Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lofootit & Nordkapp Express 4/8 Olderfjold-Hammerfest-Alta

Reissupäivä 4, Olderfjold-Hammerfest-Alta, 220km ja klo 10.15-16.00

Nukuin Olderfjoldin majapaikassamme kuin halolla päähän lyöty, liekö syynä tukeva iltapala vai auki jäänyt ikkuna… Monitoimiemäntämme Heli loihti meille kattavan aamupalan ja pääsimme kiristelemään ketjuja. Totesimme, että täytyy kurvata Pirkkalan Stormin kautta kotimatkalla ja hakea uudet ketjut ja rattaat, johan näillä on 40tkm ajettu.

Lähdimme kohti Hammerfestia, yhtä reissun pääkohdetta. Hammerfest on maailman pohjoisin kaupunki ja se on brändännyt itsensä jääkarhukaupunkina. Jyrkille oli jäänyt ”hieman” hampaan koloon yritykset liittyä kuninkaalliseen jääkarhukerhoon jo 60- ja 80-luvuilla, mutta molemmilla kerroilla klubi oli ollut kiinni ja jäsenyys oli jäänyt vain haaveeksi. Nyt kerho oli kuitenkin auki ja tutustuimme samalla jääkarhumuseoon ja halukkaat liittyivät jääkarhukerhoon. Jääkarhukerhon henkilökunta kertoi, että eräs Elvis Presley olisi myös halunnut liittyä klubiin, mutta ei itse ehtinyt paikan päälle ja lähetti assarinsa hoitamaan asian. Jäsenyys meni Elvikseltä ohi, sillä klubin jäseneksi pääsee vain henkilökohtaisesti paikan päällä liittymällä. Jäsenkorttia kelpaa siis esitellä paikallisella Essolla! Jääkarhuklubin jäsenkokous pidetään joka vuosi tammikuun kolmantena sunnuntaina klo 18 Jääkarhuklubilla Hammerfestissa, nähdään siis siellä! Lisätietoja jääkarhuklubista täältä.

Reissun rohkelikot saapuivat ehjinä, mutta kaikkensa antaneina postitieltä, jossa oli ollut vielä lunta maassa (ja tiellä).

Pulittamalla vielä hieman lisäeuroja, saimme leirintäalueen kotaan tulen YK-fighterin toimesta ja makkarat, sipsit ja pillimehut eväinä paransimme maailmaa.

-Laura

 

Aiemmat reissupäivät:

LOFOOTIT & NORDKAPP EXPRESS 1/X MATKASUUNNITELMIA JA PAKKAUSTA

LOFOOTIT & NORDKAPP EXPRESS 2/X TAMPERE-OULU-KARASJOK

LOFOOTIT & NORDKAPP EXPRESS 3/X KARASJOK-NORDKAPP-OLDERFJOLD

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply