Kuukauden ekovinkki: Uudelleenkäytettävät leivinpaperit

Kuukauden ekovinkki -postaussarjassa esitellään joka kuukausi yksi iso tai pieni ekovinkki. Postaussarjan tarkoitus on kannustaa ekologisiin ratkaisuihin kotona ja arjessa.

Uudelleenkäytettävät leivinpaperit

Helmikuun ekovinkki saattaa kuulostaa siltä, että nyt tarvitsee ostaa jotain erikoisleivinpaperia erikoiskaupasta. Mutta ei, tämä vinkki on paljon simppelimpi kuin mitä antaa ymmärtää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuinka moni teistä käyttää leivinpaperia vain yhden kerran ja heittää sitten menemään? Vinkki piilee tässä: käytettyä leivinpaperia voi käyttää uudestaan. Totta kai riippuu paljon siitä, mitä leivinpaperin päällä on ollut. Jos on esimerkiksi lämppäreiden ystävä, kuten minä olen, voi lämpimien voileipien alla olevaa paperia käyttää uudestaan seuraaviin lämppäreihin, tai vaikka kotitekoiseen pitsaan. Jos tekee jotain tahraavaa, voi kenties paistaa saman leivinpaperin päällä uudestaan sitä samaa tahraavaa ainetta myöhemmin.

Meillä on usein 2-4 eri käytössä olevaa leivinpaperia valmiina peltien kanssa samassa säilytyspaikassa. Niistä on helppo ottaa se paperi, jota on käytetty samaan tarpeeseen mihin sitä nyt tarvitsee. Tietenkin ne oikeasti ihan käyttökelvottomaksi likaantuneet leivinpaperit heitetään pois jo ihan hygieniasyistä. Mutta yksi leivinpaperirulla kestää yllättävän kauan, kun käyttää reippaasti samaa paperia uudelleen ja pyyhkäisee välissä mahdolliset muruset viemäriin. Harvoin myöskään yksittäinen pieni repeämä tai viilto paperissa haittaa sen käyttöä.

Tänään saatte ekovinkkipostauksen kylkeen myös yllätyksen: mun ensimmäinen Youtube-video! Ajattelin alkaa tehdä satunnaisesti vlogeja liittyen Tukholmassa elämiseen. Toivottavasti tykkäätte videosta (ja käykää tilaamassa mun kanava)!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Helmi 15.2.2021 at 19:00

  Hei ihanaa, Tukholma-vlogit todellakin kiinnostaa! Ja todella toivon, että siun video tavoittaa täällä niitä suomalaisia, jotka valittavat Suomen rajoituksien ”tiukkuudesta”.

  • Reply lauralinnea 16.2.2021 at 10:41

   Huippua kuulla! Musta oli tosi kiva tehdä tota vlogia ja oon kovasti suunnitellut jo seuraavia, niin kiva tietää että niille on kysyntää. 😊

   Mä toivon myös ja etenkin niitä, jotka jaksaa hokea, että Ruotsissa on liian vapaa meininki. Tervetuloa kokeilemaan. 😀 Tiedän, että monessa Euroopan maissa ollaan vielä paljon tiukempia ja pidetään lock downeja ja muuta, mutta enemmän vertaan Suomeen kuin muualle. Korona levisi täällä keväällä ja kesällä paljon, mutta syksyllä pistettiin rajoitukset jotka on tiukentunut koko ajan. Suomessa paljon puhutaan siitä, ettei lapset saa harrastaa – täällä ei saa aikuiset(kaan). 😅 sen unohdin videolla sanoa, että alkoholin myynti ravintoloissa loppuu kymmeneltä, eli mitään yökerhomeininkiä ei myöskään ole.

   Huh, tulipa pitkä koronakommentti! Mut vielä kiitän palautteesta ja ihanaa että oot seurannut tänne Rantapallon puolelle muuten kommentoimaan, piristät päiviä. ❤

  Leave a Reply