Hyppää sisältöön

Viisi vinkkiä perhelomailijan Bulgariaan

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 27.06.2013
Bulgariassa kattavat palvelut, monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja matalat rannat tekevät maasta ihanteellisen kohteen lapsiperheille.

1. Lähtökohtana Albena

Albena on eräs Bulgarian suosituimmista lomakohteista. Albena on pieni, siisti ja mukava lomakylä, jossa on helppo irtautua stressistä ja huolista. Rentouttavassa ilmapiirissä voi täysin siemauksin nauttia lomasta, ruoasta ja perheen yhdessäolosta.

Albenan vihreyden keskellä sijaitsee lukuisia ravintoloita ja huvittelupaikkoja. Kaupungin maamerkki on hieman erikoisen mallinen hotelli Dobrudja, jonka herkkuravintolassa voi nauttia maan erikoisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Albenan kuusi kilometriä pitkä hiekkaranta on loiva ja leveä, ja sieltä löytyy myös lukuisia huvituksia perheen pienimmille. Albena sijaitsee Bulgarian Mustanmeren rannikon pohjoisosassa, josta on sijaintinsa vuoksi helppo tehdä päivän tai parin mittaisia ostos- tai huvitteluretkiä muualle Bulgariaan. Myös taksilla liikkuminen on edullista.

2. Ostoksilla Varnassa

Noin 38 kilometrin päässä Albenasta sijaitseva Varna on Bulgarian suurin satamakaupunki, joka sopii edullisen hintatasonsa vuoksi erinomaisesti shoppailupäivän viettoon. Varna on viehättävä vanha rannikkokaupunki, jossa on kaunista arkkitehtuuria sekä paljon kahviloita ja ravintoloita. Historiallista Varnaa ei turhaan kutsutakaan Bulgarian kesäpääkaupungiksi.

Varnassa on leveät kadut, upeita aukioita ja kauniita puistoja, mutta se on bulgarialaisen mittapuun mukaan varsin moderni kaupunki. Tarjolla olevista ostosmahdollisuuksista kannattaa keskittyä esimerkiksi hopeakoruihin, puutöihin, nahkalaukkuihin, kenkiin ja vaatteisiin. Marian taivaaseenastumisen katedraalin vieressä sijaitsevilla markkinoilla voi tehdä todellisia löytöjä.

3. Kulttuuria Nessebarissa

12 kilometrin päässä Albenasta sijaitseva pieni Nessebarin kaupunki on päässyt ansaitusti Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon kulttuurihistoriallisen idyllinsä ansiosta. Ikivanhojen muurien kupeella yksinäisellä niemellä sijaitsevan Nessebarin rakennukset ovat peräisin myöhäiskeskiajalta ja 1700-luvulta.

Bulgarian parhaat kohteet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Unohtumattoman tunnelman kaupunkiin tuovat kapeat ja sokkeloiset mukulakivikujat, joita kulkeminen vie monille viehättäville nähtävyyksille. Nessebarin nähtävyyksiä ovat muiden muassa Apollon temppeli, Stara Mitropolia -basilika ja runsaasti koristeltu Johannes Kastajan kirkko 1000-luvulta.

4. Rantaelämää Sunny Beachilla

Vaikka Nessebarissa on pieniä uimiseen sopivia lahdelmia, ei Sunny Beachin hienolle hiekkarannallekaan ole kuin vajaan kilometrin matka.

Sunny Beach on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt suosituksi ja huippumoderniksi rantalomakohteeksi, jossa riittää tekemistä vesiurheilusta ravintoloihin ja ostoskatuihin. Hintatasokaan ei päätä huimaa, sillä ravintoloissa saa pääruoan alle kymmenellä eurolla ja oluen vaivaisella eurolla.

5. Rauhaa Balchikissa

Balchik sijaitsee vilkkaiden lomakeskusten välissä muutaman kilometrin päässä Albenasta. Balchik on vilisevän elämän keskellä varsinainen rauhan tyyssija, jonne voi helposti tehdä retken läheisestä Albenasta tai Kultahietikon lomakylistä.

Kalkkikivimuodostelmat ovat upea kehys yli 2000 vuotta vanhalle Balchikille, jonka osuva lempinimi Valkoinen kaupunki on hyvin kuvaava. Balchikissa voi nähdä merkkejä menneiltä vuosisadoilta kaupungin arkkitehtuurissa, kuten upeassa kuningatar Marian kesäpalatsissa. Musiikin ystävät saattavat hyvällä onnella päästä kuulemaan konsertin akustiikastaan kuuluisassa kreikkalaisessa kirkossa.

Satamakaupunkina myös Balchikista löytyy kauniita merimaisemia ja hienoja rantoja, mutta suurien lomakylien väenpaljous on poissa. Rauhalliseen kaupunkiin voi siis huoleti saapua nauttimaan aurinkoisista lomapäivistä.

Lue lisää Bulgariasta: Rantapallon kohdeopas Bulgariaan

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuva: iStockphoto, Flickr / Andrew Prime

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kesällä suorat lennot Burgasiin

Suorilla lennoilla Turusta Bulgariaan – Wizz Air avaa uuden reitin kesäkuussa

Sarandë, Albania

Balkanin parhaat – koe ainakin nämä 10 kohdetta

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Varna, Bulgaria

Suunnitteletko rantalomaa Bulgariassa? Näin löydät parhaan paikan auringosta – kuusi parasta rantaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja