hero taustakuva

Lasten kanssa Mallorcalla – näillä vinkeillä tutusta lomasaaresta nauttii koko perhe

Mallorcalla riittää kiinnostavaa nähtävää myös perheen pienimmille ja lapsiperheet on huomioitu saaren palvelutarjonnassa. Lue vinkit onnistuneeseen perhelomaan Mallorcalla!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 29.07.2017
facebook   whatsapp

Mallorcalla viihtyy lomalla koko perhe

Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorca on kohde, jossa lomasta nauttii koko perhe. Saarella on paljon myös eri ikäsiä lapsia kiinnostavaa nähtävää ja tekemistä kuten upeita rantoja, vesipuistoja sekä huikeita luontokohteita.

Mallorcalla on hyvät palvelut lapsiperheille, ja monissa hotelleissa on otettu perheet erityisesti huomioon järjestämällä esimerkiksi lapsille omaa ohjelmaa. Saaren ravintoloissa on usein lapsille oma ruokalista, ja monet paikallisista herkuista maistuvat myös perheen pienimmille.

Lue vinkit lapsiperheen lomaan Mallorcalla!

Valitse sopiva kohde ja ajankohta

Rennon lomailun takaamiseksi erityisesti pienten lasten kanssa matkustavalle helpoin vaihtoehto on valita hotelli, jossa on hyvät palvelut perheille. Erityisesti Mallorcan pohjoisosissa ja itärannikolla on lukuisia lomakeskuksia, joissa on esimerkiksi suuret uima-allasalueet, pelikenttiä ja kerhotoimintaa lapsille. Monet lapsiperheiden suosimista nähtävyyksistä löytyvät myös tältä alueelta.

Saaren pohjoisosassa sijaitsevat Alcúdia ja Port de Pollença ovat lapsiperheille mainioita lomakohteita. Itärannikon kohteista taas esimerkiksi Cala Millor oiva vaihtoehto lasten kanssa lomailuun.

Myös matkan ajankohtaan kannattaa kiinnittää huomiota lomaa suunnitellessa. Mallorcalla on kuuminta kesä–heinäkuussa, joten miellyttävämpi ajankohta matkalle voi olla kevät tai syksy, erityisesti jos haluaa loman aikana harrastaa ulkoilua saaren luonnossa. Kesän vilkkaimman sesongin aikaan voi suosituimmissa lomakohteissa myös olla ruuhkaista.

Flickr/karen.jardineMallorcan Alcudia
Mallorcan pohjoisosissa sijaitseva Alcudia on mainio lomakohde lapsiperheille.

Nauti saaren upeasta luonnosta

Mallorca on unelmakohde perheen vesipedoille, sillä saarella voi harrastaa uima-altaassa ja rantavedessä pulikoimisen lisäksi monia vesiurheilulajeja kuten snorklausta, sukellusta ja SUP-lautailua. Lisäksi saaren rannikkoon voi tutustua vuokraamalla kajakin.

Mallorcan upeaan luontoon pääsee tutustumaan helposti seuraamalla saaren lukuisia kävely- ja pyöräilyreittejä. Perheille kiinnostava luontokohde on lähellä Alcúdiaa sijaitseva S’Albuferan luonnonsuojelualue, jossa lapsia ilahduttavat siellä asuvat lukuisat lintulajit.

Lapsia kiinnostava luonnonnähtävyys ovat myös Mallorcan lukuisat luolat. Yksi suosituimmista on saaren itärannikolla sijaitseva Cuevas del Drach -luolasto, jonka tippukivet sekä suuri maanalainen järvi ovat vaikuttava näky.

Villiä menoa vesipuistoissa

Vesipuistot kuuluvat monen lapsen suosikkiaktiviteetteihin lomalla, ja Mallorcalla onkin monta viihdyttävää kohdetta vesipedoille.

Yksi saaren suosituimmista vesipuistoista on lähellä saaren pääkaupunkia Palmaa sijaitseva Aqualand. Lukuisten huvitusten lisäksi vesipuistossa on myös monia ruokapaikkoja, joten siellä on helppo viettää koko perheen yhteinen retkipäivä. Liput kannattaa ostaa ennakkoon netistä, jolloin hinta on edullisempia.

Muita vesipuistoja saarella ovat esimerkiksi hurjien vesiliukumäkien Western Water Park sekä lähellä saaren pohjoisosan lomakohteita sijaitseva Hidropark, jossa on uima-altaita ja liukumäkiä eri ikäisten lasten makuun.

Vietä koko perheen rantapäivä

Vauhdikkaiden aktiviteettien ja yhteisten retkipäivien jälkeen on hyvä ottaa välillä rennosti ja nauttia Mallorcan upeista hiekkarannoista.

Jopa kuuden kilometrin pituinen Platja de Muro tarjoaa upeat puitteet rantapäivän viettoon, sillä rannalla maisemia hallitsevat valkoinen hiekka ja turkoosi vesi. Lasten on turvallista leikkiä ja uida matalalla rannalla, mutta kovalla tuulella aallot saattavat olla suuria.

Flickr/Greg_MenRanta Mallorcalla
Mallorcalla on useita upeita rantoja, joilla viettää koko perheen yhteistä rantapäivää.

Toinen paratiisimainen ranta Mallorcalla on Es Trenc, jonka maisemat tuovat mieleen Karibian upeat hiekkarannat. Es Trencin valkohiekkainen ranta on noin kaksi kilometriä pitkä, mutta melko kapea, jos suosituimpina lomakausina rannalla kannattaa varautua ruuhkaisuuteen.

Molemmilla rannoilla on hyvät palvelut kuten vessat, suihkut sekä vuokrattavia aurinkotuolejea ja -varjoja. Rantojen läheisyydessä toimii myös ravintoloita, joten nälän yllättäessä apu ei ole kaukana.

>> Löydä edullinen matka Mallorcalle Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/karen.jardine, Greg_Men

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.