Hyppää sisältöön

Rinteeseen lasten kanssa – viisi vinkkiä koko perheen hiihtolomalle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 15.01.2013
Talvella monet perheet suuntaavat rinteisiin viettämään yhteistä aikaa. Lumipallo-hiihtomatkailusivusto kokosi hyödyllisiä vinkkejä lapsiperheen laskettelumatkalle.

1. Lasketteluharrastus sopii pikkulapsillekin

Laskettelu sopii kaikenikäisille: innokkaan lapsen voi viedä rinteeseen heti, kun tämä osaa kävellä liukkaalla tukevasti ja on halukas kokeilemaan laskettelua. Lumilautailu on lapsille laskettelua haastavampaa, mutta mikäli intoa löytyy, voi ensimmäiset kokeilut aloittaa jo 4-5-vuotiaana.

2. Valitse ajankohta huolella

Lapsiperheen hiihtomatkaa suunnitellessa kannattaa ottaa ajankohta huomioon. Maalis-huhtikuussa kevätauringon lämmittävät rinteet sopivat hyvin pikkulaskijoillekin. Pehmeässä lumessa varusteet toimivat paremmin, eikä kaatuminenkaan satu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Huolehdi oikeaoppisista varusteista

Lapsi tarvitsee laadukkaat hiihtovarusteet siinä missä aikuinenkin. Kiinnitä huomiota erityisesti lämpimään kerroasalusasuun ja mukavaan hiihtopukuun. Myös aurinkolasit ja aurinkovoide kuuluvat keväiseen rinnepäivään. Sukset ja muut lasketteluvarusteet voi tarvittaessa vuokrata myös paikan päältä – ota kuitenkin jo etukäteen selvää kohteen tarjonnasta.

4. Ota kaikki irti aktiviteeteista

Rinteet eivät välttämättä kiinnosta lapsia joka päivä – onneksi hiihtokeskuksista löytyy myös paljon muita aktiviteetteja. Laskettelun lisäksi aikaa voi viettää esimerkiksi lumileikkien ja pulkkailun merkeissä. Monista hiihtokeskuksista löytyy myös tasokkaita kylpylöitä, joissa voi pulikoida poreammeessa ja hurjastella vesiliukumäessä. Välipäivän jälkeen rinteessä on taas hauskaa.

5. Hiihtokeskuksista löytyy lastenhoitoapua

Perheen yhteisen ajan lisäksi vanhemmat saattavat haluta viettää kahdenkeskisen päivän haastavammassa maastossa tai suunnata illastamaan kaikessa rauhassa. Jos omasta seurueesta ei löydy lastenhoitoapua, voi hiihtokeskuksissa kääntyä lastenhoitajien puoleen. Rinnepäivän ajaksi lapsen voi ilmoittaa myös junioreille suunnattuun hiihtokouluun.

Lue lisää aiheesta Lumipallo-talvimatkailusivustolta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lasikattomajoitus Kaunispään huipulla

Lapissa voit nukkua lasikaton alla tunturin huipulla – Saariselällä on hotelli yli 430 metrin korkeudessa

Mikä yllättää Lapissa?

Kymmenen asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Lapissa – loma voi olla eksoottisempi kuin ulkomailla

Levin hotellit

Mikä Levin hotelleista sopii sinulle? 7 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Näköalasaunat Suomessa

Vau! Näin upeita näköalasaunoja Suomesta löytyy – 5 vaihtoehtoa Lapista Helsinkiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja