Kuukauden ekovinkki: Pelasta hävikkiruoka

Kuukauden ekovinkki -postaussarjassa esitellään joka kuukausi yksi iso tai pieni ekovinkki. Postaussarjan tarkoitus on kannustaa ekologisiin ratkaisuihin kotona ja arjessa.

Pelasta hävikkiruoka

Tämä on yksi kivoimmista ekovinkeistäni, sillä se hemmottelee maapallon lisäksi myös omia makunystyröitä. Nimittäin ekovinkkinä on käyttää ravintoloiden hävikkiruoan pelastamiseen tarkoitettuja sovelluksia. Näitä ovat ainakin ResQ Club ja Lunchie. Jälkimmäinen näyttää olevan tällä hetkellä tauolla, toivottavasti avaa sivustonsa uudelleen. ResQ Club sen sijaan toimii kuin rasvattu. Olen sitä itsekin käyttänyt ja pelastanut ruokaa eri rafloista. Päällimmäisenä ovat mielessä eräät erityisen herkulliset muffinssit, jotka samarialaisina laupiana pistettiin parempiin suihin… Eivät päätyneet roskiin. Harmi, ettei ResQ tai muu vastaava toimi vielä Tukholmassa – jos tiedätte jonkun toimivan, niin vinkatakaa ihmeessä!

Tiesitkö, että koko Suomen ravintola-alan hävikki on 75-85 miljoonaa kiloa vuodessa? Aikamoinen määrä. Kannathan siis kortesi kekoon ja selaat ensimmäisenä ruokahävikkiapin, kun tekee mieli nopeaa noutoruokaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ecompi 7.3.2021 at 10:15

    En tiennyt että hävikkiä noin huikeat määrät! 😬 Tämä ResQ lähtee nyt kokeiluun kohdallani, kiitos vinkistä!

    • Reply lauralinnea 7.3.2021 at 10:42

      Tuo määrä on kyllä aivan järkyttävä, varsinkin kun ottaa huomioon tuon olevan vain ravintola-alan hävikki, ja kotitaloudet ovat vielä suurempi hävikin aiheuttaja… 😬 Loistavaa, hyviä herkkulöytöjä ResQ:n parissa! 😍

    Leave a Reply