Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lauran tarakalla -matkablogi 1 vuotta!

Tänään on blogin 1-vuotis synttärit!

Tein luonnoksen tästä postauksesta jo joulukuussa ja ajastin oikealle päivälle, etten vaan unohda. Ajattelin, että kerron miltä ensimmäinen matkablogivuosi on tuntunut ja missä kaikkialla sitä on käyty. En olisi ikinä uskonut että tämän postauksen ilmestyessä kerron, että viimeisin matkani oli vuodenvaihteen päiväreissu Tallinnaan. Yksi matka pääsiäiseltä peruuntui ja Laatokan ympäriajo toukokuun viimeiseltä viikolla on peruttu. Heinäkuun Venäjän prätkäreissu naisporukalla on lievästi sanottuna vaakalaudalla. Koronan lisäksi viisumini umpeutuu kesäkuussa ja joudun hakemaan uuden heinäkuun matkaa varten. Koska Venäjä alkaa taas ottamaan uusia viisumihakemuksia, onkin oma juttunsa ja millä aikataululla. No, Venäjälle pääsee koska vaan, mutta nyt huolestuttaa eniten syyskuinen Route 66:sen reissuni. Jos matkustuskielto on edelleen voimassa ja nautin kolmen viikon kesälomastani syyskuussa kerrostalokaksiossani, voi olla että hymyä ei irtoa kovin herkästi.

Miten tästä eteenpäin?

Tälle ei kuulemma nyt voi mitään, joten jätetään valitus ensimmäiseen kappaleeseen. Nyt kun on tähän mennessä viettänyt kotona pari-kolme kuukautta enempi vähempi järjissään, osaa taas arvostaa varsinkin matkustamisen vapautta. Luojan kiitos olen kuitenkin saanut käydä toimistolla töissä, täysin etätöissä olisin varmasti seonnut, vaikka arvostaisinkin myös etätöiden mahdollisuutta. Nautin yksinolosta ja omasta rauhasta, mutta nautin myös ihmisten kanssa olemisesta.

Olenkin purkanut luovuuttani asuntoni sisustuksen uusimiseen. Purin pääsiäislomallani (suunnitelma: kiva pidennetty viikonloppureissu johonkin Euroopan kaupunkiin) myös viimeiset muuttolaatikot, jotka olin superhätäisessä muutossa heittänyt häkkivarastoon. Pyöräytin myös makkarini sisustuksen ympäri ja olen laittanut melkein kaikki kämpän tekstiilit uusiksi. Kaikki tai ei mitään, kuka tunnistaa ajattelutavan? Tästä lisää hieman myöhemmin.

Ensimmäinen vuosi matkabloggaajana oli kaiken kaikkiaan ja kaikesta huolimatta mahtava ja ikimuistoinen! Pääsin tutustumaan paljon uusiin ihmisiin, lukijoihin, naismotoristeihin, muihin bloggaajiin, Rantapallon edustajiin, niin messuilla kuin blogitapahtumissa, blogiristeilyllä Tallinnassa ja niin edelleen. Yhteistyökuvioita, toteutuneita ja vielä keskeneräisiä. Luulin, että tämä matkablogin kirjoittaminen on melko ”yksinäistä” hommaa, olin tosi tosi väärässä!

Suomen matkabloggaajat kehoittavat pysymään kotona, jotta päästään mahdollisimman nopeasti taas reissun päälle!

Olen saanut tosi kivaa palautetta blogini kahdesta pääteemasta, moottoripyöräilymatkailusta ja esteettömyydestä. Vaikka jonkin mielestä ne voivat olla hassu yhdistelmä, ne ovat toimineet. Moottoripyöräileviä naisia ja maailmannälkäisiä motoristeja on aina vain enemmän ja varsinkin Venäjä moottoripyörämaana kiehtoo ja ehkä hieman pelottaakin monia. Olenkin kertoinut Venäjän ja Valko-Venäjän reissustamme  kymmeniä ja kymmeniä kertoja kiinnostuneille, varsinkin messuilla (ja kerron edelleen mielelläni 😊)

Erittäin merkittävällä sotamuistomerkillä Minskissä, jolle ei äkkiseltään löytynyt latinalaisilla aakkosilla kirjotettua nimeä.

Esteetön matkailu on myös teema, joka on toisille ihmisille elinehto, mutta myös trendikäs teema. Matkailumaat, jotka ottavat esteettömyyden huomioon, ovat etulyöntiasemassa matkailijoiden ikäännyttyä mutta myös eritysryhmien matkailun mahdollistamisen myötä. Onneksi esteettömyysvaatimukset ovat nykyään jo monen maan lainsäädännössä, mutta maailma muuttuu hitaasti. Siksi me kaikki voimme havannoida ympäristöstämme ja viedä esteettömyysvaatimuksia eteenpäin.

Aion siis jatkaa hyviksi havatuilla teemoilla jatkossakin! 😊

Statistiikka kertoo lukijoita olleen ensimmäisenä vuotena yhteensä noin 12.000. Vaikka en ole superkiinnostunut statistiikasta, on kiva huomata että blogiani lukee muutkin kuin oikolukijani. 🙂 Joten, kiitos kaikille lukijoille ja muille myötävaikuttajille ensimmäisestä vuodesta! Tästä on hyvä jatkaa toiseen blogivuoteen, toivottavasti se sisältää vielä edellisvuottakin hienompia seikkailuja!

Kiitos ja pysyhän tarakalla jatkossakin! 😘

-Laura

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mopo 06/05/2020 at 14:02

  En oo vielä nähnyt tämmöistä reissua.

  Esim ajatte Norjan Kirkenäs. Hurtig Rutten paatilla vaikka Bodö? Lofootit ois myös matkan varrella. Kesällä voi ajaa milloin vain koska aurinko 24/7.

  Maisemia riittää niin ja tietenkin sea food. King Crab dinner mulle joka ilta🦀 thanks! Scandig Hotels hyvät kesätarjoukset

  Hitto, mää menisin jo, jos ois millä mällätä?

 • Reply Sanna 27/05/2020 at 15:02

  Onnea yksivuotiaalle 🙂 Esteettömästä matkailusta olisi tosiaan kiva lukea enemmänkin, aika harva bloggaa siitä!

  • Reply Lauran tarakalla 14/06/2020 at 14:31

   Hei Sanna! Kiitos kivasta kommentista! Toivottavasti päästään pian taas matkailemaan ja havainnoimaan ja kirjoittamaan esteettömästä ympäristöstämme!
   Mukavaa kesää! 🙂
   T. Laura

  Leave a Reply