Marrasloma Wienissä 1/2 museot ja nähtävyydet

Pakenin jälleen Suomen marraskuun harmautta maailmalle. Kohteeksi suunnitelmissa pyöri Israel, Azerbaidzan, Madrid ja Wien ja helppouden ja matkojen hintojen vuoksi kohteeksi valikoitui pitkään haaveissa ollut Wien. Olen erikoistunut näihin aamulehtoihin, joten lento Wieniin lähti Helsingistä lauantaina klo 8 aamulla. Ei paha, jos ei joudu heräämään ja lähtemään ajamaan Tampereelta klo 04.30.

Ai miten niin väsyttää….

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelliksemme valikoitui Hotel Josefshof am Rathaus hyvien arvosteluiden sekä sopivan hinnaksi vuoksi. Lennot Finnairilla maksoivat noin 200e/hlö ja hotelli kahdelta hieman alle 600e sisältäen 5 yötä sekä 30e arvoiset aamupalat. Hotelli sijaitsi nimensä mukaisesti raatihuoneen nurkilla rauhallisella kadulla. Ratikka nro 2 kulki noin 100m päästä hotellistamme ja ratikat 1, 71 ja D muutaman sadan metrin päästä Parlamentin edustalta.

Lauantai

Launtaina kiertelimme aamupäivästä melko päämäärätiedottomasti kaupungilla, sillä olimme heränneet ihan liian aikaisin, tulimme hotellille klo 10 aikaan ja huoneen saisi vasta klo 14 jälkeen. Kävimme aamupalalle ensimmäiseen kahvilaan joka tuli vastaan (en ymmärrä miksei mieleemme juolahtanut mennä hotellimme aamupalapöytään…) ja kiertelimme lähistön kirkkoja ja katuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Wien hurmasi heti ensimmäisenä päivänä ja tiesin, että tänne on päästä vielä uudelleenkin. Kaupunki oli todella kaunis, erittäin siisti ja turvallinen. Joka paikassa puhuttiin hyvää englantia, joten ruosteeseen päässeitä saksan taitojani en harjoittanut kuin omasta tahdostani.

Sunnuntai

Sunnuntaina kaikki kaupat olivat kiinni, joten suuntasimme monen muun turistin kanssa paikallisiin museoihin. Otimme alle ratikan D ja pääsimmekin suoraan Belvederen palatsiin, joka toimii nykyään museona. Palatsin alueella on myös upea puutarha, jota emme tällä kertaa ajankohdan vuoksi päässeet ihailemaan. Liput kaikkiin kolmeen näyttelyyn maksoi yhteensä 25 euroa/hlö.

Wienissä oli ihan helvetin kylmä! Lähdin reissuun syystakilla, jolla pärjään Suomessa 0-keleille asti ja Wieniin oli luvattu noin 6-10c koko reissuksi. Onneksi otin pipon ja hanskat mukaan ja takin alle puin kaksi pitkähihaista. Normaalisti ajatuskin kahdesta pitkähihaisesta päällekäin nostaa hien pintaan, mutta olin aivan jäässä. Eli Wieniin suuntaavat, ehdottomasti se paksumpi takki mukaan! Tennareilla tarkeni hyvin.

Belvederessä taiteen lisäksi puitteet olivat upeat!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

0,5 sekuntin hetkeni japanilaisturistien välissä!

Belvederen modernin taiteen päälle en ymmärtänyt niin paljon että olisin niistä teoksista ottanut yhtään valokuvaa… Belvederessä vierähti kuitenkin melkein koko päivä, joten katsottavaa riittää varmasti jokaisen makuun.

Tiistai

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiistaina satoi aamusta alkaen ja ajelimme kakkosen ratikalla suoraan Museo Albertinalle ydinkeskustaan. Operan pysäkiltä oli muutama sata metriä museoon.

Turrepisteet tästä kuvasta 11/10. 🤣

Kuka tunnistaa teoksen ja taiteilijan?

Samaa käsialaa kuin edellinen taulu…

Taiteellinen näkemykseni ja lemppari tyylisuunta on hyvin selkeä: kaikki kaunis ja silmää miellyttävä.

Albertinan kristallikruunut olivat toinen toistaan kauniimpia!

Tätä kutsutaan integroiduksi WC:n oveksi!

Ihastuin tähän tauluun niin, että päätin ostaa sen myös kotiini. Alkuperäisen siis tietenkin…

Keskiviikko

Keskiviikko oli kotiinlähtöpäivämme, mutta lentomme lähtisi vasta klo 19 aikoihin. Päätimme käyttää päivän hyväksemme ja suuntasimme katsomaan kruununjalokiviä, eli Kaiserliche Schatzkammeria.

Kruununjalokivet olivat hienoja ja ainutlaatuisia historian palasia, mutta jostakin syystä näyttely ei ihan täyttänyt odotuksiani.

Lukuisia museoita jäi Wienissä näkemättä ja sinne on ehdottomasti palattava. Seuraavassa postauksessa kerron Wienin herkuista, shoppailuista sekä esteettömyydestä.

 

-Laura

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply espanjaan 30/11/2019 at 23:41

  No kylläpä olet löytänyt loistavia aarrekuvia Wienistä! Omani ovat paljon arkisempia, vaikka kyllä me Belvederet, Schönbrunnit, linnat ja konserttisalit kävimme myös. Lähes kolme viikkoa kesäkuussa ehti sisältää jo pyöräilyreissuja ja puistoja pikkuisen enemmän. Mutta Wien on ihana. Odotan sitä seuraavaa postaustasi.

  • Reply Lauran tarakalla 08/12/2019 at 20:23

   Moikka! Kiitos kivasta kommentista! Wien on kyllä ihana ja siellä tuntuu olevan nähtävää ihan loputtomiin. 🙂
   t. Laura

 • Reply Johanna – Good Ride Stories 01/12/2019 at 17:31

  Ah, näitä kuvia katsellessa tuli ihan koti-ikävä! Mä olen asunut viime vuodet Wienissä, mutta nyt ollut useamman kuukauden reissussa. Se on kyllä kiva kaupunki, josta museoiden ja palatsien lisäksi löytyy myös paljon vaihtoehtoista nähtävää. Innolla odotan noita muitakin sun postauksia Wienistä! Ens kerralla kannattaa matkustaa kaupunkiin kesällä tai syksyllä. Tonavan kanavalla on kivoja istuskelupaikkoja ja läheisillä viinitarhoilla on ihana kävellä, vaikkei viinistä tykkäisikään (ja jos tykkää, niin vielä parempi 😀 ).

  • Reply Lauran tarakalla 20/12/2019 at 18:32

   Moikka Johanna ja kiitos kommentistasi! Totesin saman, Wieniin on ensi kerralla mentävä keväällä! Sehän se Euroopan kohteiden ongelma onkin, kaikki kaupungit ovat parhaimmillaan keväällä ja iskee aina kohteen valinnan vaikeus! 😉
   -Laura

 • Reply Terhi 02/12/2019 at 23:27

  Wienissä riittää kyllä katsottavaa useammaksikin päiväksi. Me juutuimme aikoinamme koko päiväksi katsomaan wieniläishevostenharjoittelua koska teini oli mukana. Museoita minäki olisin sunnuntain kiertäyt

  • Reply Lauran tarakalla 08/12/2019 at 20:25

   Moikka Terhi ja kiitos kommentistasi!
   Museot olivat kyllä hienoja, mutta varmasti hevostenkin harjoitusten seuraaminen oli melko ainutlaatuista!

   t. Laura

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 04/12/2019 at 21:17

  Upea Wien! 🙂 Ihana saada lukea näin positiivista tekstiä vaihteeksi kaupungista, kun jotenkin tuntuu, että viime vuoden aikana olisi saanut lukea enemminkin vähän pettynyttä tekstiä ja kuvausta. Suuntaan tai toiseen en tietenkään itse tiedä kun en ole käynyt, mutta kuvien perusteella ainakin todella kaunis kaupunki. Uskoisin, että viihtyisin myös ja todennäköisesti skippaisin taidemuseot, koska en ymmärrä taiteesta mitään ja kuvaisin varmaan pelkästään noita integroituja vessan ovia. 😉 Heh. Ihanan pirteä postaus! Ja nuo aamulennoille lähdöt täältä Tampereelta on todellakin täyttä herkkua.. huh huh. Ihan vain välttyäkseni vastaavalta herätykseltä (taas) päätin ottaa tulevalle Lontoon matkalle iltapäivälennon. 😛

  • Reply Lauran tarakalla 20/12/2019 at 18:36

   Moikka ja kiitos kommentistasi!
   En olekaan kuullut että kukaan olisi kritisoinut Wieniä, yllättävää! En mäkään taiteesta mitään ymmärrä, mutta tiedän mikä näyttää mun silmääni kauniilta! 😉 En tiedä miten mulle aina sattuukin ne aikaiset aamulennot!
   -Laura

 • Reply Merja / Merjan matkassa 07/12/2019 at 19:29

  Wien on kaunis kaupunki, mutta jostain syystä se on jättänyt minut hieman kylmäksi. Olen käynyt siellä pari kertaa; ensimmäinen oli työmatka ja toinen kerta vierailu kaupungissa asuvan ystävän luo. Ehkä Wienille pitäisi antaa vielä kolmas mahdollisuus. Kivaa nähtävää siellä riittäisi 🙂

  • Reply Lauran tarakalla 08/12/2019 at 20:47

   Moikka Merja ja kiitos kommentistasi!
   Sinun kannattaa ehdottomasti antaa Wienille uusi mahdollisuus, siellä on huimasti nähtävää ja varmasti jokaiselle jotakin.

   t.Laura

  Leave a Reply