Imetys

Alle puolivuotiaan lapsen kanssa, joka syö vaan tissiä on mun mielestä todella helppo matkustaa. Meillä ei aloitettu edes maistatuksia tän kuukauden reissun vuoksi niin on todella helppoa, kun ei ole minkäänlaisia ruoka-aikoja. Olishan täällä Espanjassakin voinut sosetta tehdä tai ostaa, mutta laiska kun olen niin en jaksanut vaivautua! Kyllä sitä ehtii siittenkin, kun palataan kotiin ja Jupe on vähän alta 6kk. Neuvolassakin muuten otettiin todella rennosti meidän reissu ja vaikka 5kk neuvola jää nyt väliin niin se vain siirrettiin heti ensimmäiselle päivälle, kun ollaan kotona.

 

 

Tosin tuossa tuli taas keskustelua avoimesta imettämisestä yhden naisen kanssa kun oltiin ravintolassa. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että hienoissa ravintoloissa ei sovi imettää. Hänen miehensä ihmetteli miksi ei, kun samaa ihoa se tissi on kun poskikin. Itse en jättäisi lastani ruokkimatta jos Jupella näyttää olevan nälkä niin tissin se saa suuhun paikasta huolimatta. Minulle ei tämän 4,5kk aikana ole tullut kukaan sanomaan, että jossain ei saisi imettää tai että se olisi epäsoveliasta. Tosin en edes kuuntelisi tuollaisia kommentteja ja pahimmassa tapauksessa mut hermostuttaessa olisin varmaan ruikannut maidot silmille. Ai kamala, ei niin saa tehdä.

 

En haluaisi olla mitenkään aktivisti tälläisen asian suhteen, joka on mun ajatusmaailmassa täysin luonnollista. Silti tuntuu, että pitää jotenkin taistella sitä vastaan, että kyllä aion täysimettää 6kk, koska tämä homma lähti meiltä luistamaan hyvin. Eri asia olisi jos olisi jotain ongelmaa ja pitäisi mennä pullolle tai en tahtoisi imettää. Äitihän sen saa itse päättää miten lapsensa kanssa toimii. Jostain luinkin juuri, että imetys on kaikkein vaikein luonnollinen asia. Vaikeus ei tosiaan ole vain itse imetykseen liittyvää, joka sekin voi olla hyvinkin haasteellista, vaan myös monien asenteisiin imetystä kohtaan. Minun ajatusmaailmassa rintojen seksualisointia on juuri se, että jossain ei saisi vapaasti imettää vauvaa. Tuon naisen kanssa keskustellessa pullosta vauvan syöttäminen hienoissakin ravintoloissa olisi sallittua. Ongelma ei ole ruokapaikassa lapsen syöminen vaan rinnan näkyminen. Harvemmin siinä koko komeus edes vilahtaa kaikille, kun vauva on edessä.

 

Minäkin myös pumppaan ja lypsän maitoa Jupelle, jotta joskus voin olla huoletta erossa lapsestani. Tuo maito säilyy noin kuusi tuntia huoneenlämmössä käyttökelpoisena ja vallan hyvin voisin pullossa ottaa maitoa mukaan niihin hienoihinkin ravintoloihin mennessämme. En vain ymmärrä miksi, kun ehtaa tavaraakin on mukana ja sitä tulee juuri se määrä mitä vauva haluaa. Yksi vaihtoehto on myös toki jättää vauvan kotiin hoitoon ja mennä itsekseni. En ymmärrä sitäkään miksi vauvat pitäisi piilottaa koteihin, kun niistä saattaa joku häiriintyä. Maidon pumppaaminen tai lypsäminen sinällään julkisella paikalla ei olisi minullekkaan mielekästä. Jotenkin siinä ei ole sitä vauvaa suojana, joten se tuntuisi liian paljastavalta. Mieluiten sen teen kotona rauhassa varsinkin, kun se homma on myös paljon hitaampaa.

 

Jotenkin olisi ihanaa jos Suomessakin asenteet lapsia kohtaan vähän hellittäisivät. Täällä Espanjassa tunnutaan olevan aivan ihania, kun huomataan, että työnnän vaunuja. Ovia avataan ja vauvalle hymyillään tai sanotaan moikat. Jos Suomessa jossain tarvitsisi apua tai enemmän tilaa tai muuta vaunujen kanssa niin tuntuu, että ihmisillä on usein ajatuksissaan, että mitäs tänne tulivat pysyisivät kotonaan. Harmi sinällään, koska pienen vauvan saapuminen maailmaan mullistaa koko elämän muutenkin niin sitten vielä täytyisi jäädä kotiinkin ettei vaan häiritsisi ketään muita. Onneksi en kauheasti mieti mitä muut ajattelevat vaan teen niinkuin hyvältä itsestä tuntuu. Tehkää niin te muutkin!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply