hero taustakuva

Pelottaako lähettää lapsi yksin matkalle? Lentoyhtiö lanseerasi seurantarannekkeen

Flickr / Mark Harkin artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Uusiseelantilainen lentoyhtiö tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden seurata yksin matkustavan lapsen matkaa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 27.11.2015
facebook   whatsapp

Seuraa lapsen liikkeitä rannekkeen avulla

Lapsen lentomatkasta huolehtiminen on arkea yksin matkustavien lasten vanhemmille, mutta huoli voi olla pian historiaa, sillä uusiseelantilainen lentoyhtiö Air New Zealand on hiljattain valjastanut teknologian huolehtivien vanhempien avuksi. Yksin matkustavien lasten vanhemmat voivat jatkossa seurata jälkikasvunsa matkaa seurantarannekkeen avulla, kertoo australialainen Travel Talk -verkkolehti.

Lähtöselvityksen yhteydessä 5–11-vuotiaille lapsille jaetaan seurantaranneke, johon upotetun mikrosirun avulla lapsen liikkeitä on mahdollista seurata lentomatkan ajan. Ranneke lähettää tekstiviestin lapsen liikkeistä jopa viidelle henkilölle. Palvelu on saatavilla myös 11–16-vuotiaille yksin matkustaville lapsille.

Air New Zealandin palvelu on toistaiseksi ilmainen, mutta se muuttuu vuoden 2016 aikana maksulliseksi. Rannekkeen lisämaksu on noin kymmenen euroa Uuden-Seelannin sisäisellä lennolla ja 27 euroa kansainvälisellä lennolla.

Elektronisista seurantalaitteista voidaan olla montaa mieltä, mutta monien rannekkeen kokeilujakso herätti lentoyhtiön edustajan mukaan vain positiivista palautetta hermoilevien vanhempien keskuudessa.

– Uskomme tämän olevan ensimmäinen kerta, kun lentoyhtiö käyttää tämän kaltaista teknologiaa tarjotakseen lasten vanhemmille vähemmän huolta lasten matkustaessa yksin, sanoo Air New Zealandin asiakaspalvelupäällikkö Carrie Hurihanganui Travel Talk -lehdelle.

Lähde: Travel Talk
Kuva: Flickr / Mark Harkin

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.