Lofootit & Nordkapp Express 2/8 Tampere-Oulu-Karasjok

Huh huh! Norjan prätkämatkalta on nyt kotiuduttu. Mitä voin sanoa? Aivan mahtava reissu, taas on helpompi hengittää ja tunnelin päässä näkyy valoa! Mahtavat 9 ajopäivää takana upeine maisemineen, parine muuttujineen ja hauskoine sattumuksineen. Tässä riittää taas kerrottavaa keinutuoliin, siksi täytyy saada reissu äkkiä purkitettyä blogiin ennen kun jäiset varpaat liikaa sulavat ja kultaavat muistot. 😉

Reissumme aikataulu ja reitit muuttuivat matkalla ja kotiuduimme jo lauantaina, alkuperäisen suunnitelman mukaisen sunnuntain sijaan. Eiköhän oteta hyvä asento ja pureskella reissu taas osiin kaikkine kommelluksineen, yllätyksineen ja kuluineen ja lukuineen. Ennen reissua julkaiseman pakkauspostaukseni lisäksi mösjöö huoltopäällikkö asensi pyörääni kahvanlämppärit ja kaikki olisi nyt viimesen päälle priimaa ja valmiina reissua varten!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Reissupäivä 1, Tampere-Oulu 494km, klo 15-21.30.

Lompsin kesälomille perjantaina hyvissä ajoin ja näimme nallekerhon, siis jääkarhukerhon, siis reissukavereiden kesken Teivon ABC:llä klo 15 vaatimattomassa 30 asteen helteessä. Herrasmiehet Jyrki, Juha, Kari ja Leevi ottivat bemarikerhoonsa yhden vaatimattoman Hondan poikasen ja kurvailimme Pohjanmaan kautta kohti Oulua. Saavuimme Ouluun klo 21.30. Tämä oli muuten reissun ensimmäinen ja viimeinen päivä, kun ajoin takki auki, kaikki tuuletusaukot auki ja ilman hanskoja. Haimme kämpän avaimet sovitusti ja nälkä kurni päivän ajojen jälkeen, vaikka kahvitasapainosta oli pidetty huolta samaa tahtia bensatankkien täyttämisen kanssa.

Majotuimme Asuntohotelli Pohjantähdessä Oulun keskustassa (Pakkahuoneenkatu 17). Majoitus oli erittäin passeli, 3:n makuuhuoneen, keittiön, kylpyhuoneen ja olohuoneen kattava huoneisto. Motoristien majoituksista on ihan turha yrittää ottaa kuvia, sillä oven avaamisesta kestää noin 1,5 sekuntia, kunnes tavarat on levitelty pitkin kämppää ja kypärät koristavat sohvapöydän pintaa. Herrasmiehet kävivät haistelemassa Oulun keskustan terassien ilmaa, kun itse painelin pizzan jälkeen äänikirjan saattelemana unille. Koko matka edessä! 🤩

Reissupäivä 2 Oulu-Karasjoki, 690km, klo 9.45-23.00

Reissupäivä 2 aukeni aurinkoisena ja starttasimme Oulusta kohti pohjoista. Pysähdyimme Iissä Matkakeitaalle aamupalalle ja huomasimme, että yksi bemarin lukitusjärjestelmän kaukosäädin taisi tippua aamulla parkkipaikalle. Yksi lukitsematon bemari käänsi nokkansa kohti etelää ja kipaisi 30km päähän Ouluun hakemaan melkein hävinneen kaukosäätimensä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rento asento, takki naulaan ja nauttimaan Matkakeitaan aamupalasta. Tuorein prätkäkortinhaltijamme Leevi täydensi varusteitaan Kärkkäisellä merinovillakerrastolla, mutta kerrankos sitä kokeneemmallakin motoristilla jää sukat kotio…

Poikkesimme Kaunispään huipulle ja maisemat olivat aika jylhät!

Reippaat jääkarhukerholaiset Leevi, Kari, Juha ja Laura venyttelytauolla Karhun pesäkivikolon (??) luona matkalla Norjan puolelle tokana reissupäivänä.

Vilpoisen loppumatkan jälkeen saavuimme Norjan puolelle Karasjoelle Scandik Karasjoelle. Olimme tankanneet pyörät ja kuskit yhdistetyn lounaan ja päivällisen muodossa Suomen puolella Kaamasen Kievarissa Inarissa ja nautimme hotellin aulabaarissa perinteeksi muodostuneet kypäräkaljat (-somersbyt) onnistuneelle ajopäivälle. Seuraavana päivänä olisi tiedossa käynti Nordkappissa ja mittari näytti 4c astetta! 😁

Nordkappin reissusta lisää seuraavassa postauksessa!

-Laura

Reissun muut postaukset löydät tästä:

LOFOOTIT & NORDKAPP EXPRESS 1/X MATKASUUNNITELMIA JA PAKKAUSTA

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply