Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parhaat kirjat matkakuumeseen

Matkustamisen lisäksi olen kova lukemaan ja ajattelinkin listata parhaat kirjat matkakuumeen nostattamiseen sekä mielikuvamatkatkailuun, silloin kun ei itse pääse reissun päälle. Lasken tähän myös kirjat jotkat vievät vieraisiin kulttuureihin, vaikka muuten teema ei olisi iloisimmasta päästä.

1.

Rauli Virtasen Reissukirja. Ehdoton ykkönen. Varoitan jo nyt, tämän kirjan luettuasi saatat marssia hyvin spontaanisti esimiehesi pöydän luo ja kirjoittaa irtisanomisilmoituksesi käytikorttiisi tai maailmanympärimatkan lentolippujen kuittiin. Oma ehdoton lempparini, tämä kirja vie aivan muihin maisemiin ja kaikkiin maailman kolkkiin ja pistää miettimään mitä sitä tekisi elämällään, vaikkei nykyisessä elämässä olisi mitään vikaa…

2.

Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta-sarja. Olen lukenut nyt 2/7 sarjan kirjasta ja se kertoo kuudesta sisaruksesta, jotka on kaikki adoptoitu ympäri maailmaa. Adoptioisä Papa Saltin kuoltua tytöt alkavat selvittää alkuperäänsä ja biologisen sukunsa historiaa. Palaset loksahtelevat paikalleen yllättävissä paikoissa ja vievät lukijansa maailman joka kolkkaan.

3.

All time favorite. Kirjailija Jane Sasson aloitti 90-luvun alussa Prinsessa kirjasarjansa, joka kertoo Saudi-Arabian kuningassuvun prinsessoista ja heidän elämästään. Tämä kirjasarja sai kiinnostukseni heräämään Lähi-Itää sen kulttuureja kohtaan, myös kaikissa karmeissa piirteissään.

4. Khaled Hosseinin kirjat

Khaled Hosseinin kirjat. Hosseini on yksi lempikirjailijani ja Hosseini vie lukijansa Afganistaniin sekä Irakiin. Koskettavia tarinoita, jotka saattavat hyvinkin olla ihan todellisia ihmiskohtaloita…

5.

Sofia Lundbergin Punainen osoitekirja. Tarinassä käydään läpi 90-vuotiaan Doriksen osoitekirjaa aakkosjärjestyksessä. Jokainen henkilö on omalla tavallaan merkittävä Doriksen elämässä. 1920-luvulla syntynyt Doris on elänyt kovin erilaista elämää kuin me nykyään. Kirja vie matkalle Eurooppaan sekä hieman USA:han. Tähän kirjaan ihastuin täysin enkä malttanut lopettaa ollenkaan alkuun päästyäni!

6.

Lucinda Riley taitaa olla tämän hetken lempparikirjailijani. Keskiyön ruusu vie Intiaan vauraan kuninkaallisen perheen elämään sekä Englannin maaseudulle. Tarina jaksoi yllättää loppuun asti ja juonittelu oli häikäilemätöntä sekä sukupolvien yli ulottuvaa. Tämänkin Rileyn kirjan hotkaiset huomaamattasi hetkessä.

7.

Tämän Rileyn kirjan päätin juuri. Greta on elänyt hyvin erikoista elämää Lontoossa sekä Walesin maaseudulla. Ikävä ”onnettomuus” vie Gretan muistin, joka alkaa palailemaan lähes 25 vuoden black outin jälkeen. Kaikkia muistoja ei ole mukava saada takaisin, sillä Gretan elämä ei ole ollut helpoimmasta päästä. Tästäkin tarinasta paljastuu sivu sivulta melko järkyttäviä, mutta erittäin koukuttavia käänteitä. Kirja vie myös Hollywoodin parrasvaloihin.

Nyt kesken

Tällä hetkellä luen Kari Lumikeron Uutismies-kirjaa. Mielenkiintoisiin seikkailuihin on tämänkin miehen elämä vienyt ja on hauska verrata miten tämä kirja eroaa Rauli Virtasen Reissukirjasta.

Seuraavaksi lukulistalla

Ilokseni huomasin, että Hosseinilta on ilmestynyt uusi kirja viime vuonna! Seuraavaksi lukulistalle ehdottomasti!

Kate Mortonin Kellontekijän tytärtä on kehunut moni, myös Suomalaisen kirjakaupan mainosäänen lisäksi.

Varovainen matkailija -kirja kuullostaa todella mielenkiintoiselta, toivottavasti se on yhtä hyvä kuin mitä antaa odottaa.

Mitä matkailuun tai maailman ääriin sijoittuvia kirjoja sinä olet viime aikoina lukenut? Oliko tässä listauksessa sinulle tuttuja teoksia tai mitä kirjoja suosittelet ikuisen matkakuumeen ruokkimiseksi?

-Laura-

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Piyya 16/12/2019 at 21:15

  Rauli Virtasten reissukirjaa olen etsiskellyt mitta jotenkin aina harhautunut muualle. Se on vaan saatava ja luettava jonakin päivänä !
  Muutama muukin yhteinen kirjat jolta löytyi, joten pitää vissiin laittaa nuo tuntemattomammat muistiin 😉

  • Reply Lauran tarakalla 20/12/2019 at 18:41

   Moikka ja kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että löysit mielenkiintoisia kirjavinkkejä! Ainakin e-kirjapalveluissa Virtasen kirja on saatavilla, oman kirjani ostin muistaakseni matkamessuilta muutama vuosi sitten. 🙂

   T. Laura

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 21/12/2019 at 23:04

  Olipa kiva huomata, että Hosseinilta on tullut uusi kirja, tämä oli minulta mennyt ihan ohi! Aiemmat hänen kirjansa olen lukenut ja myös tykännyt. Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin on viimeisin lukemani matkateemainen kirja ja sitä voin myös lämpimästi suositella.

  • Reply Lauran tarakalla 26/12/2019 at 23:38

   Moikka Noora ja kiitos kommentistasi! Luin hiljattain myös tuon ”Naiset joita ajattelen öisin” ja kiinnostavasta teemasta huolimatta kirja ei jotenkin kolahtanut muhun. Onneksi maailma on mielenkiintoisia kirjoja täynnä!
   T. Laura

 • Reply reetaeevi 22/12/2019 at 16:12

  Tunnustaudun myös mielikuvamatkailijaksi ja ihana tämä postaus, mulla on ”työlistalla” samanlainen odottamassa. Ja olipas sun listalla monta sellaista, jotka olen itsekin lukenut. Merete Mazzarella ja Lucinda Rileyt on mun suosikkeja noista. Samoin Rauli Virtasen Reissukirja, jonka kuuntelin äänikirjana. Raulin itse sitä lukiessa se tuntui todella kuin olisi ollut mukana matkassa.

  • Reply Lauran tarakalla 26/12/2019 at 23:40

   Moikka Reeta ja kiitos kommentistasi! Luin Reissukirjan alun ja kuuntelin loput, kyllä siinä oli sitä jotakin kun Rauli sen itse luki äänikirjana! 🤩
   T. Laura

 • Reply Arja / Elämänmakuisia matkoja 22/12/2019 at 17:24

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Khaled Hosseinin kirjat ovat kuuluneet myös omiin suosikkeihini ja Rauli Virtanen odottaa vuoroaan. Seitsemän sisarta aloitin hiljattain Tallinnan vinkkien perusteella eli se on menossa nyt 🙂 Toivottavasti nähdään Matkamessuilla!

  • Reply Lauran tarakalla 26/12/2019 at 23:41

   Moikka Arja ja kiitos kommentistasi! Kiva että löysit uusia lukuvinkkejä! 😊 Nähdään matkamessuilla, tulen sinne lauantaiksi! 😊
   T. Laura

 • Reply Anna | Muuttolintu 23/12/2019 at 01:42

  Kiitos kirjavinkeistä, tulee aina tarpeeseen! Näistä olikin tuttuja vain Khaled Hosseinin kirjat ennestään. Mia Kankimäen kirjoja on tullut viime aikoina luettua, Naiset joita ajattelen öisin ja Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin.

  • Reply Lauran tarakalla 26/12/2019 at 23:42

   Moikka Anna ja kiitos kommentistasi! Kiva että löysit uusia lukuvinkkejä! Tuo ”Naiset joita ajattelen öisin” ei jostakin syystä kolahtanut, tuolle toiselle annan ehdottomasti mahdollisuuden, kiitos vinkistä! 😊
   T. Laura

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 25/12/2019 at 12:24

  Rakastan Khaled Hosseinin kirjoja yli kaiken. Etenkin Leijapoika sekä Tuhat loistavaa aurinkoa on kaikkien aikojen lempikirjojani kaikesta raakuudestaan huolimatta. Tilasin itselleni myös tuon Meren rukouksen, mutta se olikin vain muutaman sivun kuvallinen runokirja, mikä kieltämättä aiheutti pienoisen pettymyksen.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 25/12/2019 at 19:27

  Näistä kirjoista tuttu oli Rauli Virtasen kirja. Tuo aakkosellinen puhelinluettelo kirja alkoi kiinnostamaan kovin. Mukavia lukuhetkiä!

  • Reply Lauran tarakalla 26/12/2019 at 23:45

   Moikka Sari ja kiitos kommentistasi! Reissukirja on kyllä helmi, jonka tulisi löytyä jokaisen maailmanmatkaajan kirjahyllystä! Kiva että löysit lukuvinkkejä postauksesta, mukavia lukuhetkiä sinnekin! 😊
   T. Laura

 • Reply Pirkko / Meriharakka 27/12/2019 at 10:34

  Tuttuja ja tuntemattomia. Tuo Varovainen matkailija juuri nyt lukujonossa.
  Kuluneen vuoden parhaiten mieleenjääneitä Vakkurin elämänkerta Olkilinna ja Chasing 193 -kirjat (Vol I ja II). Itse en pidä äänikirjoista vaan luen kirjat useimmiten e-kirjoina, en pidä äänikirjojen pakottamisesta tiettyyn rytmiin, haluan välillä lukea kohtia nopeasti, joitakin hitaasti ja halutessani palata taaksepäin – ja joskus hyppiä eteenpäinkin 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa 27/12/2019 at 17:14

  Khaled Hosseinin kirjat ovat tuttuja ja olen ne kaikki ahminut uusinta lukuunottamatta. Pyörittelin sitä kirjastossa kädessäni, mutta se näytti enemmän joltain kuvakirjalta eikä kunnon romaanilta, niin jätin hyllyyn. Lukeminen on kyllä ihan parasta, kun siihen vaan olisi aikaa. Viimeisimmäksi olen lukenut Minä olen Anna Puu, joka nyt ei matkakirja ollut, mutta mielenkiintoinen silti 🙂

 • Reply espanjaan 27/12/2019 at 18:48

  Kiitos vinkeistä, moni oli tosi mielenkiintoinen. Khaled Hosseinin kirjat ovat minunkin suosikkejani, mutta tuosta uudesta en ollut kuullutkaan. Ja samalla huomasin, miten vähäiseksi kirjojen lukeminen on viime aikoina jäänyt. Nyt pitää sille tehdä jotain.

 • Reply Maarit - niceMatkaaja 27/12/2019 at 19:40

  Kiitos vinkeistä lukulistalle! Juurikin pähkäilen, mitä ottaisin mukaan Sansibariin. Taidan tarttua M.M. Kayen kasariteoksiin, koskapa sijoittuvat juurikin sinne, olkoot miten vanhahtavia hyvänsä. Kylkeen sopisi kyllä jokin näistäkin kirjoista – katsotaan, mitä löytyy kirjastosta. Lukeminen on yksi rantalomailun parhaista jutuista.

 • Reply Terhi 28/12/2019 at 12:22

  Näistä suurin osa on jo luettuna, Rauli Virtasen kirjan alkuosa on hyvä, loppu ei niinkään.
  Merete Mazzarellan Den försiktiga resenären on puolivälissä. Kirjat jotka listassa kiinnostavat ovat Hosseinin uusin ja Punainen osoitekirja, niitä en ole lukenut.
  Kankimäen kirjoissa on jotain sellaista ettei niitä pysty laskemaan kädestään.

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 29/12/2019 at 17:54

  Kiitos, kuulosti tosi mielenkiintoiselta listalta😊 Palaan ehdottomasti vinkkeihisi, kun saan Kankimäen kirjan (jota edellä jo mainostettiinkin 😁) loppuun. Varsinkin nuo Rileyn kirjat kuulostaa houkuttelevalta ja Reissukirja oottaa mua hyllyllä! Hosseinin kirjat kuuluu myös mun suosikkeihin. En tiennytkään, että häneltä on tullut uutuus!

 • Leave a Reply