Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tukholma ja yhden päivän kesä

Tänään linnouttauduin parvekkeelle.

Pidennetty pääsiäisviikonloppu on ollut mahtava, mutta maanantaina kaipaan jo lepoa. Kolme päivää olen vaeltanut pitkin Tukholman katuja ja nähtävyyksiä Suomesta tulleiden vieraiden kanssa, mutta neljäntenä päivänä vieraiden lähdettyä kaipaan lepoa.

Asetuin siis pienen ulkokävelyn jälkeen parvekkeelle nauttimaan auringosta. Aurinko paahtoi tuulettomalle parvekkeelle yhä kovempaa, joten kollariasu vaihtui pian toppiin ja shortseihin. Makaan parvekkeen sohvalla ja pian olen hiestä märkä.

Loistava hetki mielikuvamatkailuun.

Suljen silmät ja kuuntelen.

Korviini kantautuu rytmikästä laulua. Ehkä se tulee viereisestä kirkosta. Laulu kuulostaa uskonnolliselta, mutta ei läheskään samalta kuin luterilaisten harras hyminä. Viisu jää pian toisen musiikin alle, sillä joku käynnistää kajarit ja soittaa reteää rantamusiikkia.

Linnut laulavat kilpaa, ja erotan ainakin kolmen eri lintulajin laulun. Lentokone jylisee matalalla lentäessään. Se kuljettaa varmaan lomalaisia takaisin kohti Arlandaa.

Kuvittelen itseni rannalle. Mielikuvissani on jossain tuhansia kilometrejä etelään päin, makaan rannalla ja nautin loppumattoman paahtavasta auringosta. Annan itseni rentoutua. Vaivun uneen.

Herään noin tunnin kuluttua, kun aurinko on siirtynyt parvekkeen reunaan. Hikisenä siirryn sisälle ja peilistä katsoessani huomaan kasvoihini ja rintakehääni ilmestyneen pisamia. Lämpötilan mittari näyttää 17 astetta. Tukholmassa on kesäpäivä keskellä huhtikuuta.

Nautin. Ja myönnän itselleni mielikuvamatkailun lisäävän oikeaa matkakuumetta. Afrikka, voinko tulla kylään?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 20.4.2022 at 18:41

  Minulla matkakuumetta ja – inspiraatiota antavat eniten dokumentit, etenkin Avara luonto ja muut luonto-ohjelmat. Puhuimme juuri toissapäivänä Mikon kanssa Afrikkaan matkustamisesta, etenkin Sambia kiinnostaa.

  • Reply Laura Linnea 21.4.2022 at 19:55

   Avaraa luontoa ei olekaan tullut pitkään aikaan katsottua, varsinkaan kun meillä ei ole telkkaria. Silloin tällöin katson youtubesta liveä eläinten luonnonmukaisilta juomapaikoilta ympäri maailmaa – niistä tulee aina matkakuumetta.

   Afrikkaan olisi ihana palata pitkästä aikaa. Kaikki siellä kiinnostaa, mutta luulen, että itse suuntaan seuraavaksi pohjois-Afrikkaan. Sambia olisi varmasti myös mielenkiintoinen!

  Leave a Reply