Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden suuri seikkailu Minskiin ja takaisin, 2/11 ajovarusteet

Minskin matka lähestyy!

On jotenkin hirveän vaikea miettiä mitä kaikkea tarvitsee mukaan ja kuinka paljon. Ajovarusteet+ vaatteet ajovarusteiden alle. Joka päivälle puhdas aluspaita vai nyrkkipyykkiä hotellin lavuaarissa? Illallisille kunnon vaatteet, samoiten Minskin vapaapäivälle. Kengiksi ajosaappaat ja uudet mustat kaupunkilenkkarit.

Hiustenhoitotuotteiksi otan mukaan perus shampoot ja hoitsikat. Sillon kun en ole kypärä päässä, olen henkisesti varustautunut kulkemaan nuttura päässä. En aio siis kantaa mitään muotoilutuotteita mukani. Kosmetiikaksi otan mukaan päivittäiset ihonhoitotuotteeni. Kypärän alle ei todellakaan meikata, mutta Minskin vapaapäivänä olisi kiva näyttää ihmiseltä. Teen tarkempaa listausta myöhemmin, akuutit tarvikepuutteet täytyy korjata ensin.

Todellinen motoristi unohti melkein esitellä pyöränsä! 😂 Ajelen ja lähden matkaan siis Honda CBF 600F:llä. Pyörä on vuosimallia 2004, eli ilman mitään nykypäivän haihatuksia, kuten ABS-jarruja ja bensamittaria. Tässä on ajamisen makua. Kyseinen malli on monen naismotoristin suosiossa pyörän satulan (joka toki jonkin verran säädettävissä) korkeuden vuoksi sekä pyörän kohtuullisen painon takia. Painopiste on myöskin melko alhaalla joten vaikka pyörä pääsisi kallistumaan vaikka parkkipaikalla tarkoitettua enemmän, on se vielä nostettavissa pystyyn. Ajoasento on myös melko miellyttävä, käsien päällä eikä varassa ei tarvitse maata, vaan istutaan sopivasti selkä suorana ja hartiat alhaalla. Myöskään jalat eivät ole liian koukussa eikä ensimmäisen puolen tunnin päästä tee mieli alkaa venyttelemään jalkoja.

Pyörän uusi onnellinen omistaja viime talvena.

Ostin Minskin reissua varten myös uuden, tai sanotaanko ensimmäisen kunnollisen ajoasuni. Ostin sen käytettynä eräältä tutulta motoristileidiltä ja kyseessä Hanx-merkkinen ajoasu takin ja housujen kera. Naisten plussakokoisten ajovaatteiden etsiminen on yhtä helppoa kuin yöllä korvan vieressä pörräävän kärpäsen tappaminen, joten mulla kävi mieletön säkä sopivien ajovarusteiden löytyessä käytettynä. Ajovarusteet eivät tunnetusti ole myöskään halpoja, mutta laadukkaat merkit kestävät käyttöä pitkään tai suojaavat ainakin ensimmäiseen äkkipysähdykseen saakka. Coretex-ajoasun lisäksi mukaan lähtee tietysti ajosaappaat, sadetakki ja -housut, nahkarotsi sekä kahdet ajohanskat. Kypärä on tietysti itsestäänselvyys.

Viime postauksessa kaipaamani merinovillainen alusasu löytyi  edullisimmillaan Minimanista, jossa paita ja housut olivat molemmat 35e. Clas Ohlsonin -50% alennusmyynti sattui paremmin kuin sopivasti, sillä sain sieltä sekä tyhjiöpakkauspusseja, uuden laturin (ja kun halvalla sain, myös Applen  kuuloke+ latausjohto adapterin) sekä tukisukat.

Kaikki tarvikkeet on nyt hankittu ja enää puuttuu pakkaus! Kävin vähän läpi mukaan pakattavia vaatteitani ja tälläiseen lopputulemaan tulin:

Matkalle on luvattu lämpöä +20-30c joten varaudun coretex-ajoasun alle 4 kpl teknisiä t-paitoja ja kaksilla jumppatrikoilla. T-paitojen osalta on siis tiedossa nyrkkipyykkiä, mutta ainakin ne kuivuvat nopeasti. Lisäksi kylmemmälle kelille uusi merinovillainen alusasu sekä tekninen alusasu. Mietin, tarvitsisinko väliin vielä lämpösen paidan, mutta en palele kovin helposti, joten mietin sitä vielä. Mukaan lähtee myös 4 buffyä ja 4-5 kypärämyssyä, sillä 8h-10h/päivä kypärässä hikoavaa myssyä ei viisi pitää kovin montaa päivää. Mukana on materiaalit silkistä paksuun puuvillaan. Mukaan lähtee myös 3 kuuluisat puuvillaiset tukisukat.

Vapaa-aikaa meillä on siis illat sekä yksi vapaapäivä Minskissä, jolloin on kiva pukeutua kunnolla. Niitä silmällä pitäen mukaan lähtee 1 siistit shortsit ja 1 farkut, sekä 4 t-paitaa ja 4 toppia. Parempia t-paitoja en ala pesemään lavuaarissa. Myös uikkarit ja pieneen tilaan menevä hamam-pyyhe lähtee mukaan mahdollisia uintireissuja varten. Eipähän sitten jää uikkareiden puuttumisesta kiinni. Lisäksi mukaan lähtee tietysti alusvaatteet ja tavalliset sukat.

Tässä äskeinen tavaramäärä tyhjiöpusseihin pakattuna + pari paitaa, kosmetiikka (sisältäen shampoot yms) , pyyhe ja nahkatakki. Mielestäni melko hyvä suoritus 👍🏻

Muutama päivä lähtöön! Valuutta on tilattu ja haettu. Forexista ei saanut lainkaan Valko-Venäjän ruplia, niitä täytyy sitten vaihtaa paikan päällä. Reseptilääkkeiden reseptit on mukana. Powerbankit on ladattu ja laturit mukana. Mitä oon voinut unohtaa…?

-Laura-

Muut Minskin matkan seikkailupäivät löydät täältä:

Osa 1, Lähtöfiilistelyä.

Osa 3, matkapäivä 1 Hamina-Viipuri.

Osa 4, matkapäivä 2 Viipuri-Pietari-Veliki Novgorod.

Osa 5, matkapäivä 3 Veliki Novgorod-Pihkova-Sebez.

Osa 6, matkapäivä 4 Sebez-Minsk.

Osa 7, matkapäivä 5 vapaapäivä Minskissä.

Osa 8, matkapäivä 6 Minsk-Daugavpils (Väinälinna).

Osa 9, matkapäivä 7 Daugavpils (Väinälinna)-Pärnu.

Osa 10, matkapäivä 8 Pärnu-Tallinna-Helsinki.

Osa 11, fiilistelyä ja jälkimainingit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply