Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Pariisiin – viisi vinkkiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.01.2018
Moni palaa Pariisiin aina uudelleen, koska siellä on loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Tunnetuimpien monumenttien ja museoiden lisäksi kaupungista löytyy viihdyttävää tekemistä myös perheen pienimmille.

Etukäteen suunnittelu kannattaa

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa vierailee noin 15 miljoonaa turistia vuosittain, joten suosituimmat nähtävyydet ovat ruuhkaisia. Suurissa ihmisjoukoissa rattaiden ja pienten lasten kanssa liikkuminen voi olla hankalaa. Myös pitkät jonotusajat tuovat haastetta.

Onneksi Pariisista löytyy myös suurelle yleisölle tuntemattomampia nähtävyyksiä, joihin tutustuminen on lapsiperheille vaivatonta. Liikkuminen helpottuu, kun varaa keskustan lähellä sijaitsevan majapaikan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen lähtöä kannattaa ottaa selvää alueesta, jonne majoittuu ja sen palveluista. Ravintolat avaavat ovensa melko myöhään, mutta kahvilat tarjoavat helpotusta aikaisin yllättävään nälkään.

1. Satumainen Disneyland

Euroopan ainoa Disney-teemapuisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pariisista. Disneyland on valtava sadut ja viihteen yhdistävä kokonaisuus, jossa on lisäksi monipuolisesti ravintola- ja majoituspalveluja.

Teemapuisto on koko perheen kohde. Pienet lapset ihastuvat värikkäisiin esityksiin ja kohtaamisiin satuhahmojen kanssa. Isommat lapset ja aikuiset taas innostuvat puiston teema-alueista ja laitetarjonnasta kuten vuoristoradoista.

Disneyland järjestää kuljetuksia puistoon Pariisin keskustasta ja suurimmilta lentokentiltä. Paikalle pääsee myös junalla tai autolla. Jos Disneyland on matkan pääkohde, voi majoituksen varata johonkin alueen hotelleista.

Teemapuisto on suosittu nähtävyys, joten ruuhkia on mahdoton välttää. Liput voi ostaa etukäteen, ja valittavana on erilaisia lipputyyppejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Pariisin Disneyland
Pariisin Disneylandissa viihtyy koko perhe.

2. Sukellus syvyyksiin akvaariossa

Aquarium de Paris on vedenalaista maailmaa esittelevä akvaario ja elokuvateatteri. Esillä on kaloja ympäri maailmaa eri vesistöalueilta. Näytillä on myös vieressä sijaitsevan Seine-joen asukkeja.

Lasten suosikki on akvaarion haitunneli. Akvaarioiden lisäksi tarjolla on esityksiä, työpajoja sekä lyhyitä elokuvia, jotka käsittelevät vesistöjä ja niiden suojelua. Lapsille järjestetään aarrejahteja, joihin voivat osallistua yli kolmevuotiaat lapset.

Akvaario sijaitsee lähellä keskustaa ja sinne pääsee metrolla tai bussilla. Eiffel-torni on Seinen toisella rannalla noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Nämä kaksi vierailua on helppo yhdistää toisiinsa.

3. Kulttuuria lasten makuun

Valtavien ja ruuhkaisten museoiden lisäksi Pariisista löytyy myös pienempiä museoita, joiden koluamiseen ei tarvita päivätolkulla aikaa. Monissa museoissa on myös erikseen lapsille suunnattuja esittelyjä tai aktiviteetteja.

Luonnonhistoriallisessa museossa on oma lapsille suunnattu esittelytila sekä esimerkiksi laaja kokoelma eläinten luurankoja.

[rp_tickets source=”paasyliput/pariisi/”]

Musée des arts et métiers on teknologiaa ja teollista muotoilua esittelevä museo, josta löytyy esimerkiksi viestinnän esineistöä. Perheille on opastettuja kierroksia ja lapset voivat yksin tai vanhempien kanssa osallistua työpajoihin, joissa on eri teemoja eri-ikäisille lapsille.

Taiteen monitoimitalo Pompidou-keskus järjestää lapsille erilaisia työpajoja, joissa perehdytään visuaalisiin taiteisiin ja niiden luomiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Puistoissa monipuolista viihdykettä

Pariisissa on paljon puistoja, joissa voi hengähtää hetken tai viettää koko päivän. Puistoissa on monipuolista tekemistä lapsille sekä kahviloita ja ravintoloita.

Luxembourgin puisto on lapsiperheille suositeltava vierailukohde. Puistossa on suuri leikkikenttä, karuselli, poniratsastusta ja käsinukke-esityksiä. Aktiviteetteja isommille lapsille ja aikuisille ovat pelit kuten tennis ja shakki sekä kauko-ohjattavat pienveneet, joita saa vuokrata.

Luxembourgin puisto Pariisissa
Luxembourgin puisto on monipuolinen ajanviettopaikka lapsiperheille.

Tuileries’n puisto Louvren museon vieressä tarjoaa yltäkyllin tekemistä lapsille. Puistossa on esimerkiksi trampoliineja. Puisto on myös suosittu piknik-paikka niin paikallisten kuin turistien keskuudessa.

5. Herkuttelua paikalliseen tyyliin

Ranskalainen keittiö on tunnettu ja rakastettu ympäri maailmaa. Erityisesti makeat herkut kuten esimerkiksi ohukaiset maistuvat varmasti perheen pienimmille.

Kokkaustunneille osallistuminen on hauska tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Pariisissa järjestetään paljon lapsille suunnattuja tunteja. Osalle tunneista lapset ja vanhemmat voivat myös osallistua yhdessä.

Suurin osa kokkaustunneista kestää pari tuntia, mutta keston voi valita oman aikataulun ja budjetin mukaan. Edullisimpien tuntien hinnat ovat muutamasta kymmenestä eurosta ylöspäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Flickr/e-tchango, Flickr/Arif R Wahid, Flickr/mompl

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pariisi, Ranska

Pariisin parhaat nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka saavat rakastumaan kaupunkiin

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Slummista nähtävyydeksi – tältä näyttää suositusta lautapelistäkin tuttu ranskalainen Carcassonnen linnakaupunki

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja