Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulu Gdanskissa 1/2

Viime syksynä halusin kovasti lähteä joulutorimatkalle Eurooppaan, mutta en osannut päättää mihin lähteä ja koska. Jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna totesin, että nyt on jälleen päästävä tuulettamaan päätään kotikulmien ulkopuolelle. 23.12 varasimme matkan ja tapaninpäivänä starttasimme aikasin aamulla ja lensimme Helsinki-Vantaalta kohti Puolan Gdanskia. En ole käynyt aiemmin Puolassa ja useiden ystävien suosituksesta Gdansk kuullosti sopivalta kohteelta muutaman päivän pikalomalle hyvän ruoan ja shoppailun merkeissä. Lennot olivat edulliset ja hotelli Arthus saanut suositukset useammalta ystävältä hinta-laatu-sijainti suhteestaan. Totesimme Gdanskin myös todella edulliseksi ruoan ja juoman osalta.

Gdanskin vanhan kaupunkin kävelykadulta, käytännössä hotellimme takapihalta.

Gdansk ensimmäisenä iltana. Kaupunki oli valaistu kauttaaltaan tosi kauniisti ja vaikka lunta ei ollut yhtään, tunnelma oli tosi jouluinen ja lämmin.

Hemmetin kylmä siellä kyllä oli! Tulin siihen lopputulemaan, että tuuli suoraan Siperiasta, ellei jopa Pohjoisnavalta. Olin tosi iloinen, että otin nahkahanskat mukaan sekä villakangastakin sen suunnittelemani kevyemmän takin sijaan. Paksumman kaulahuivin jouduin ostamaan ja pipoa kuljetin mukana ihan varmuuden vuoksi.

Kauppakeskus Forum ja sen ympäristö oli myöskin valaistu tosi kauniisti.

Vanha kaupunki oli juuri sellainen kuin kuvissa!

Kuten mainitsin, ruoka oli hyvää ja noin puolet Suomen hinnoista.

Ensimmäisenä iltana nälkäkiukku meinasi iskea ja menimme ensimmäiseen avoinna olevaan ravintolaan, Hardrock Cafeeseen. Ei kovin omaperäistä, mutta Hardrock Cafeissa on kaikkialla maailmassa ollut todella hyvä ruoka, eikä Gdansk tehnyt poikkeusta!

Parhaat bruschettat jotka olen ikinä syönyt! Olisin voinut syödä pelkästään näitä.

Löysimme toisena iltana pannukakkukahvilan, josta sai suolaisia ja makeita pannereita. Huomaatteko edessäni neljä päänkokoista ”pientä” pannaria vaniljakastikkeella, hillolla ja kermavaahdolla? Valitettavasti yli puolet annoksesta meni hävikkiin.

Ja Gdanskin joulutori! Se oli kuin Disneyn sadusta!

Joulun jälkeen toreilla oli jo hiljaisempaa ja osa kojuista oli kiinni, mutta toisaalta oli mukava katsella ympärilleen kun ei ollut hirveää härdelliä ympärillä.

Suurin heikkouteni, churrot! Eivät ihan vetäneet vertoja oikeille espanjalaisille churroille, mutta Gdanskin joulutorilta ostettuina varsin kelpoja.

Gdanskin keskusta oli melko estetön, jalkakäytävät oli leveät, tosin osa kaduista oli mukulakiveä. Muuten joka paikkaan oli rampit tai hissit. Täällä pärjäisi hienosti manuaalipyörätuolin kanssa, ehkä jopa ilman avustajaa.

Kävimme ystäväni suosituksesta katsomassa toisen maailmansodan museota, joka veti jopa minut hiljaiseksi. Museota ei hehkuteta missään matkaoppaissa, joka on kyllä suuremman luokan vääryys. Kuvia ja tunnelmia museosta seuraavassa postauksessa.

-Laura-

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply E 04/12/2019 at 20:00

  Moikka! Me mietitään matkaa Gdanskiin tapaninpäivänä, mutta kauppojen ja ravintoloiden aukiolo mietityttää. Osaatko sanoa, onko kaikki kiinni tapaninpäivänä?

  • Reply Lauran tarakalla 08/12/2019 at 20:27

   Moikka ja kiitos kommentistasi! Kysyin matkakaveriltanikin ja tulimme siihen lopputulemaan että kaupat olisivat olleet kiinni Tapaninpäivänä ja joulutori oli silloin viimeistä päivää täydessä loistossaan. Kannattaa siis suunnata suoraan joulutorille Tapaninpäivänä! Ravintolat olivat auki. Mukavaa reissua! 🙂

   t. Laura

  Leave a Reply