Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuulumisia

Nyt on meidän Espanjan reissusta yli puolet kulunu ja on alkanut rutinoitumaan tämä elämä täällä! Alussa Jupella oli univaikeuksia varmaankin johtuen siitä, että oppi nousemaan konttausasentoon. Sen lisäksi Jupella on tuntunut koko ajan olevan mahakipua aamuöisin. Sellaista hänellä tosin on ollut oikeastaan koko pienen elämänsä! Pierujumppailua on siis tehty ahkerasti välillä yölläkin ja tämä äiti on muutamat päivät viettänyt silmät ristissä. Paljon siis unien ehdoilla on mennyt koko reissu, mutta silti täällä on nyt päässyt erilailla nauttimaan elämästä, kuin sateisessa Suomessa.

 

 

Kun vertaa elämää täällä ja Suomessa on arjessa ihan erilaisia haasteita. Suomessa ei tule oltua ulkona niin paljon kuin täällä tulee lähdettyä helpostikkin pienelle kävelylle. Meillä on Suomessa kotona aikalailla aina melkein yhtä lämmin ja täällä sisätilojen lämpötilat heittelevät melkein yhtä helposti kun lämpö ulkonakin. Meidän AirBnB kämpässä on kyllä ilmalämpöpumppu, joka helpottaa! Lisäksi olen hyvin yllättynyt ja onnellinen siitä, että täällä on oma lämminvesivaraaja, joten suihkusta tulee aina lämmintä vettä! Suihku on muutenkin ihana sadesuihku, niinkuin kotonakin. Oletteo huomanneet, että ulkomailla on usein huonoja suihkuja?

 

 

Kosteus on yksi asia, joka täällä eroaa huomattavasti kotioloista. Vaatteet eivät pesemisen jälkeen kuivu samalla lailla vaikka ne laittaisi ulos. Riippuu täysin päivästä milloin on tarpeeksi kuiva ilma ja ne täytyy muistaa ottaa hyvissä ajoin ennen auringonlaskua takaisin sisään tai ne ovat ehtineet kostumaan uudelleen. Ihan vain kaapista otettaessa vaatteet ovat erilailla kosteita kuin Suomessa, mikä tuntuu iholla aluksi viileältä. Koska meillä on täällä käytössä pyykkikone olisi tosi kiva kotiin lähtiessä pakata laukkuun vain puhtaita vaatteita ja kotona nostaa ne suoraan kaappiin! Tän koskeusmäärän vuoksi uskon, että ne ei kuitenkaan haisisi kotona enää niin puhtaille ja laittaisin ne joka tapauksessa uudestaan pesuun.

 

 

Ainut asia, jonka olen huomannut unohtaneeni pakkauslistaltani on kuumemittari (lisään sen pakkauspostaukseen!).  Espanjan aurinko on ollut meille petollinen, niin kuin kevätaurinko yleensäkkin! Ollaan lähes kaikki tultu nyt pieneen flunssaan ja Jupekin vähän yskii, niin olisi rauhoittavaa koittaa ettei pienellä ole kuumetta. Joskus, kun tuo meidän pieni hikipussi tuntuu todella kuumalta noin muutenkin! Toinen asia, jota kaipaan olisi vielä lisää tutteja, vaikka otin mukaan kolme hyvää ja kaksi hätävaraa. Täällä ei tunnu olevan myynnissä juuri muita kuin luonnonkumisia ja sellaisia joissa on se heiluva rinkula. Jupen suussa täältä ostettu tutti ei pysy kahta sekuntia ja kaipaisin ilman sitä rinkulaa olevia tutteja.

 

Kuvituksena oli nyt random räpsyjä reissun varrelta, joita kännykästä löytyi. Olin pakannut tänne väärän laturin kameraan. Just mun tapaista! Ja kehitin sitten siitä, että kamerasta loppui akku jonku vuosisadan ongelman. Se vaikeutti pikkasen mun koulujuttujen tekoa ja sitä, että olin edellisen postauksen sormi kuvassa räpsyn jälkeen päättänyt tuottaa tänne parempaa kuvasisältöä, mutta eiköhän tämä nyt riitä. Miksi ottaa stressiä turhasta?

 

Mitä extraa pakata reppuun, kun on lähdössä pitkäksi ajaksi ulkomaille?

  1. Kuumemittari
  2. Vielä lisää tutteja
  3. Kirja (Miten saatoin unohtaa tän?)
  4. Paljon nettiä kännykkään (10Gt ei riittänyt mihinkään)
  5. Oikeat laturit laitteisiin
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply