Suomen suurin matkablogiyhteisö

Luottokortti ja matkavakuutus – matkailijan parhaat ystävät

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Link Building Oy

Hei kaikki kanssamatkailijat! Tässä postauksessa avaan omia kokemuksiani ja yleistä tietoa siitä, miksi luottokortti ja matkavakuutus ovat tärkeitä matkalle lähtiessä. Voin heti alkuun tunnustaa, että olen matkannut monesti myös ilman näitä kahta kaveria – ja vastoinkäymisiltä ei ole vältytty. Mennään siis asiaan!

Luottokortti auttaa nopeasti matkalla

Mulla on itseasiassa ollut luottokortti vasta ihan viimeisillä reissuilla mukana. Sitä ennen olen käyttänyt Visa Electronia, joka on toiminut lähes kaikkialla moitteettomasti. Suosittelen silti kaikkia käyttämään luottokorttia erityisesti matkoja ja majoituksia varatessa, jos vain mahdollista. Varsinkin nyt pandemian aikaan olen itsekin maksanut kaiken mahdollisen etukäteen maksettavan luotolta – ihan vaan, jos jotain sattuisi käymään ja matka peruuntuisi, niin luottoyhtiö palauttaa rahat kenties nopeammin kuin itse kohde. Ja matkoillahan usein jotain käy, ja pandemian aikana erilaiset peruutukset olivat enemmän sääntö kuin poikkeus. Itse onnekkaana en kuitenkaan ole koskaan joutunut pyytämään rahoja takaisin luottoyhtiöltä, mutta luottokorteilla varailu tuo silti mielenrauhaa.

Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että matkalla ollessa jotkut hotellit hyväksyvät ainoastaan luottokortin. Tästäkin syystä luotto on kultainen maksuväline matkalla.

Itse olen ottanut sen tavan, että maksan reissussa kaiken etukäteen varattavan luotolla. Eli jos olen hotellihuoneesta käsin varannut esimerkiksi seuraavan yön majoitusta tai järjestettyä retkeä, on luottokortti vinkunut. Se on tuonut minulle aina turvaa peruuntumisen varalta.

Käytän itse luottoa silti sillä tavalla harkitusti, että varmistan aina, että mulla on sama summa olemassa käyttötilin puolella minkä luotolta otan. En ole siis tähän päivään mennessä käyttänyt luottoa niin sanotusti yli varojeni. Tätä suosittelen myös muille luottoilijoille – jo koettuja asioita tai vaikka syötyjä ruokia on tylsä maksella pois vielä kuukausien päästä.

Edellä mainitsemaani on kuitenkin olemassa yksi poikkeus. Jos nimittäin matkalla sattuu jotain yllättävää, ja rahaa meneekin tukottain suunniteltua enemmän, on luottokortti kätevä kaveri. Jos kuitenkaan luottokorttia ei satu omistamaan tai ei sitä halua käyttää, voit hakea lainaa netistä turvallisesti ja päästä pois pinteestä.

Matkavakuutus korvaa kuluja matkan jälkeen

Oih, matkavakuutus on mun ikuinen päänvaivani ja joskus myös häpeäpilkkuni. Tunnustan heti alkuun: en todellakaan muista aina ottaa vakuutusta matkalle lähtiessä. Ja tämä on yksi tyhmimmistä asioista, mitä matkailija voi tehdä, sillä AINA PITÄÄ OLLA VAKUUTUS. Olen oppinut tämän kantapään kautta.

Olin reilu parikymppisenä reilaamassa Euroopassa kaksi viikkoa. En ole itseasiassa tainnut kertoa tästä ikinä kunnolla blogissa, joten tästä koko hommasta voisi kirjoittaa omankin postauksensa. Sanotaanko nyt vaikka näin, että tuon ikäisenä ja siinä elämäntilanteessa käytin kaikki säästöön saamani rahat suin päin reililippuun ja matkan päällä tuleviin kustannuksiin. En ajatellut mitään vakuutuksia – en vain tajunnut. Matkan päällähän kävi sitten niin, että Budapestissä upouudet kenkäni lähtivät hostellihuonekavereideni matkaan. Jatkoin matkaa varakengillä ja ostin Prahasta vähän paremmat tossut loppureissua varten.

Eräänä surullisenkuuluisana iltana Berliinissä lähdin reilikaverini kanssa paikalliseen yöelämään. Mulla ei ollut laukkua mukana, vaan kannoin puhelinta kädessä ja pistin lompakkoni sekä passini kaverin käsilaukkuun. Ilta venähti aamuyöhön asti, ja hostellille päästyämme pyysin tavaroitani takaisin. Kaikki muu löytyi, paitsi passi. Paniikki oli tietenkin kova, ja tästä alkoi aivan mieletön soittelurumba, että miten pääsisin muutaman päivän päästä lähtevälle paluulennolleni ja mitä mun ylipäätään tulee kyseisessä tilanteessa tehdä. Kuten sanoin, tämä koko tarina ansaitsisi täysin oman postauksensa, joten sisällytetään se siihen. Tiivistetysti ylitin yhden maan rajan kovissa kuumotuksissa ilman passia, hain pikapassin toisesta maasta ja maksoin itseni kipeäksi vuoden voimassa olevasta, vaaleanpunaisesta pikapassista. Kotiin päästyäni kaverit lohduttivat, että matkavakuutus hoitaa ne kengät ja passin. Nii-in. Varmasti olisikin hoitanut, jos olisin vakuutuksen ottanut.

Tuon kokemuksen jälkeen olen ollut paljon tarkempi vakuutuksien kanssa. Tällä hetkellä käytän kotivakuutukseni yhteydessä olevaa matkavakuutusta, mutta jos lähtisin johonkin pidemmälle matkalle, katsoisin vakuutusasiat vähän tarkemmin kuntoon. Tai jos asuisin Suomessa, ottaisin todennäköisesti jatkuvan matkavakuutuksen. Olen edelleen vähän kömpelö näissä asioissa, joten voitte vinkata kommenttikentän puolelle, millainen matkavakuutus teillä on käytössä. Matkavakuutuksen ehdot kannattaa myös tarkistaa huolella ennen matkalle lähtöä ja kommellusten sattuessa, jotta tietää, mitä on oikeus saada korvatuksi ja mitkä jää omasta pussista maksettavaksi.

Mitä mieltä te olette – ovatko luottokortti ja matkavakuutus matkailijan parhaat ystävät? Jakakaa omia tarinoitanne kommenttien puolelle, jatketaan keskustelua siellä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 7.7.2022 at 22:18

  Kyllä ne ovat. Se, että olen maksanut kaikki luottokortilla on säästänyt minulle lähes 10 000 euroa ja vakuutuksen voimassa pitämiselläkin olen säästänyt useamman satasen. Suosittelen lämpimästi.

  • Reply Laura Linnea 7.7.2022 at 22:26

   Oho, no siinä on tehty isoja säästöjä! Onko kyse ollut peruuntuneista matkoista vai joitain muita juttuja, jos saan kysyä? Siinä kyllä elävä todiste siitä, että vakuutus ja luottokortti ihan oikeasti voivat pelastaa isostikin.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 10.7.2022 at 19:38

  Suurimmat erät liittyy tosiaan matkajuttuihin, mutta luottokortti auttaa myös muissa tapauksissa, jos esim. tilattuja tavaroita ei koskaan tule.

  • Reply Laura Linnea 10.7.2022 at 21:21

   Joo, toi on kyllä myös hyvä pointti! Ja varsinkin kameratarvikkeilla, joita itse tulee tilattua ja varmaan teillä myös, tulee äkkiä hintaa niin paljon että se luottokortti on ongelmatilanteissa aivan kultaa.

 • Reply Sandra / The Present is Perfect 11.7.2022 at 10:51

  Mun vinkki on myös, että kannattaa olla varuilta kaksi luottokorttia, vaikka Visa ja Mastercard, jos vaikka omalla pankilla on jokin häiriö korttimaksuissa. Mun luottokorttiin kuuluu myös ihan kivoja etuja, kuten pari lounge-vierailua vuodessa. Matkavakuutuksen puolesta liputan myös. Vaikka ei tulisikaan mitään vakavaa, niin pelkkä tieto siitä, että pääsee nopeasti yksityiseen lääkäriin hoitoon, tuo mielenrauhaa reissuun. EU:ssa voisi tietenkin käyttää eurooppalaisen sairaanhoitokortin ansiosta julkista terveydenhoitoa samalla hinnalla kuin paikalliset, mutta lyhyellä matkalla on kiva saada mahdollista apua nopeasti.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 13.7.2022 at 08:10

  Tuota luottokortin tarjoamaa mahdollisuutta pyytää rahat takaisin on tullut käytettyä, niin koronan takia peruuntuneista lennoista kuin tilanteissa, joissa verkkokauppa ei palauta rahoja kohtuullisessa ajassa. Matkavakuutuksen merkitys sairastumis/tapaturmatilanteissa vaikka Yhdysvalloissa on järkyttävän tärkeä tilanteissa, joissa jo pelkkä ensiavussa käyminen voi tuottaa tonnin laskun.

 • Reply Katja / Pinkkis 13.7.2022 at 10:41

  Nuorempana tuli itselläkin reissattua ilman kumpaakaan, luottoa tai vakuutusta. Onneksi mitään ei sattunut, ja reissasinkin kyllä aika vähän. Ainakin nykyiseen verrattuna.
  Nykyään pidän matkavakuutuksen aina voimassa, en luota että muistaisin aina ennen joka reissua sitä ottaa erikseen. Luottokorttejakin on nykyään kaksi, siltä varalta että toinen ei syystä tai toisesta toimikaan tai jos toinen varastetaan (toista säilytän kännykän kuoressa, toista lompakossa, joka harvoin on edes mukana missään)
  Kyllä on tullut monesti huomattua ttä ilman luottokorttia matkustaminen ois nykyään haastavaa.

 • Leave a Reply