Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelli Fabian ja Matkamessut 2020

Viime viikonloppuna oli jokaisen matkabloggaajan lempiviikonloppu, mikäli vaihtoehtona ei ole vaihtaa täysin maisemia.

Matkasin Helsinkiin jo perjantaina ja olin yötä Hotelli Fabianissa. Hyppäsin VR:n kyytiin ja olen jo tavallaan oppinut nauttimaan junamatkustamisesta. Suora syy-seuraus suhde on tämä:

Ravintolavaunun yläkerran yksittäispaikat, kultapossupaikat. Suomalaiselle sopiva, tarpeeksi suuri personal zone kun matkustat yksin etkä saa valita vieruskaveria. Näillä paikoilla ei tarvitse! Alakerrasta saa tilattua mm. lämmintä ruokaa suoraan paikalle. Monesti olen tehnyt siten, että otan eväät mukaan kotoa ja kahvin aseman ärrältä. Note to self, ei ole ihan helppoa kiivetä kakkoskerrokseen käsilaukun, irtokassin, matkalaukun ja täyden kahvikupin kanssa. Selvisin, vaikka/ei mitenkään yllättäen, yhtään herrasmiestä ei ollut mailla halmeilla. Tai ehkä ulkoinen habitukseni viesti, että ”ei tartte auttaa”. 😄

Hyppäsin Lasipalatsilta ratikkaan nro 2 ja pois Etelärannassa. Hotelli Fabianiin oli parin sadan metrin kävelymatka pysäkiltä. Hotelli vaikutti heti ensi silmäyksellä todella siistiltä ja tyylikkäältä. Hotelliin ovella oli sekä ramppi että rappuset ja vastaanotto ja aamupalatila olivat esteettömästi heti ensimmäisessä kerroksessa. Yläkerroksiin oli hissi heti ulko-oven vieressä. Esteettömän huoneen varustelusta en osaa sanoa tarkemmin, sillä yövyin tavallisessa huoneessa. Valitettavasti kävi perinteiset-ehdin levittämään romuni pitkin huonetta kun muistin että piti valokuvakin ottaa…

Pikainen freesaus ja kohti Sofiankadun ravintola Via Tribunalia. Puolen tunnin jonotusilmoitukselle edessä oleva pariskunta nyökytteli hyväksyvästi, joten ymmärsimme tämän olevan ilmeisesti ihan kohtuullinen jonotusaika. Tilasin pizzan nimeltä

”CON SALAME 16,50€ Tomaattikastiketta napolilaisista tomaateista, fior di latte mozzarellaa, napolin salamia, basilikaa, oliiviöljyä”

Kuva ruoastani hävisi instastoryjen maailmaan, mutta ihan hyvää oli. Uskallan silti väittää Tampereen pizzeria Napolin pizzan olevan parempaa…

Kevyen happihyppelyn kautta nukkumaan. Aamupala oli tarjolla klo 11 asti ja se on mielestäni mukavan pitkään viikonloppuna. Aamupala oli ihan jees, leipää, leivänpäälliset, karjalanpiirakoira, munia, puuroa, jugurttia, hedelmiä, mehuja ja kahvia. Mutta jotenkin olisin toivonut jotain pientä lisää tuohon niin perinteiseen suomalaiseen hotelliaamupalaan, kun hotelli on kerran palkittukin Suomen parhaana hotellina.

Aamupäivällä suuntasimme lähes paljasjalkaisten stadilaisten tapaan ensin sporalla steissille ja siitä paikallisjunalla Pasilaan. Matkamessujen uusia maita olivat Mongolia, Länsi-Afrikan Benin ja Sierra Leone, josta ensimmäisenä mieleeni tulee tietysti elokuva Veritimantti. Maa pyrkii tietysti eroon tuosta varsin tiukkaan jumiutuneesta mielikuvasta ja molempia Afrikan maita pyritäänkin nostamaan mm. upeilla luontokohteillaan. Tietyllä tavalla Afrikan maat kiinnostavat minua matkakohteina, mutta niiden miinuspuolet (saavutettavuus, ilmasto, reissun hinta, rokotteet, mahdolliset viisumit yms) ovat toistaiseksi niin suuret, että en ole toistaiseksi suunnitellut matkaa Afrikkaan. Suurin syy on kuitenkin sopivan matkaseuran puute ja sinne päin maailmaa en ihan äkkiseltään yksin lähde. Mongolia kiinnostaa kohteena, mutta se pitäisi yhdistää johonkin pidempään reissuun niillä nurkilla eikä sellainen matka ole tässä kohtaa ajankohtainen.

Mitä uutta matkamessut antoivat?

Kuulin messuilla ensimmäistä kertaa Tatarstanin tasavallasta. Se sijaitsee hmm…. keskellä Venäjää. Tatarstanilla oli iso messuosasto ja aktiivista henkilökuntaa. Olen haaveillut Venäjän läpiajosta tai -junailusta, jolloin olisi mahtavaa käydä Venäjän eri kolkissa. Lukion jälkeen eräs luokkani poika lähti junalla Venäjän halki Vladivostokiin, jolloin pidin häntä täysin hulluna, mutta viime kesäisen Venäjän reissun jälkeen ajatus kuullostaa melko houkuttelevalta.

Messuilla oli tänä vuonna melko kattava ruokakulttuureihin keskittynyt osasto ja suuntasimme niiin monen bloggaajan hehkuttamaan juustopastapisteeseen, jossa kermainen pasta siis pyöritellään parmesankiekossa. Kyllä se pasta siellä pyörähti, mutta en olisi sitä mausta uskonut. Ihan jees, mutta kyllä 8 euron perhospastalle tuli kate kohdilleen.

Ennen kotio lähtöä maisteltu belgialainen vohveli oli juuri niin hyvää kuin miltä näytti ja maksoi kokonaiset 5 euroa.

Viro oli messujen pääyhteistyökumppani ja se näkyi merkittävän suurena alueena. Tartosta löytyy nurinkurinen talo Tagurpidi maja, jonka edustavalta ständiltä tämäkin kuva on otettu.

Flunssa teki tuloaan alkuviikosta ja vetämällä kaikkia keksimiäni flunssalääkkeitä, uskoin taudin olevan voiton puolella. Valitettavasti heräsin lauantaina vielä tukkoisempana kuin alkuviikosta ja taistelin buranalla ja duactilla tukkoisuuden, vuotavan nokan ja totaalilukossa olevien korvien kanssa päivän läpi kotisohvalle. Joitakin yhteistyökuvioita sain myös alulle, mutta täytyy myöntää että puolikuntoisena focus ei ollut ihan 100, enkä varmasti antanut itsestänikään parasta mahdollista kuvaa. Jos olisin lauantaina herännyt Tampereelta, olisin varmasti jäänyt kotiin huilaamaan. Mutta kun olin jo Helsingin päässä, messuliput ja kotimatkan junaliput ostettuna, oli mukava käydä aistimassa matkahumua messuilla.

Kävitkö sinä matkamessuilla? Saitko uusia ideoita?

-Laura

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Päivi/ Kelvästä kartalle 26/01/2020 at 19:19

  Miksi, oi miksi en ole ikinä älynnyt varata junassa yksin matkatessa tuollaista kultapossupaikkaa?!? Ihan pakko kokeilla seuraavan kerran kun joutuu yksin kulkemaan! Nimimerkillä matkamessuille junailin allergiahytissä, jonne läjähti kaksi tupakoivaa kaveria…. Kyllähän matkamessuilta ideoita tarttui mukaan tulevia reissuja ajatellen, taitaa Latvia valikoitua seuraavaksi kohteeksi.

  • Reply Lauran tarakalla 11/02/2020 at 22:44

   Moikka Päivi ja kiitos kommentistasi! Otapa kultapossupaikat kokeiluun. Latvia kuullostaa kivalta, mukavaa reissuvuotta!
   -Laura

 • Reply Sandra 28/01/2020 at 22:45

  En käynyt matkamessuilla, enkä varmaan käy ensi vuonnakaan. Olen aika usein messujen aikaan joko töissä tai matkoilla, enkä ihan suoraan sanoen löydä niistä niin paljon, että viitsisin matkustaa Helsinkiin ihan sitä varten. Kyllä jotkin tiskit inspiroivat ja saan matkakärpäsen pureman, mutta inspis ei ole vielä konkretisoitunut oikeasti teoiksi. Mutta sanoisin, että viiden vuoden välein messut ovat varsin kiva idea 🙂

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 01/02/2020 at 12:32

  Suosittelen kyllä ehdottomasti sitä Mongoliaa. Kävin siellä itse huhtikuussa 2018 ja 10 päivän reissun aikana ehti nähdä paikkoja tosi hyvin. Tein pari päiväretkeä kahteen eri kansallispuistoon vuorille ja aavikolle plus kierreltiin oppaan kanssa kaikki päänähtävyyden Ulan Batorissa. Kaupunki on tosi mielenkiintoinen ja monipuolinen. Mongoliaan on helppo lentää Moskovan kautta ja siellä on muutenkin helppo olla. Kannattaa mennä ennen kuin turismi valtaa senkin maan ja kaupunki länsimaistuu liikaa 🙂 Siellä on nyt jo hirveä rakennusbuumi menossa.

 • Reply Sini matkakuumeessa 02/02/2020 at 13:50

  En käynyt matkamessuille tänä vuonna. Viime vuonna bongasin myös tuo Tatarstanin sieltä. Venäjä on täynnä tasavaltoja, joilla on oma mielenkiintoinen kulttuuri ja tavat. Itse olen Tatarstania nähnyt hetken junan ikkunasta. 😊

 • Leave a Reply