hero taustakuva

Parasta Thaimaassa lapsiperheille

TUI artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Thaimaa tarjoaa lapsiperheille kivoja perhehotelleja, upeita rantoja ja paljon riemukasta tekemistä sekä kokemista. Tässä viisi asiaa, jotka tekevät Thaimaan-lomasta ikimuistoisen elämyksen perheen pienimmillekin matkalaisille.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 31.12.2016
facebook   whatsapp

ILMOITUS

1. Uimisen riemua

Uima-allas on perheloman ehdoton keskipiste. Kannattaakin siis valita sellainen hotelli, jossa on hyvät ja viihtyisät allasalueet – ja Thaimaassahan ihania vaihtoehtoja riittää. Allasvesi on mukavan lämmintä ja siellä peuhatessa uimataitokin kehittyy melkein huomaamatta.

TUITUIn hotellien uima-altaat
Hotellin uima-altaassa viihtyy koko perhe.

Thaimaassa järjestetään myös paljon erilaisia snorklausretkiä, joista osa sopii kokemattomillekin uimareille. Pinnan alla avautuu satumainen maailma, jonka värikkäissä kaloissa ja koralleissa riittää ihmeteltävää.

TUISnorklausretki Thaimaassa
Thaimaa on erinomainen paikka kokeilla snorklausta.

2. Uusia makuelämyksiä

Thaimaalainen ruoka on hyvää! Uusia, kiinnostavia makuja kannattaakin maistella rohkeasti. Useat thairuoat ovat melko mausteisia, mutta myös miedompia vaihtoehtoja löytyy. Tarjolla on aina myös runsaasti tuoreita ja raikkaita hedelmiä.

TUIHerkullinen thairuoka
Herkullisesta thaikeittiöstä löytyy kaikille sopivia vaihtoehtoja.

Useissa ravintoloissa ja hotelleissa järjestetään myös thairuokakursseja. Vaikka kurssit onkin suurimmaksi osaksi suunniteltu aikuisia varten, myös ruoanlaitosta kiinnostuneet kouluikäiset lapset pärjäävät vanhemman avustuksella. Kursseilla valmistetaan yhdessä useimmiten muutama yksinkertainen ruoka, joita on helppo kokeilla myös kotona.

3. Hemmottelua

Hemmottelu spassa, kauneushoitolassa tai rannan hierontakojuissa on mukava ja rauhoittava kokemus lapsillekin. Erilaiset hoidot ja hieronnat ovat Thaimaassa hyvin edullisia. Hoidetut ja lakatut varpaankynnet tai leteille palmikoitu tukka ovat monen pikkuneidin mieleen.

TUISpa-hoidot Thaimaassa
Spa-hoidot ilahduttavat myös perheen pienimpiä.

4. Yhteistä tekemistä

Koko perheen kanssa yhdessä touhuaminen ja uusien asioiden kokeminen synnyttävät lämpimiä lomamuistoja.

Monipuolisin Thaimaan perhekohteista on Phuket, josta löytyy vesipuistoja, viidakon köysiratoja tai vaikkapa norsusafareita, joilla voi kohdata elefantteja ja päästä ruokkimaan ja pesemään niitä.

Karonin ja Katan välissä olevalla kukkulalla sijaitsevassa Dino Parkissa voi pelata minigolfia hurjien dinosauruspatsaiden vieressä. Vai lähtisittekö sittenkin yhteiselle veneretkelle värikkäällä pitkähäntäveneellä?

TUITUIn perhekohteet Thaimaassa
Thaimaassa pitkähäntäveneet kyyditsevät matkailijoita.

5. TUIn paras perhehotelli Thaimaassa

Suosittu TUI Family Life Mai Khao Lak -perhehotelli on uudistunut täksi talveksi, ja sinne on avattu kokonaan uusi osa uima-altaineen ja vesiliukumäkineen. Hotellin palveluissa kaikki on mietitty pienten matkalaisten näkökulmasta, ja Bamsekin on lomatouhuissa mukana.

TUIHotelli Khao Lakissa
TUI Family Life Mai Khao Lak –hotellin uudessa osassa on perhehuoneita, Adults Only -sviittejä, altaita ja ravintoloita.

Hotellilla on myös oma alueensa vain aikuisille, joten se soveltuukin hyvin useamman sukupolven lomailuun. Vanhemmatkin voivat hetken nautiskella lomasta rauhassa aikuisten altaalla sillä aikaa kun mummi ja ukki ovat lastenhoitovuorossa.

>> Lisää hotellivinkkejä onnistuneeseen perhelomaan Thaimaassa

Lähde: TUI
Kuvat: Marcus Lawett, Torleif Svensson, Peter Malmrup, TUI

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.