hero taustakuva

Tällainen on lapsiperheen Saksa – 5 vinkkiä

DZT / Jens Koenig artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Saksasta löytyy loputtomasti tekemistä lasten kanssa matkustaville perheille. Rantapallo kokosi viisi ideaa perhelomaa varten.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.05.2017
facebook   whatsapp

Saksa sopii koko perheelle

Keski-Euroopassa sijaitseva Saksa on suosittu matkakohde myös lapsiperheiden joukossa. Maan erikoinen arkkitehtuuri, herkullinen ruoka sekä Suomesta erottuvat maisemat ihastuttavat paitsi aikuisia myös perheen pienimpiä.

Suositut saksalaiset kaupunkikohteet Berliini, Hampuri, München ja Bremen tarjoavat lapsiperheelle tekemistä useiksi päiviksi.

Matkan aikana voikin piipahtaa useissa kohteissa, mutta yhteen kaupunkiin jääminen koko loman ajaksi ei myöskään ole huono vaihtoehto. Kaupungit hemmottelevat lapsiperheitä muun muassa mielenkiintoisilla museoilla, hauskoilla leikkipuistoilla sekä erikoisilla nähtävyyksillä.

Saksan edullinen hintataso, hyvä ja kattava tieverkosto sekä monipuoliset nähtävyydet houkuttelevat viettämään maassa koko perheen loman. Saksaan onkin helppo matkustaa vaikkapa omalla autolla, mikä helpottaa perheen kanssa matkustamista, sillä auton ollessa valmiina mukana on kohteesta toiseen liikkuminen varsin helppoa.

Lue vinkit koko perheen onnistuneeseen Saksan-matkaan!

1. Monta tapaa matkustaa Saksaan

Suomesta on helppo matkustaa Saksaan, sillä tapoja on kolme: suoran lennon lisäksi kohteeseen pääsee myös omalla autolla tai laivalla.

Suomesta voi matkustaa maitse Saksaan esimerkiksi Ruotsin ja Tanskan kautta, mutta myös menemällä laivalla Helsingistä Tallinnaan ja jatkamalla sieltä Baltian maiden sekä Puolan läpi aina Saksaan saakka. Ajomatka kestää lähtöpaikkakunnasta riippuen jopa useita päiviä, mutta perheen pienimmätkin voi saada innostumaan ajomatkasta tekemällä siitä seikkailun.

Jos koko matkan ajaminen tuntuu liian raskaalta, voi osan matkasta taittaa myös laivalla. Finnlines liikennöi Helsingistä Saksan Travemündeen, ja noin vuorokauden mittaisen laivamatkan aikana voi viettää laatuaikaa koko perheen kesken seikkailemalla ympäri laivaa.

Saksassa kannattaa matkustaa autolla, sillä maan tieverkosto on hyvätasoinen ja kattava. Pitkä, 12 550 kilometrin mittainen moottoritieverkosto onkin maailman kolmanneksi pisin heti Yhdysvaltojen ja Kiinan jälkeen.

Saksan autobahnit ovat tunnettuja nopeusrajoituksettomuudesta. Jos tien vieressä ei ole nopeusrajoituksesta kertovaa kylttiä, teillä voi huristella niin kovaa kuin mieli tekee. Vauhdin huumassa kannattaa kuitenkin huomioida takapenkillä matkaa taittavat lapset.

2. Koe Saksan huvipuistot

Saksan suosituin huvipuisto Europa Park on todellinen lapsiperheen pyhiinvaelluskohde. Yli 95 hehtaarin kokoinen alue, reilut sata laitetta sekä runsaasti teema-alueita, puistoja ja ohjelmaa tarjoava huvipuisto on useimpien lasten unelma.

Europa Park, Saksa
Europa Park on Saksan suurin huvipuisto.

Lounais-Saksassa Rustissa sijaitseva huvipuisto on nimensä mukaisesti jaettu Euroopan alueiden ja maiden mukaan 15 osaan, jotka helpottavat huvipuistossa suunnistamista. Europa Parkin valikoimaan kuuluuvat muun muassa yli kymmenen vuoristorataa, lentosimulaattori sekä 4D-elokuvateatteri.

Europa Parkin lisäksi Saksassa on myös monia muita vierailun arvoisia huvipuistoja. Esimerkiksi Pohjois-Saksan suurin huvipuisto Heide Park sekä Kölnin tuntumassa sijaitseva Phantasialand kannattaa nostaa lapsiperheen matkailukartalle.

3. Berliini on koko perheen kohde

Saksan pääkaupunki Berliini sopii loistavasti lapsiperheen lomakohteeksi. Vuonna 2014 koko Euroopan lapsiystävällisimmäksi kaupungiksi valittu Berliini tarjoaa muun muassa useita hauskoja puistoja sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joita myös perheen pienimmät jaksavat ihastella.

Berliini on myös erittäin edullinen kohde, mikä houkuttele lapsiperheitä. Erityisesti ympäri kaupunkia sijaitsevat värikkäät karhupatsaat ovat pienten matkailijoiden mieleen, ja niiden ympärille voikin kehitellä useita leikkejä viihdyttämään kaupungissa seikkailevia lapsia.

Berliini, Saksa
Berliinin nähtävyydet ihastuttavat myös perheen pienimpiä.

Myös monet Berliinin tunnetut nähtävyydet jaksavat ihastuttaa nuoria matkailijoita. Esimerkiksi Berliinin kuuluisa eläintarha, televisiotorni ja näyttävä Brandenburgin portti ovat ikimuistoisia elämyksiä perheen pienimmille – Alexanderplatz-aukiolla sijaitsevaa hauskaa Maailmankelloa unohtamatta.

Berliinissä voi viettää myös trooppisen loman, sillä 60 kilometrin päähän kaupungista rakennetusta Tropical Islands -sisätropiikista löytyy 26 asteen lämpötilan hiekkarantoja, laguuneja ja reheviä sademetsiä. Entinen ilmalaivojen rakennushalli toimii nykyisin Euroopan suurimpana trooppisena lomakeskuksena.

4. Kutsu koko perhe saariseikkailulle

Saksan matkakohteita ajatellessa harvalle tulevat mieleen maan saaret. Maan edustalla ja sisävesissä sijaitsee kuitenkin lukuisia mielenkiintoisia saaria.

Saksan saaret koostuvat Pohjanmeren saarista, Itämeren saarista, Saksan sisävesien saarista sekä Hallig-saarista, ja tarjoavat matkailijoille monenlaisia luonto- ja kulttuurikohteita. Ne ovatkin mainioita paikkoja viettää rentoa luontolomaa koko perheellä ja tehdä löytöretkiä ympäri saaria.

Saarilla on runsaasti pitkiä uimarantoja, jotka voittavat perheen pienimmät puolelleen. Myös hyvä majoitus- ja ravintolatarjonta sekä monipuolinen kulttuuriohjelma tekevät saarista hyvän lomakohteen.

5. Seikkaile satusetien jalanjäljillä

Lapset voi myös viedä satumaiselle matkalle läpi Saksan. Maan tunnettu satutie ulottuu Pohjois-Saksassa sijaitsevasta Bremenistä 600 kilometrin päähän Grimmin veljesten synnyinkaupunkiin Hanauhun.

Bremen, Saksa
Saksan satutien aloituspiste sijaitsee Bremenissä.

Satureitti pohjautuu Grimmin veljesten kehittämiin satuihin, ja sen varrella onkin mahdollisuus tunnelmoida esimerkiksi Prinsessa Ruususen, Lumikin, Punahilkan ja Tuhkimon tarinoiden tapahtumia.

Satutie on mielenkiintoinen nähtävyys niin lapsille kuin aikuisillekin, ja reitin varrella on useita veljesten satuihin pohjautuvia nähtävyyksiä. Matkan varrella on mahdollisuus kokea esimerkiksi satuihin perustuvia nukkeateatteriesityksiä ja tarinoihin liittyviä festivaaleja. Parhaiten tunnelmaan voi virittäytyä ennen matkaa lukemalla sadut läpi koko perheen voimin.

>> Lue lisää vinkkejä Saksaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: DZT / Jens Koenig, Flickr / Stephane Peres, Sascha Kohlmann, Allan Watt

>> Lue lisää Saksan matkailutoimiston verkkosivuilta

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Saksan linnat voisin katsoa toisenkin kerran. Matka Finnlinesilla Travemundeen oli aitoa laivamatkailua. Olemme useamman kerran myös lentäneet mm Berliiniin ja Frankfurtiin. Saksalaiset ovat todella ystävällisiä. Kulttuuritarjonta monipuolista.


  2. Lomamatka lasten kanssa on suunneteltu hyvin


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.