Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuukauden ekovinkki: Laske asuntosi lämpötilaa

Kuukauden ekovinkki -postaussarjassa esitellään joka kuukausi yksi iso tai pieni ekovinkki. Postaussarjan tarkoitus on kannustaa ekologisiin ratkaisuihin kotona ja arjessa.

Laske asuntosi lämpötilaa

Tämän kuun ekovinkki on varmasti jo suurelle osalle tuttu, mutta kertaus on opintojen äiti ja niin edelleen. Eli helpon ekoteon voit tehdä laskemalla asuntosi lämpötilaa parilla asteella.

Suomalaiset ovat tottuneet superlämpimiin koteihin, mikä on oikeastaan aika hassua. Miksi talvella pitäisi pystyä kulkemaan kotona paljain jaloin ja t-paidassa? Talvi on kylmä, ja hyvä, ettei sisällä tarvita ulkovaatteita. Talveen ja pakkaseen kuitenkin kuuluvat olennaisesti lämpimät sisävaatteet, joten miksi niitä ei käyttäisi kotonakin.

Palella ei silti tarvitse – sopiva lämpötila kodille on nimittäin noin 21 astetta. Makuuhuoneessa asteita voi olla vielä pari vähemmän.

Laskemalla siis lämpöä parin pykälän verran teet ekologisen valinnan, ja rehellisesti et edes menetä mitään. Itse olen aina tykännyt vähän viileämmistä asunnoista, vaikka vilukissa olenkin. Viltteihin kääriytyminen on ihanaa, ja uni tulee parhaiten viileässä makuuhuoneessa lämpimän peiton alla. Suomalaiset ovat myös ahkeria villasukkien käyttäjiä, joka sopiikin hyvin yhteen alhaisemman sisälämpötilan kanssa.

Laskethan sinäkin jo tänään kotisi sisälämpötilan 21 asteeseen?

Kuva: Dan LeFebvre/Unsplash
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 12.11.2021 at 21:54

    Täällä on jo tuo 21 astetta! 🙂 Itse asiassa jopa joitain kymmenyksiä vähän alle juuri nyt, mutta tuo 21 astetta on aika optimi. Yllättävän lämpiminä ihmiset asuntonsa tuntuvat pitää myös talvisin, jopa reilusti päälle 25 asteessa, jota en varsinkaan ymmärrä jo senkään takia, että omasta mielestäni se ei ole kovin miellyttää, vaan liian lämmintä.

  • Leave a Reply