Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mitä tehdä Costa Bravalla lasten kanssa? Tässä kolme vauhdikasta vinkkiä koko perheelle

Water World artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Barcelonan kyljessä sijaitseva Costa Bravan rannikko sopii erinomaisesti koko perheen lomailuun. Tässä kolme vauhdikasta menovinkkiä lasten kanssa matkustavalle.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 11.09.2017
facebook   whatsapp

1. Vesipuistot sopivat helleloman ohjelmaan

Mikä olisikaan hellepäivänä mukavampaa kuin virkistävän vesipuiston altaat ja liukumäet? Costa Bravan vesipuistoista tunnetuin on Lloret de Marin Water World, jonka tarjonta on suunnattu erityisesti lapsiperheiden makuun.

Lapset on huomioitu myös hinnoittelussa, sillä pääsymaksun summa määräytyy kunkin asiakkaan pituuden mukaisesti. Alle 80-senttisiltä ei peritä pääsymaksua lainkaan, 80–120-senttiset maksavat 19 euroa ja yli 120-senttiset maksavat hieman yli 30 euroa.

Water Worldissa on vaativankin vesipedon makuun sopiva valikoima erilaisia vesiliukumäkiä, pieniä ja suuria altaita, leikkipaikkoja sekä ravintoloita. Useista seudun lomakohteista pääsee perille ilmaisella bussikuljetuksella. Reitille kuuluvat Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar sekä Calella de la Costa. Water World on avoinna toukokuusta syyskuulle joka päivä aamukymmenestä iltaan saakka. Talvikaudella portit pysyvät suljettuina.

Myös Platja d’Arossa sijaitseva Aquadiver-vesipuisto sopii lapsiperheen kohteeksi Costa Bravalla. Hinnoittelu toimii samalla tavoin kuin Water Worldissa, mutta erona Aquadiverin kausi on hieman Water Worldia lyhyempi, ja täällä vesileikit aloitetaan virallisesti vasta kesäkuun puolella.

3. Viehättävässä perhospuutarhassa viihtyvät pienet sekä suuret

Castelló d’Empúriesissa sijaitseva perhospuutarha Butterfly Park Empuriabrava on viehättävä retkikohde kaikenikäisten makuun. Puutarhan yli 2 000-neliöisessä kasvihuoneessa vallitsee ikuinen sademetsäilmasto ja asukit perhosista papukaijoihin ja kilpikonniin liikkuvat alueella vapaasti. Trooppisten lajien erikoisuuksiin kuuluu muun muassa maailman suurin perhoslaji, attacus atlas eli atlaskehrääjä, jonka siipiväli voi kasvaa jopa 30 senttimetriin.

Perhospuutarhavierailun yhteydessä voi käydä myös ulkoilemassa lähiseudun luonnonpuistoissa, joita on kaikkiaan kolme: etelässä Aiguamolls de l’Empordá, idässä Cap de Creus ja pohjoisessa Alberan luonnonpuisto.

3. Euroopan hurjin vuoristorata kiihtyy nopeammin kuin formula-auto

Jos pieni ajomatka Costa Bravan alueelta Barcelonan toiselle puolelle ei jarruta, niin noin parin tunnin matkan päästä löytyy koko Espanjan huvipuistojen ykkönen Port Aventura.

Tämä jättimäinen puisto on kerännyt 22 toimintavuotensa aikana jo yli 70 miljoonaa kävijää ja se on saanut myös useita alan palkintoja. Viimeisimmäksi Port Aventura kuittasi nimityksen Euroopan parhaaksi huvipuistoksi 35 000 yleisöäänellä World of Parks -äänestyksessä.

Huvipuiston lisäksi Port Aventuran yhteydessä on esimerkiksi golf-mahdollisuus, vesipuisto ja useita teemahotelleja. Kenties kiinnostavin Port Aventuran houkutuksista on kesän 2017 uutuus Ferrari Land, jossa kaikki keskittyy punaisten autojen vauhdikkaaseen maailmaan. Ferrari Landin vetonaula on näyttävä Vertical Accelerator -vuoristorata, joka sopii hurjapäiden makuun. Se on 112 metrillään sekä Euroopan korkein että 180 kilometrin tuntivauhdillaan Euroopan nopein. Vertical Accelerator kiihtyy nopeammin kuin oikea formula-auto – vauhdin hurma on taattu.

>> Lue lisää Port Aventurasta ja Ferrari Landista

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Water World

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.