Kypros - auringon saari Välimeren sylissä

Kypros on aurinkovarma lomakohde, jossa erityisesti perhematkailijat viihtyvät. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Laituri Kyproksella

Lasten kanssa Kyprokselle – viisi matkavinkkiä perheille

Rauhallinen Kypros on ihanteellinen perhekohde – katso viisi reissuideaa lasten kanssa matkustaville. Näin loma sujuu mukavasti alusta loppuun!

1. Parhaat rannat lapsiperheille

Kyproksella on useita hitaasti syveneviä rantoja, jotka sopivat hyvin lasten vesileikkejä varten. Protarasin lomakohteessa perheystävällisimmät rannat ovat Fig Tree Beach ja Konnos, kun taas Agia Napassa kannattaa suunnata Nissi Bayn rannalle. Pafoksella tummahiekkainen Coral Beach sopii perheen pienimmillekin.

Saarella kelpaakin pulikoida – vuonna 2012 toteutetun tutkimuksen mukaan Kyproksella on Euroopan puhtaimmat uimavedet. Kyproksen uimarannoista jopa 90 prosentin katsottiin olevan erinomaisessa kunnossa.

2. Vesipuistoihin viilentymään

Vesiliukumäet ja uima-altaat pitävät kaikenikäiset lapset tyytyväisinä. Vauhdikasta vesipuistopäivää voi viettää esimerkiksi Agia Napassa sijaitsevassa WaterWorld Waterparkissa, joka on rakennettu kreikkalaisen mytologian teemaa mukaillen. Palkitussa puistossa on 18 hurvittelulaitetta sekä pienemmille lapsille tarkoitettu kahluualue.

Limassolin kaupungista puolestaan löytyy eksoottinen polynesialaistyylinen Fasouri Water Mania -vesipuisto, jonka 21 erilaista kohdetta täyttävät vesipetojen päivän.

3. Aasien vanhainkoti sopii koko perheelle

Kyproksella toimii aasien vanhainkoti, jossa aiemmin työeläiminä uurastaneet otukset pääsevät viettämään rauhallisia eläkepäiviä. Pitkään Vounin kylässä toiminut vanhainkoti sijaitsee nykyään Kividesin kylässä Limassolin kupeessa.

Matkailijat ovat tervetulleita poikkeamaan vanhainkodissa ja halutessaan jopa adoptoimaan aasin pientä vuosittaista maksua vastaan. Otusten kunnosta pidetään huolta säännöllisten lääkäritarkastusten avulla.

4. Lapset viihtyvät eläinpuistoissa

Aasien vanhainkodin lisäksi Kyprokselta löytyy myös eläinpuistoja, jotka sopivat hyvin lapsiperheen retkikohteiksi. Larnakassa sijaitsevassa Camel Parkissa juniorit pääsevät kokeilemaan kamelisafaria sekä ruokkimaan kyömyselkäisiä otuksia.

Toinen mielenkiintoinen paikka on Pafos Zoo, josta löytyy eksoottisten lintujen lisäksi esimerkiksi tiikereitä, leijonia ja kirahveja. Eläintarha on avoinna vuoden ympäri.

5. Agia Napan merimuseo on jännittävä perhekohde

Museot eivät ehkä ole ensimmäisenä lasten suosikkikohteiden listalla, mutta Agia Napan jännittävässä merenkulkumuseossa viihtyy myös jälkikasvu. Thalassa-museon päänähtävyys on Kerynia II -aluksesta tehty alkuperäisen kokoinen jäljennös. Museossa voi tutustua myös esimerkiksi fossiileihin, merikilpikonniin sekä simpukankuoriin.

Lähde: Kyproksen matkailutoimisto
Kuva: Cyprus Tourism Organisation

Päivitetty: 10.7.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (11 votes, average: 3,45 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia