Kulttuurihämmenystä Tansaniassa

IMG_0874
IMG_0888-horz

Sansibarilla valtaosa väestöstä on muslimeita, ja se näky meidän kolmen päivän visiitilläkin hyvin vahvasti. Ranta-alueen ulkopuolella ei oo naisilla hyväksyttävää kulkea shortseissa tai mekossa, joka jättää polvet paljaaksi. Muutenkaan naisten ei ilmeisesti oo kovin hyväksyttävää käyttää edes housuja, vaan lähes kaikki naiset oli pukeutunu pitkiin hameisiin ja mekkoihin. Tää meinas tuottaa mulle todellisen ongelman, sillä mulla ei ollut mukana mitään hametta – enhän mä sellasia koskaan käytä. Korkeintaan jonkun bilemekon saatan laittaa baariin, mut muuten olen vaan niin farkkutyttö henkeen ja vereen, että tunnen oloni vaan oudoksi ja epämukavaksi pitkissä hameissa. Nyt oli kuitenkin pakko käydä Annikan matkalaukulla ja lainata tollasta nilkkapitusta, mustaa hametta. Nätti vaate, mut mä tunnen oloni vaan niin tyhmäksi tollanen päällä. 😀 Heijastuu hyvin kuviinkin se mun epämukava olo, tosin nää kuvat on räpsäisty just rannalla olemisen jälkeen, eli fiilis oli kuitenkin väsyneen hyvä. Lutrasin muuten sen verran baby oililla biitsillä makoillessa, että oon vihdoin saanu jotain väriäkin tarttumaan. Jee!

IMG_0883
IMG_0892
IMG_0894

Toinen asia, mikä Sansibarin muslimikulttuurissa näky hyvin vahvasti, oli nyt käynnissä oleva ramadan eli paasto. Ramadanin takia päiväsaikaan eli auringon ollessa ylhäällä ei mitkään muut kuin hotellien yhteydessä olevat ravintolat saaneet olla auki. Tää vaikeutti jonkun verran ruokapaikkojen löytämistä, mut onneksi onnistuttiin löytämään aina ihan mukiinmeneviä safkaamispaikkoja. Lisäksi moskeijoista kaikuva rukouskutsu soi useaan otteeseen päivässä ympäri saarta, mutta siihen on jo tottunut Keniassa. Ramadanin vuoksi myöskin julkisilla paikoilla alkoholin käyttö, tupakointi ja pussailu oli kiellettyä päiväsaikaan. Näistä säännöistä oli muistutuksena monia lappuja ympäri hostellin seiniä. Täytyy myöntää, että ensin tuntu hieman oudolta, miten yhden uskonnon säännöt voi rajottaa noin paljon kaikkia saarella olijoita. Mutta maassa maan tavalla, ja samalla kummasti oppii arvostamaan taas kotimaassa olevaa vapautta syödä ja pussailla koska haluaa. 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply