Kyöstin katu 26, Hämeenlinna)

Kirpputori Aarreaitta oli ensimmäinen kohteemme. Kirppari oli ihan OK siisti, tarjolla oli paljon lastenvaatteita ja tarvikkeita. Lastenvaatteita tai esimerkiksi luistimia havittelevalle melkoinen kultakaivos! Kahdelle sinkkunaiselle ainoat löydöt olivat Marimekon kangaskassit 22 euron kappalehintaan. Näitä myydään Facebook-kirppiksillä yli 30 eurolla, joten tämä löytö oli kuin olisi laittanut rahaa pankkiin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esteetön sisäänkäynti, parkkipaikat heti oven läheisyydessä.

2. Kantolan Kellari

(Myllärinkatu 10, Hämeenlinna)

Kantolan Kellarista meillä oli kovimmat odotukset ja se oli kirpputoriksi todellinen yllätys. Siis voiko kirppari olla näin siisti, valoisia ja viihtyisä? Tavaraa ja valikoimaa oli paljon, mutta missään vaiheessa ei tullut sellainen kaatopaikka-fiilis. Tämä oli kirppari oli ehdottomasti meidän suosikkimme. Kaikki oli aseteltu erittäin selkeästi, myyvästi ja kirpparilla oleva tavara tuntui olevan paremman laatuista kuin Aarreaitassa. Serkkuni osti Kantolasta kaksi mustaa kynttilänjalkaa hintaan 4e/kpl.  Tein Festivo-löytöni heti ovesta sisään astuessani, neljän solmun Festivo vain 26 euroa! Nyrkkisääntö Festivoiden hinnoitteluun on 10e/ solmu ja todella moni hinnoittelija oli noudattanut tätä ohjeistusta. Ne Festivot olivat meinaan edelleen hyllyssä.

Laitoin Festivon kotona Fairykylpyyn ja pienen steariinin rapsutuksen jälkeen se oli kuin uusi!

Kantolan Kellariin oli esteetön sisäänpääsy ja runsaasti parkkipaikkoja heti sisäänkäynnin läheisyydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kirppis Herman & Sisustus Tunturi

(Vanajantie 9, Hämeenlinna) 

Tämä kirppis muistutti minua miksi käsitykseni kirppiksistä on alussa kertomani mukainen. Melkoinen sekametelisoppa, jossa oli kaikkea lastenvaatteista astioihin ja vanhoihin lehtiin. Myös uusia sisustustavaroita myyvä osasto löytyi, mutta en oikein ymmärtänyt mitä nämä kaksi täysin päinvastaista maailmaa tekivät saman katon alla.

Hermannille oli esteetön sisäänpääsy rampin kautta.

4. Suomen kasarmin aarteet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

(Suomen kasarmin katu, Hämeenlinna)

Suomen kasarmin aarteet oli paikkana niin hämmentävä, että jouduin koppaamaan leuastani kiinni jo etuovella. Paikka oli täynnä mitä kummallisempaa romua, mutta myös ihmeellisiä aarteita. Tämä paikka pitää kokea itse. Paikassa oli röykkiöittäin tavaraa, josta tuli vahvasti mieleeni erään 60-luvun omakotitalon varastojen tyhjentäminen.

Samalla myynnissä oli mitä trendikkäimpiä kukkatelineitä, rottinkihuonekaluja ja lasiesineitä. Varsinkin huonekalut olivat ihan pilkkahintaisia Facebook-kirppiksiin nähden. Voi kun olisi vähän isompi huusholli….

Ihana jakkara lähti mukaan 10 eurolla!

Suomen Kasarmin aarteisiin oli sisäänkäynti vain portaita pitkin ja käytävät olivat niin ahtaita ja täynnä tavaraa, että sinne ei olisi edes mahtunut kulkemaan apuvälineiden kanssa.

Kirpputori Portobello oli maanantaina kiinni, joten se jäi tällä kertaa kokematta.

Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen kirpparikierrokseemme! Tekemieni löytöjen lisäksi käsitykseni kirpputoreista muuttui ainakin jonkin verran ja jatkossa annan niille ehdottomasti mahdollisuuden.

Mikä on sinun lemppari kirppiksesi ja mitä kirpputoria suosittelisit sisustajalle?

-Laura

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 05/01/2021 at 22:43

    Aikoinaan tuli kierreltyä kirppareita paljonkin, muun muassa levyjä etsimässä. Helposti saatoin käyttää kiertelyyn vaikka koko päivän. Nyt tuo on kuitenkin kokonaan jäänyt, enkä itse asiassa edes tiedä, missä nykyisessä kotikaupungissani kirppareita on.

  • Leave a Reply