Helppoja tapoja hyväntekeväisyyteen jouluna

Hyväntekeväisyys on itselleni todella tärkeää, ja sen tekemiselle tulisi aina olla aikaa. Suomeen syntyneenä, keskiluokan kansalaisena koen olevani sellaisessa asemassa, jossa on aina varaa auttaa muita – jopa velvollisuus. Varsinkin näin joulun alla auttamisen halu kasvuu sfääreihin. Onneksi auttamistapoja on myös monia, jotta jokainen voi valita itselleen sopivan kanavan tehdä hyvää. Keräsin tähän postaukseen joulun ajan hyväntekeväisyystempauksia.

Valitse näistä mieleisesi ja pane hyvä kiertämään!

hyväntekeväisyys jouluna 1

Joulupuu-keräys
Joulupuu on perinteinen, Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämä keräys, jossa kerätään joululahjoja vähävaraisille lapsille ja nuorille. Joulupuu järjestetään ympäri Suomea eri tavoin. Vaasan keräyksessä lahjat vietiin paketoimattomana, jolloin keräyspisteen vapaaehtoiset yhdistelivät lahjat parhaaksi katsomansa mukaan. Joissain kaupungeissa lahjat paketoidaan itse ja päälle laitetaan kortti, jossa lukee lahjan saajan sukupuoli ja ikä. Tarkemmat tiedot voit katsoa täältä.

Hyvä Joulumieli -keräys
Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Suomen Punaisen Ristin ja Ylen järjestämä keräys kohdistaa saadut rahat vähävaraisille lapsiperheille, joille lahjoitetaan ruokalahjakortteja jouluruokien ostamiseen. Lahjoituksen voit tehdä soittamalla, verkkopankissa tilisiirtona, Pivolla, MobilePaylle tai tekstiviestinä. Minimisumma lahjoitukseen verkkopankissa on yksi euro, soittamalla taas minimilahjoitus on 10 euroa. Lisää voit lukea täältä.

Jouluapua
Jos järjestöjen kautta lahjoittaminen hirvittää, Jouluapua on sinun kanavasi. Jouluapua on sivusto, jossa lahjoittaja toimittaa avun suoraan apua tarvitsevalle perheelle. Lahjoitettava tavara voi olla uutta tai käytettyä. Jouluapua-sivuilla on nähtävissä kartta, josta voit katsoa lähelläsi apua pyytäneet perheet. Sivusto ja avuntarvitsijoiden kartta löytyy täältä.

hyväntekeväisyys jouluna 3

Pelastakaa Lapset ry:n Joulukeräys
Nimensä mukaan Pelastakaa Lapset keskittyy lasten auttamiseen. Näin joulun alla he järjestävät erityisen joulukeräyksen, jonka tuotot lahjoitetaan kotimaan köyhille lapsille harrastusmaksuihin ja toisen asteen oppimateriaalikuluihin. Voit tehdä kerta- tai kuukausilahjoituksen, ja nettisivuilta näet, mitä milläkin summalla on mahdollista hankkia. Esimekiksi 10 eurolla lapsi voi käydä kerran harrastamassa, ja 30 euron lahjoitus mahdollistaa nuorelle oppikirjan. Lisätietoa löydät täältä.

Pelastusarmeijan Joulupata
Joulupata on perinteinen keräys, johon voi osallistua joko raha- tai tavaralahjoituksella. Joulupatoja näkyy pitkin katuja ympäri Suomea, ja niitä vartioivat vapaaehtoiset joulupatavahdit. Patoihin voi lahjoittaa käteistä rahaa, lahjakortteja esimerkiksi ruokakauppaan, puhtaita ja ehjiä tavaroita ja vaatteita sekä leluja. Varat jaetaan kotimaan vähävaraisille lapsiperheille ja muille syrjäytymisvaarassa oleville. Erityisen toivottuja lahjoituksia ovat suklaarasiat, villasukat, kahvipaketit sekä lasten lelut. Rahalahjoituksia voi tehdä myös verkossa, jos et pääse paikan päälle. Enemmän Joulupadasta voit lukea täältä.

Operaatio Joulun Lapsi
Patmos Lähetyssäätiön koordinoima projekti on kansainvälinen operaatio, jossa lähetetään kenkälaatikkolahjoja köyhille Eurooppaan. Suomesta lähetetyt lahjat päätyvät Romaniaan ja Moldovaan seurakuntiin, jossa lahjat annetaan vähävaraisille lapsille. Lapsille jaetaan lisäksi evankeliumia ja kutsutaan seuraamaan Jeesus Kristusta ilolla ja turvallisella ilmapiirillä. Kenkälaatikkoon voit laittaa kaikkea tavaraa, josta uskot lapsen ilahtuvan – pieniä leluja, kyniä ja kumeja, tarroja, avaimenperiä – mitä vain. Hankkeen suomenkieliset nettisivut löydät täältä.

Vva ry:n Joulukeräys
Vva eli Vailla vakinaista asuntoa ry järjestää Joulukeräyksen asunnottomien auttamiseen joulun alla. Saadut varat käytetään vertais- ja vapaaehtoistoiminnan keskus Vepaan ja yökeskus Kalkkersiin. Vepa ja Kalkkers tarjoavat asunnottomille lämpimän ja turvallisen levähtämispaikan, ilmaista ruokaa ja kahvia sekä vaatteita. Auttamistyö on matalan kynnyksen toimintaa apua tarvitseville. Lahjoitus onnistuu tekstiviestillä, minisumma on yksi euro. Lisää voit lukea täältä.

hyväntekeväisyys jouluna 2

Näiden yllämainittujen lisäksi monet ympäri vuoden toimivat järjestöt ovat loistavia kohteita auttaa apua tarvitsevia. Muun muassa Plan, Unicef, WWF ja SPR ovat tällaisia järjestöjä. Auttaa voit myös antamalla aikaasi yksinäisille, tai esimerkiksi kutsumalla yksinäisen mukaan joulun viettoon. Naapurille voi tarjota lastenvahtiapua, käydä ilmaiseksi joulupukkikeikalla tai viedä pellillinen joulutorttuja yhteiseksi syötäväksi. Keinoja löytyy vaikka kuinka, joten jokainen pystyy osallistumaan omalla tavallaan. 

Kiitos, että autat! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nimetön 6.1.2020 at 11:02

  Itse osallistuin viime jouluna ensimmäistä kertaa tähän joulupuu-keräykseen. Toivon, että ostamani lahja perheelle oli mieleinen. Olen vain muutamilta kuullut, että lahjaa joissakin perheissä ei ole tarpeeksi arvostettu. https://www.pelastusarmeija.fi/yrityksille

 • Reply Laura 6.1.2020 at 12:28

  Oho, onpa ikävää ettei olla arvostettu! Tietenkään mitään roskaa ei tarvitse kenenkään ottaa vastaan, mutta sitähän ei Joulupuuhun lahjoitetut tavarat ole… Toivotaan, että kaikkien, myös sun ja mun lahjoitukset sai aikaan aitoa iloa perheissä. 🙂 Kiitos kun lahjoitit. <3

 • Reply Unknown 12.12.2020 at 02:25

  painu vittuun. Haluun vaan auttaa lapsia, ei siit tarvii tehä mitään saatanan saarnaa.
  Etin jonkun muun keräyksen, olet liian epäilyttävä.

 • Reply Laura 13.12.2020 at 16:38

  Ok. 😀 No mut hienoa että haluat auttaa lapsia!

 • Leave a Reply