hero taustakuva

Tutkimus paljastaa: näitä asioita lapset toivovat kesälomalta

Flickr / Jason Farrar artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Koko perheen kesäloma onnistuu parhaiten silloin, kun myös lasten toiveet otetaan huomioon. Aurinkomatkat selvitti, mitä eri-ikäiset lapset toivovat lomalta kaikkein eniten.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 25.06.2015
facebook   whatsapp

Uiminen on lasten suosikkipuuhaa

Aurinkomatkojen tuoreessa selvityksessä tutkittiin lapsiperheiden matkatoiveita ja keskityttiin erityisesti lasten lomatoiveisiin.

Tutkimuksen mukaan kaikenikäisten lasten mielestä parasta lomassa on uiminen. Alle 7-vuotiaiden lasten lomatoiveisiin kuuluivat myös käynnit leikki-, huvi- ja vesipuistossa. Lomalla haluttiin lisäksi leikkiä äidin kanssa hippaa ja uimakilpailua. Hieman vanhemmat, 7–14-vuotiaat lapset toivoivat lomalta hyvää säätä, erilaisia ruokia ja mahdollisuutta harrastaa liikuntaa.

– Shoppaileminen on kivaa, sellaisissa kunnon kaupoissa, ei rantakaupoissa. Kaupungilla kuljeskelu on kivaa ja seikkaileminen erikoisissa paikoissa. Joku linna tai rauniot, joita voi tutkia. Lomalla pitää saada nukkua pitkään, sanoo tutkimukseen osallistunut lapsi.

Hyvän hotellialueen suhteen oltiin melko yksimielisiä, sillä uima-allas on oltava. Alle 7-vuotiaiden lasten lempihotelleissa oli isot sängyt, leikkipaikat ja joskus karkkia tyynyn alla. Sen sijaan 7–14-vuotiaat lapset toivoivat hotellilta muun muassa uimakoulua, langatonta verkkoyhteyttä, biljardipöytää ja jätskibaaria. Pienemmät lapset arvostivat myös piirustusvälineitä ja liukumäkiä, isommat lapset temppurataa, pelejä ja kirjoja.

– Siellä pitäisi olla Playstation tai Xbox, kirjoja, lehtiä, piirustusvälineet, telkkari, musiikkia, pöytälätkä. Lomalla on kiva pelata ja lukea jos ei jaksa enää uida.

Lapset toivovat monipuolisia lomaherkkuja

Jäätelö oli tutkimuksen mukaan lomaherkkujen kiistaton kuningas. Alle 7-vuotiaiden lasten lempiruokia olivat spagetti, pizza, ranskalaiset perunat ja hampurilaiset. Vanhemmat, 7–14-vuotiaat toivoivat lettuja, suklaamuroja, lihapullia, tuoreita hedelmiä, salaattia ja croissantteja.

– Hotellissa syön aamulla croissantteja, tuoremehua, kaakaota, puuroa, hedelmiä ja vihanneksia. Lisäksi leipää, kananmunaa ja myös vohveleita. Tykkään syödä terveellisesti ja herkutella paljon, tutkimukseen vastannut lapsi kuvailee ruokailutottumuksiaan.

Molemmissa ikäryhmissä lapset halusivat ennen lomaa nähdä kuvia lomakohteesta ja hotellista. Nuoremmat lapset toivoivat myös väritystehtäviä ja pieniä tervetuliaislahjoja. Vanhemmat lapset toivoivat videoita, matkapäiväkirjoja ja aurinkolaseja.

– Toivoisin saavani pienen pinkin delfiini-uimalelun ja sellaisen eteläpäiväkirjan.

Lähde: Aurinkomatkat
Kuva: Flickr / Jason Farrar

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.