Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuukauden ekovinkki: Kestohedelmäpussit

Kuukauden ekovinkki -postaussarjassa esitellään joka kuukausi yksi iso tai pieni ekovinkki. Postaussarjan tarkoitus on kannustaa ekologisiin ratkaisuihin kotona ja arjessa.

Kestohedelmäpussit

Kuinka moni ottaa kertakäyttöpusseja hedelmille kaupassa? Myönnän, että minä. Otan aina paperipussin muovisen sijaan, sillä lähikaupassani paperipussit ovat helposti saatavilla. Käytän pussia silloin, kun otan useamman hedelmän, mitä on vaikea punnita ja kuljettaa erillään. Esimerkiksi banaanit eivät tarvitse pussia, mutta kasa satsumia saattaa tarvita.

Joulukuun ekovinkki onkin hankkia kestohedelmäpussi. Sellaisen nappaa helposti mukaan kotoa lähtiessä, kun säilyttää sitä kestokassissa tai repussa, jota käyttää kauppareissulla. Helppoa ja kätevää. En tosiaan ole itse vielä hankkinut kyseisiä pusseja, ja syy siihen on erittäin typerä. En ole osannut valita millaisen haluan, ja olen vaan jättänyt hankkimisen sikseen. Tähän kyllä tulee vielä muutos, sillä kestohedelmäpussit ovat loistava keksintö vähentää arkista roskaamista.

Toki ne kertakäyttöiset hedelmäpussit kannattaa käyttää uudelleen vaikkapa roskapusseina, jos vain mahdollista. Käsistään kätevähän myös ompelee itselleen kestohedelmäpussin mistä tahansa ylimääräisestä tilkusta, eli jos ekokauppojen valikoimista ei löydy sopivaa pussia, niin ompelukone hurisemaan ja tilkut esiin!

Tämä oli vuoden viimeinen ekovinkkipostaus. Kiitos kaikille sarjaa seuranneille! Palaan ensi vuonna muilla ekoaiheilla blogiin, ja toiveita ja ideoita aiheisiin saa heittää kommenttikentän puolelle.

Kuva: Towfiqu barbhuiya/Unsplash
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply