Lofootit & Nordkapp Express 1/8 matkasuunnitelmia ja pakkausta

Postaus on toteutettu yhteistyössä tamperelaisen pyyhekauppa Linan kanssa.

Ihanaa ihanaa! Korona on hellittänyt sen verran tiukkaa linjaa pitäneissä Pohjoismaissa ja Baltiassa, että on aika vuoden ensimmäiselle matkalle ja samalla vuoden ensimmäiselle prätkäreissulle! Tätä on odotettu niin paljon enkä ole uskaltanut uskoa tätä todeksi ennen kuin näin muutama päivä ennen lähtöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähden siis 5 pyörän porukalla kohti Norjaa 10 päivän prätkäreissulle. Matka on suunniteltu majotusten perusteella, josta poikkeilemme sopivasti minne mieli tekee ja miten kelit suosivat. Matkan startti tapahtuu Tampereelta, josta ajamme Ouluun, Saariselän kautta Norjan puolelle Karasjoelle ja Karasjoelta Olderfjoldin kautta Nordkappiin. Nordkapista takaisin Olderfjoldiin ja sieltä Hammerfestin kautta Altaan. Altasta Tromssaan ja Olsborgin ja Senjan kautta Torskeniin. Torskenista matka jatkuu Gryllefjordin kautta Andenessiin ja Narvikiin. Narvikista palaamme Raisivuonon kautta Kilpisjärvelle. Viimeisenä ajopäivänä olisikin tarkoitus ajaa Kilpisjärveltä Tampereelle Hetan ja Kittilän kautta. Alkuperäisenä suunnitelmana oli ajaa Ruotsin läpi Uumajaan ja sieltä Wasa Linella Suomenlahden yli Vaasaan. Koska Ruotsi on suhtautunut koronaan siten miten on suhtautunut, Ruotsiin ei näillä näkymin pääse ilman kotikaranteenia ja sen vuoksi ajamme Lapin kautta takaisin kotiin. Olen reissannut lapsena paljonkin Ruotsissa ja Norjassa autolla, mutta Lofooteilla tai Nordkapissa asti ei ole koskaan tullut käytyä.

Tehokas pakkaus on edellytys tällekin reissulle. Tällä reissulla yövymme hyvin erilaisissa majoituksissa ihan leirintäalueen mökeistä tasokkaisiin hotelleihin. Tällä reissulla kaikkina päivinä ajetaan ja ns. vapaapäiviä ei tähän reissuun kuulu. Se onneksi hieman helpottaa pakkausta. Pyrin siihen, että yhtään ylimääräistä vaatekappaletta ei tulisi kuljetettua mukana ja kosmetiikan määrä täytyy minimoida, jotta saan kaikki tavarat mahtumaan kahteen reppuun ja tankkilaukkuun. Tankkilaukkuun ei voi laskea kauheasti, sillä sinne tulee vain sadekamat, juomapullo, vaihtohanskat ja käsilaukku, joka on kätevä ottaa mukaan arvotavaroineen aina pyörältä poistuessa.

Tällä kertaa muutin pakkaustani sitten viime kesäisen Minskin reissun. Meikit jäävät suosiolla kotiin ja iltapaitoja otan vähemmän. Pakkasin tavarat kahteen eri reppuun mutta nyt pyrin pakkaamaan ajatuksella päivät 1-5 ja päivät 6-10. Eli reissun alkupäivinä en tarvisi kakkosreppua juuri ollenkaan, toki siellä on rullattuna esimerkiksi farkut, mutta ne on kätevä vetää repusta niiden tullessa tarpeeseen. Pyrinkin että joka ilta ei olisi sitä hemmetin puljausta, kaksi reppua sängyn päällä tyhjennettynä, että missä repussa se ja se tavara nyt on. Varsinaisen ajoreppuni tuunasin juhannuksena, kun ompelin vihdoista viimein kaikki ostamani ompelumerkit siihen. Näissä maissa ja kohteissa on luonnollisesti tullut käytyä nimenomaan prätkällä. Vielä mahtuu!

 

Tällä kertaa mukaan lähtee

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

-Ajokamat päälle, eli kypärä, ajotakki, -housut, ja -saappaat.

-Sadekamat, eli sadetakki ja -housut tankkilaukussa

-Kolmet hanskat. Superohkaiset hellekelin hanskat, nahkaiset paksummat hanskat sekä vesikelille tarkoitetut neopreenit. Mikään ei ole niin inhottavaa kuin kylmä olo käsissä, johtui se sitten lämpötilasta tai märistä hanskoista.

-Yksi silkkinen kypärämyssy ja kaksi buffyä.

-Kolme teknistä t-paitaa ja yksi pitkähihainen. Kahdellakin t-paidalla pärjäisi, mutta otan varuiksi kolme. Kahdet jumppatrikoot ajohousujen alle.

-Yksi merinovillakerrasto, eli pitkähihainen paita ja housut. Lisäksi yhdet extra kerrastohousut. Nordkappin kelejä vilkaistuni totesin yhden ylimääräisen kerraston olevan paikallaan.

-Jo legendaksi muodostuneet kolmet lento(ajo)sukat. Tässä sama juttu kuin paidoissa, kaksillakin pärjäisi, mutta jos keli on kostea ja sukat eivät kuivukaan yhdessä yössä, ei ole kiva vetää märkiä sukkia jalkaan aamulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Iltavaatteet ja muut tykötarpeet

-Neljä t-paitaa

-Shortsit

-Yksi musta neuletakki

-Huppari

-Yhdet farkut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

-Alusvaatteet ja sukat

-Iltatakiksi kevyttoppis. Kevyttoppiksen voi laittaa vaikka ajotakinkin alle jos tulee tosi kylmä.

-Yhdet kengät, kuten Conssit tai kaupunkilenkkarit

-Lippis, koska hyttyset ja muut ötökät

-Puhelimen ja kypäräsetin laturi, vara-akku

-Aurinkolasit ja kotelot -silmätipat (ihan ehdoton!), kostisoni, silmänympärysvoide, kasvorasva, hyttysmyrkky.

-Pieni purkki vaatteidenpesuainetta, hc-matkaaja pärjää hotellin käsisaippuallakin

-Henkilökohtaiset lääkkeet, ainakin allergialääkettä ja särkylääkettä. Ulkomailla(kin) hyttyset ja paarmat käyvät kimppuun(i) kuin lapsi namipussiin, joten kortisoni ja allergialääkkeet ovat kovaa valuuttaa vaikka niitä ei normaalisti tarvisikaan.

-Uikkarit

-Viime reissusta viisastuneena, otan mukaan oman pyyhkeen. Leirintäaluemajoituksissa joihinkin yöpymisiin kuuluu pyyhe ja toisiin ei. Olen ollut jo vuosikausia tamperelaisen Lina-hamampyyhkeiden käyttäjä. Ensimmäisen 180x100cm kylpypyyhkeen ostin testiin vuosia sitten muistaakseni asuntomessuilta, ja sen jälkeen en ole yhtään froteekylpypyyhettä ostanut. Olen käyttänyt mökkireissujen lisäksi Linan hamam-pyyhettä myös uimahallireissuilla eikä kotiin tarvitse kantaa monta kiloa painavaa, märkää pyyhettä. Olen ostanut Linan pyyhkeitä myös lahjaksi ja ne ovat olleet todella mieluisia matkustaville ystäville ja perheenjäsenille, varsinkin sellaiselle henkilölle jolla on jo ihan kaikkea. Myös käytännöllinen vieminen juhannus- tai mökkivieraaksi mennessä! Pyyhe on todella kevyt, menee rullaten super pieneen tilaan ja kuivuu nopeasti. Illalla käytetty pyyhe on satavarmasti aamulla kuiva, ja sen voi pakata reppuun päällimmäiseksi. Linan Hamam-pyyhkeet valmistetaan Turkissa, hamam-pyyhkeiden kotimaassa. Linan tuotteet valmistetaan maaseudulla kylissä, joissa tekstiilikudonta on pääelinkeino. Valmistajat toimivat eettisesti ja Lina valitsee ja testaa tuotteet tarkasti ja käy useamman kerran vuodessa kutojien luona tilauksia tekemässä. Pyyhkeiden pesuohjeessa lukee pesu 40 asteessa, mutta olen pessyt omat pyyhkeeni aina 60 asteessa eivätkä ole menneet miksikään. Kaikille ripsienpidennyksiä käyttäville leideille huomiona, että hamam-pyyhe on ainoa jolla voi kuivata silmät pelkäämättä ripsien irtoamista, sillä pyyhkeessä ei ole lainkaan nukkaa joka voisi jäädä kiinni ripsienpidennyksiin.

Pesin pyyhkeet 40c ennen käyttöönottoa. Tasan kaksi tuntia pyyhkeiden kuivumaan ripustamisen jälkeen sain pakata ne reppuuni kuivana. Minun pyyhkeeni ovat Vene-mallia, värinä puna-sininen 100x180cm kylpypyyhe ja 70x140cm kokoinen Smart size-pyyhe käy kasvopyyhkeeksi tai märän tukan ympärille.
Jaottelin vaatteet reppuihin vielä päiväkohtaisesti pussittaen, jotta koko reppua eikä molempia reppuja tarvisi aina purkaa atomeiksi. Katsotaan miten tämä käytäntö toimii!

Onko kaikki mukana, mitä puuttuu? On kyllä niin mahtavaa lähteä, taas tähän astisen elämäni pisimmälle prätkäreissulle!

Viimeistään nyt olisi syytä ottaa seurantaan Lauran tarakalla -matkablogin instagram! Päivittelen reissutunnelmia livenä instaan ja luvassa on materiaalia myös uudella GoPro-kameralla!

-Laura

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply