Vauvan suojaaminen auringolta

Myönnän, että olen yksi niistä ihmisistä, jotka sanoo tämän päivän punan olevan huomisen bruna. Jossain määrin se toimiikin, mutta kyllähän se iho silti siitä kärsii. Lapsen kanssa olen kuitenkin aika paljon tarkempi aurinkosuojan kanssa. Nämä on näitä tee niinkuin sanon äläkä niin kuin teen -juttuja!

 

 

Alle 6kk ikäisille vauvoille ei suositella aurinkorasvoja ollenkaan. Lapsi tulisi siis vain pitää poissa auringosta ja suojata asianmukaisilla vaatteilla. Jupe ei ole vielä 6kk, mutta en uskaltanut olla käyttämättä aurinkorasvaa. Eihän koko kasvoja esimerkiksi pysty peittämään auringolta ja mieluummin otan vauvani iholle kemikaalien kuormitusta kuin suoraa aurinkoa. Alkuun laitoin Jupen kasvoille mun omille kasvoilleni ostamaani aurinkovoidetta ja kun päästiin kauppaan ostin ihan perus marketista herkkäihoisille lapsille tarkoitettua aurinkorasvaa. Sitä olen sitten huoletta laittanut Jupelle joka aamu vaatetuksesta riippuen niihin kohtiin joita vaatteet eivät peitä tai jotka saattavat vaatteen liikkuessa saada aurinkoa. Mitään oireita ei onneksi Jupen iholle ole nyt kahdessa viikossa tullut.

 

Haha, mikäs tuo sormi on tuola kuvan yläreunassa! Klassista, niin söpö kuva kuitenkin Jupen ja mummon leikeistä, että olkoon muokkaamatta!

 

Toinen tärkeä asia mielestäni on vauvojen silmien suojaaminen. Meillä Jupella on ulkona aina auringon paistaessa KiETLAn aurinkolasit tai jos on vähäkin kirkkaampi sää. Saimme nuo aurinkolasit baby shower lahjana! Täällä Fuengirolassa olen nyt katsellut paikallisia vauvoja, jotka poikkeuksetta ovat rattaissa ilman aurinkolaseja pää paljaana ilman kuomua. Onneksi joissain rattaissa sentään on ylimääräinen aurinkovarjo vauvaa suojaamassa. Toki meidän suomalaisten ihokin on erilainen kuin espanjalaisten, mutta välillä tuntuu, että mä ylireagoin aurinkosuojien kanssa. Toki mieluummin otan sen kun vahingoitan lastani auringon haitoilla. Hän saa sitten itse päättää haluaako rusketusta ollenkaan, sitä purkista vai solariumista tai auringosta. Onneksi ainakin vielä Jupe on ollut hyvin sopeutuvainen aurinkolasien kanssa eikä ne ole lentäneet kuin pari kertaa. Luulen silloinkin, että tarkoitus on ollut ottaa tutti pois suusta, koska Jupe laittaa aina suoraan silmät kiinni jos aurinkolasit lähtee päästä.

 

Tänään olimme ensimmäistä kertaa rannalla! Meillä on mukana Jupen sänkynä Deryanin pop-up teltta, joka otettiin mukaan rannalle. Siinä on erikseen ilmapatja ja sisään pehmuste. Patjaa en viitsinyt pehmeälle hiekalle ottaa mukaan. Teltassa on UV suoja ja Jupe nauttikin onnellisena raikkaasta meri-ilmasta teltassa (tosin myös rasvattuna) meidän kanssa kaksi ja puolituntia rannalla. Tuo telttasänky on kyllä ollut hyvä reissussa, normaalisti Jupe nukkuu sielä toisella sängyllä mun sängyn vieressä ja vetoketju luukku on koko ajan auki. Ainut huono puoli tuossa meidän teltassa onkin se, että se aukeaa vetoketjulla vain yhteen suuntaan. Sellainen, jossa on vetoketju molemmin puolin ja vielä niin, että sen saisi päältäkin päin auki olisi parempi!

 

 

Rattaat vetää muuten kivasti tarpeellisten aina mukana kulkevien tavaroiden lisäksi myös ostoksia, kuten kukkia mukaan helposti!

 

Meillä on UV suojatusta vaatetuksesta vain Polarn O. Pyretin lakki ja Reiman huppari. Hattu on oikein hyvä, mutta en koe huppareita tai muitakaan paitoja kovin kätevinä noin pienillä vauvoilla, joita nostellaan kainaloiden alta koko ajan. Joku UV potkupuku olisi paljon parempi ja tulisi varmasti käytettyäkin! Muuten Jupen aurinkosuojana on saanut toimia ihan tavalliset vaatteet. Lämpö ei täällä ole paljoa ylittänyt 20 astetta ja löydettiin Jupelle vetoketjullinen collegetakki, jossa ei ole huppua niin se on päätynyt päälle oikeastaan päivittäin. Todella vaikeeta löytää tollasia huputtomia takkeja/vetskaripaitoja. Huppu on aivan turha noin pienen lapsen vaatteessa ja vain niskassa turhaan möykkynä turvakaukalossa.

 

Turvakaukalosta puheenollen täytyy vielä kehua meidän Gracon matkarattaita. Rattaisiin sai kiinnitettyä lisäosan avulla kaukalon, jossa Jupe matkustaa pääasiassa täällä. Tuota lisäosaa pystyy myöhemmin käyttämään lapsen juomatelineenä! Kaukalo ja rattaista nostettavat kuomut menevät kivasti yhteen ja Jupe saa nukkua suojassa auringolta rauhassa. Vain pienet kolmiot jäävät sivuille avoimiksi, josta voi kurkata vauvaa jollei halua raottaa kuomua. Jupe on viihtynyt erinomaisesti ja vaikka välillä soimaan itseäni siitä, että Jupe on nyt viettänyt paljon aikaa kaukalossa niin se on oppinut nyt jo 4,5kk iässä nousemaan konttausasentoon ja nytkyttelemään siinä, joten eipä tuosta taida niin paljon haittaa olla koitunut. Toivottavasti. Tuntuu, että kaikki tässä äitiydessäkin voi mennä niin helposti pieleen ja supermutsit vain heristelevät taas sormiaan (luultavasti edes ymmärtämättään olevansa sellaisia). Onneksi mun mieltäni helpottaa, että aina kun istahdetaan johonkin varjoon nostetaan Jupe rattaista kiertämään syleihin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply