hero taustakuva

Kesälomaa Puuhamaassa

artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Puuhamaa on hyvä perhelomakohde esimerkiksi sellaisille lapsiperheille, joissa lapset ovat vielä pieniä.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 05.07.2010
facebook   whatsapp

Puuhamaa on hyvä perhelomakohde esimerkiksi sellaisille lapsiperheille, joissa lapset ovat vielä pieniä. Puuhamaata voi pitää Suomen suurimpana ja monipuolisimpana eväsretkipaikkana, jonka kaikki toiminnot ovat käytössä pelkällä sisäänpääsymaksulla.

Tervakosken Puuhamaa sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Hämeenlinnasta etelään. Autoille ja asuntovaunuille on varattu huvipuiston tuntumaan maksuton parkkipaikka.

Puuhamaan huvitukset

Puuhamäen alueelta löytyy noin 60 erilaista toimintoa, jotka on tarkoitettu koko perheen yhteiseen hauskanpitoon. Suositun vesipuiston parhaita paloja ovat erilaiset liukumäet, kuten putkiliuku, Surfing Hill ja lasten rata. Vesipuiston kupeessa virtaa 120-metriä pitkä Rengasjoki, jota pitkin voi seilata renkaan päällä kelluen. Vesipuistosta löytyy myös kuumia saunoja sekä rannan tuntumasta höyrysauna, jonka lämmöstä voi kipaista Alasjärveen uimaan.

Liukumäkiä löytyy Puuhamaassa muualtakin kuin vesipuistosta ja huvipäivää voi viettää myös kuivin varpain. Ilmamäki ja Niagara-liukumäet tarjoavat vauhdin hurmaa ja erilaiset pomppulinnat, trampoliinit ja pomppupatjat puolestaan teettävät työtä jalkalihaksille. Victorian putouksissa on taas kastumisen vaara, sillä kumiveneellä kourua pitkin laskiessa pärskeet lentävät.

Puuhamaasta löytyy monenlaisia pelejä ja leikkejä, kuten jousiammuntaa, minigolfia, pallomeriä ja lukuisia erilaisia tietokonepelejä. Lapset voivat kokeilla omia lihasvoimiaan temppuilemalla ja kiipeilemällä köysien varassa. Koska Puuhamaa sijaitsee aivan Alasjärven rannalla, kannattaa järvestä ottaa ilo irti. Veneilyaltaissa huvittelijat voivat valita itselleen mieluisimman menopelin ja kokeilla esimerkiksi joutsenveneitä. Sähkökäyttöiset satuveneet tarjoavat perheen pienimmille turvallisen veneilykokokemuksen.

Nuorille hurjapäille on Puuhamaassa tarjolla moottoriratoja. Puuhamaassa on esimerkiksi F1-ratoja, joita löytyy kolme erilaista, sopiva vaihtoehto jokaiselle. Huvipuistossa voi ajella myös sähköautoilla, golfautoilla ja minijeepeillä. Autojen lisäksi Puuhamaassa voi hurjastella esimerkiksi Lentävillä lautasilla.

Puuhamaan huvipuiston maskottihahmo on veikeä Puuhanalle, joka käy tervehtimässä lapsia ja lapsenmielisiä huvipuiston alueella joka päivä. Puuhapuiston alueella sijaitsee suuria viheriöitä, joilla lapset voivat telmiä ja aikuiset nauttia auringosta. Puuhamaan ravintoloiden lisäksi omien eväiden nauttimiseen ja valmistukseen on varattu grillejä ja ruokailukatoksia.

Aukioloajat ja hinnat

Puuhamaa on vuoden 2010 kauden aikana avoinna joka päivä ajalla 5.6.-15.8. Ajalla 5.6.-18.6. Puuhamaan portit ovat avoinna päivittäin kello 10-17, ja 19.6.-15.8. päivittäin kello 10-19.

Puuhamaan kaikki toiminnot ovat asiakkaiden käytössä yhdellä sisäänpääsymaksulla. Sisäänpääsylippu maksaa 20,50 euroa per henkilö ja alle 3-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi. Kahden päivän lippu maksaa 28,50 euroa per henkilö. Jos perhe on suuri tai mukaan lähtee ystäväperheitä, kannattaa hyödyntää ryhmäalennusta. Jos maksavia asiakkaita on yli 10, jää pääsylipulle hintaa 18,50 euroa.

Uutuutena hinnoittelussa on säähinnoittelu, jonka mukaan pääsylippujen hintaa lasketaan kurjalla kelillä. Puuhamaan internetsivuilla kerrotaan päivän sääennuste, ja hinnanalennus määräytyy sivustolla esitettyjen sääntöjen mukaisesti. Kun internetsivuilla ilmoitetun alennuskoodin ottaa muistiin ja esittää lipunmyynnissä, tulee alennus voimaan. Koodi on päiväkohtainen, eli säähinnoittelua hyödyntääkseen se täytyy hakea Puuhamaan kotisivuilta vierailupäivänä.

Lisätietoja

Lisätietoja löytyy Puuhamaan internetsivuilta.

Lue kommentit (9) Jätä kommentti

 1. meil on turnaus siel ja ois kiva tietää


 2. millasii laitteita ja härveleitä siel on???


 3. Puuhamaassa oon käyny vuosina 2003-2005-2006-2007-2009-2010 ja on ollut kyllä tosi hyvä paikka. Mennään taas tänäkin vuonna ja vuokrataan hirsimökki lähettyviltä niin kuin viime vuonnakin tehtiin.


 4. Noiden kommenttien perusteella Puuhamaa jää väliin. Pettymyksiä saa halvemmallakin.


 5. Joo, ei vesi mtn syvää ole. Kun viime vuonna kävin ja olin jtn. 140cm, niin hiukan yli polviin asti vesi oli. Ja kivasti takapuoleen sattu kun liukkarista alas tultiin. Nyt ollaan miettimässä, mennääkö särkkiksee vai puuhumaahan pariksi päiväksi lomailemaan,,,


 6. Eipä nuo muistaakseni todellakaan ole mitään syviä, että pienimmätkin siellä mun mielestä kahlaa kivasti.
  kylmää se vesi kyllä oli… :)


 7. KUUNNELKAAS.
  ME OLLAAN MENOSSA PUUHAMAAHAN 25.6 JA MEITÄ IHMETYTTÄÄ JA KUMMASTUTTAA KUINKA SYVIÄ KAIKKI ALTAAT ONPI? PYYNTÖÖN VASTATKAA. TAI JOKU SIVU LINKATKAA. PLIIS, MEIDÄN TAKIA VAAN.
  T. JUTTASIENI JA NAPPISILMÄ.


 8. Puuhamaan siirtymisen espanjalaiseen omistukseen kyllä huomaa tason laskuna. Paikkoja ei kunnosteta ja puhtaustasossa on paljonkin parantamisen varaa. Tämän vuoden lippuhinta on 20,50 €.Puuhamaan sijasta kävimme viime vuonna Ranuan eläinpuistossa ja tänä vuonna Ähtärin eläinpuistossa. Lapset pitivät kovasti ( -:


 9. oltiin tänä kesänä tulossa puuhamaahan,mutta taidetaan jättää väliin kun ei edes löydy tämän vuoden hintoja. pitäisi vissiin teidän päivittää sivuja. löytyy vain vuoden 2009 hinnat ja tiedot. teillä kallistuu hinnat joka vuosi, mutta laitteita ette huolla. joka kerta kun on käyty, niin on ollut laitteita epäkunnossa. ette varmaan kerkeä huoltaa niitä talven aikana. meillä on aina iso perhe tulossa 6lasta ja 2aikuista, niin halutaan kyllä rahalle vastinetta. viime kesänä kun lähdettiin pois, niin lapset odottivat pois lähtiessä puuhamaa lehteä, niin nekin olivat loppuneet. mikä pettymys. jos hintoja nostetaan joka vuosi niin luulisi laitteiden toimivan ja tulevan jotain uuttakin, eikä vain meininki rahat pois ihmisiltä. käykääpä joskus lukemassa ihmisten kommentteja, ovat aika samanlaisia. pettyneitä ihmisiä.


 10. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.